سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باید و نبایدهای مصرف آسپرین/ آشنایی با رایج ترین داروهای ضد انعقاد

نایب رییس انجمن اینترونشنال کاردیولوژی گفت: مصرف خودسرانه آسپرین به منظور جلوگیری از بروز لخته در میانسالان از نظر علمی صحت ندارد.

محمود هاشمیان نایب رییس انجمن اینترونشنال کاردیولوژی ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص بروز لخته در سیستم قلبی و عروقی اظهار داشت: گاهی این لخته در عروق مغزی به وجود می‌آید و در برخی از اوقات نیز از یک نقطه‌ای به طور مثال با منشأ قلب به صورت آمبولی فرستاده می‌شود که سبب بسته شدن رگ و مردگی نسج می‌شود.

وی بیان کرد: در صورتی‌که این لخته در عضو حساسی مانند مغز بروز پیدا کند در فاصله خیلی کمی ممکن است جان فرد را به خطر بیاندازد بنابراین عکس‌العمل سریع در مواجهه با این عارضه خیلی اهمیت دارد.

نایب رییس انجمن اینترونشنال کاردیولوژی عنوان کرد: هر دقیقه تأخیر پس از سکته قلبی یا مغزی می‌تواند سبب از دست رفتن حیات فرد شود، بنابراین باید از داروهایی که لخته را حل می‌کنند و همچنین داروهای ضد پلاکت یا ضد انعقاد استفاده شود.

هاشمیان تأکید کرد: از داروهای خوراکی ضد انعقاد می‌توان به داروی "وارفارین" اشاره کرد ولی در چند سال اخیر داروهای جدیدی تحت عنوان NOAC وارد بازار شده که البته این داروها محاسن و معایبی را نیز به همراه داشته‌اند، تداخل دارویی کمتر در مقایسه با وارفارین و اینکه این داروها نیاز به مانیتورینگ ندارند از جمله محاسن این داروهای جدید محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: از معایب این داروها نیز می‌توان به گران قیمت بودن آنها اشاره کرد همچنین داروی خنثی کننده برای این قبیل داروها که تحت عنوان PCC شناخته می‌شوند، بسیار گران قیمت بوده و تنها در داروخانه‌های محدودی یافت می‌شود که امیدواریم در سال‌های آینده آنتی دوت موثر، در دسترس و ارزان قیمت داشته باشیم.

نایب رییس انجمن اینترونشنال کاردیولوژی ایران درخصوص علت آمبولی قلب افزود: نامنظمی ریتم قلب (AF )که به وسیله الکتروکاردیوگرافی قابل تشخیص است یکی از شایع ترین علل آمبولی قلب محسوب می‌شود و برای جلوگیری از لخته شدن باید از داروی " NOAC " یا "وارفارین" استفاده شود.

هاشمیان ادامه داد: در صورتی که لخته در عروق مانند شریان کاروتید داخل مغز، برونر قلب یا عروق مزانتر روده اتفاق بیفتد از داروهای ضد پلاکت مانند آسپرین کمک گرفته می شود.

وی توصیه کرد: برخلاف باور رایج که افراد بالای 50 سال روزانه یک عدد قرص آسپرین به منظور پیشگیری از لخته شدن مصرف می‌کنند استفاده از این قرص هیچ ارتباطی با سن ندارد و مصرف این دارو تنها با نظر پزشک مجاز است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.