بر اساس این گزارش، در عربستان سعودی مخالفان عمدتاً به دلایل سیاسی بازداشت میشوند. افراد بازداشت شده به عدم وفاداری به پادشاه، «شکستن بیعت با حاکمیت» و «حضور در تظاهرات» متهم میشوند.
دیدهبان حقوق بشر اظهار داشت در عربستان سعودی گفتگو با رسانهها یا سازمانهای غیردولتی خارجی به بازداشت و شکنجه منتهی خواهد شد.
سارا ویتسون، مدیر خاورمیانۀ دیدهبان حقوق بشر، گفت: عربستان سعودی تلاش دارد تا هر کسی را که از سیاستهای رسمی تبعیت نمیکند، ساکت و یا بازداشت کند.
به گفتۀ دیدهبان حقوق بشر، نظیر الماجد، نویسندۀ سرشناس 39 ساله، در تاریخ 18 ژانویه به اتهام حضور در اعتراضات خیابانی در سال 2011 علیه رژیم آلسعود، به 7 سال حبس و 7 سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
دیدهبان حقوق بشر گفت وی به «توهین به حاکم و نقض بیعت با وی، ارسال پیامهای الکترونیکی به رسانهها و شبکههای ماهوارهای و سازمانهای حقوق بشر» متهم شده است.
الماجد در آوریل 2011 در محل سکونتش بازداشت شد و 15 ماه در حبس بود؛ وی تا دسامبر 2015 رسماً مورد محاکمه قرار نگرفته بود. وی هماکنون در زندانی در نزدیکی ریاض نگهداری میشود و از هرگونه ارتباط، حتی با خانوادهاش، منع شده است.
همچنین نیروهای سعودی در تاریخ 10 ژانویه 2015 عبدالعزیز الشبیلی که پیشتر رئیس انجمن حقوق سیاسی و مدنی سعودی بود، به اتهام «توهین به مراجع قضایی و تحریک علیه نظم عمومی» و همچنین «پلیسی خواندن حکومت» بازداشت شد.
وی در ماه مارس 2015 به داشتن ارتباط با «رسانهها و سازمانهای خارجی، از جمله عفو بینالملل، و ارسال گزارشهایی برای آنان علیه رژیم حاکم» متهم شد.
الشبیلی به 8 سال حبس، 8 سال ممنوعیت خروج از کشور و همچنین 8 سال ممنوعیت استفاده از رسانههای اجتماعی پس از آزادی، محکومشده است.
عصام کوشک، 45 ساله، و احمد المشیخیص، 45 ساله، و همچنین مرتجی قریریص، نوجوان 13 ساله که در سال 2014 بازداشت شد، از جمله دیگر فعالان بازداشتشدۀ سعودی به شمار میآیند.
انتهای پیام/