سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون شرکت توزیع توانیر در گفتگو تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان؛

کمبود نقدینگی درکمین صنعت برق/باوجود برف و بوران در روزهای گذشته خاموشی قابل توجهی نداشتیم

حقی فام بابیان اینکه 30 درصدشبکه توزیع برق کشور فرسوده است، گفت: ساماندهی و مقاوم سازی شبکه نیازمند هزینه است که هم اکنون با کمبود نقدینگی مواجه هستیم.

به گزارش خبرنگار انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرسودگی شبکه توزیع برق یکی ازاساسی ترین مشکلات صنعت برق کشور محسوب می شود، به گونه ای که چندی پیش محمودرضا حقی فام معاون هماهنگی شرکت توزیع توانیر در جمع مدیران صنعت برق کشور اعلام کرده بود که در حال حاضر 30 درصد از شبکه توزیع برق کشور فرسوده بوده و نیازمند ساماندهی و بازسازی است به همین منظورمی بایستی برنامه هایی برای مقاوم سازی شبکه ها تنظیم شود.

به گفته وی کاهش تلفات انرژی درشبکه های توزیع یکی از مهمترین و اصلی ترین اهداف صنعت برق کشور در راستای افزایش بهره وری است.

گفتنی  است که کمبود نقدینگی همواره یکی از بزرگترین دغدغه های این بخش به شمار می رود که شرایط را برای دسترسی به این امر، دشوارتر می سازد.

به منظور درک بهتر مسئله با محمودرضا حقی فام معاون هماهنگی شرکت توزیع توانیر گفتگویی انجام دادیم که در ذیل مشاهده می کنید.
 
باشگاه خبرنگاران جوان:‌ فرسودگی شبکه های توزیع برق بیشترگریبانگیرکدام مناطق است؟
 
حقی فام: این فرسودگی در تمامی شرکتها و مناطق کشور با درصدهای متنوع وجود دارد اما دربرخی از مناطق جنوبی و شمالی کشور به دلیل رطوبت هوا و خوردگی بالای شبکه ها به نسبت مناطق مرکزی بیشتر شاهد این امر هستیم.
 
باشگاه خبرنگاران جوان: چه میزان هزینه باید صرف ساماندهی و بازسازی شبکه های توزیع برق کشور شود؟
 
حقی فام: ‌اقداماتی در سه مرحله به منظور بازسازی و بهبود شبکه های توزیع برق کشور و کاهش خطر پذیری انجام می شود و بعد از یک الویت بندی کلی تزریق منابع مالی باید صورت پذیرد.

مرحله نخست مقاوم سازی نیازمندهزینه ای بالغ بر 400 میلیارد تومان است که می بایستی این میزان هر چه سریعتر جهت رفع خطرات احتمالی تامین شود تا بتوان بدین طریق مشکلات مقاوم بودن حاد شبکه را حل و فصل کنیم.
 
باشگاه خبرنگاران جوان: آیاصرف اکتفا به سرمایه ای بالغ بر 400 میلیارد تومان می تواند دردی را دوا کند؟
 
حقی فام:‌ طبیعی است که در حال حاضر معضلات زیادی مربوط به کمبود نقدینگی وجود دارد و برای رفع نواقص و مقاوم سازی کامل شبکه نیاز به تزریق نقدینگی 3 هزار میلیاردی احساس می شود، اما در صورت تامین 400 میلیارد تومان نیز می توان بخش بزرگی از مشکلات حاد را مرتفع ساخته است.
 
باشگاه خبرنگاران جوان: راجع به هزینه های استهلاک در این بخش توضیح دهید.
 
حقی فام: قریب به 8 سالی می شود که هزینه هایی تحت عنوان هزینه های مربوط به استهلاک به شرکت های توزیع به صورت کامل پرداخت نشده بود اما امسال برای نخستین بار موفق به پرداخت هزینه های مربوط به استهلاک شدیم.
برخی از شرکت های توزیع موفق شدند که فاز اول مقاوم سازی خود را انجام دهند و در حال حاضر حدود 90 درصد از استهلاک شرکتهای توزیع برق در سال جاری پرداخت شده که این اقدام قابل توجهی بوده است .
 
باشگاه خبرنگاران جوان: در ارتباط با مشکلات مربوط به 7 سال گذشته این بخش توضیح می دهید.
 
حقی فام: کمبود نقدینگی اصلی ترین دلیل این عقب ماندگی 7 ساله بوده وتلاش ستاد صنعت توزیع و شرکت توانیر و وزارت نیرو وبرای سهولت این کار و رفع معضلات این بخش ستودنی است.
 
باشگاه خبرنگاران جوان: عوامل طبیعی تا چه میزان منجر به عقب ماندگی امور این بخش شده است؟
 
حقی فام: عوامل طبیعی ازجمله بارش برف و طوفان اخیر باعث تشدید فرسودگی شبکه ها شده است اما توانستیم تا شبکه های قوی و روز آمدی را داشته باشیم تا خاموشی غیرمترقبه ای را تحمیل نکنیم.
 
باشگاه خبرنگاران جوان:‌ فرسودگی تا چه میزان بر افزایش تلفات برق تاثیر گذاشت هاست؟
 
حقی فام: فرسودگی بیشتر مربوط به ساختارهای مکانیکی روی هادی ها وعمر تجهیزات می شود بنابراین قطعا بخشی از تلفات شبکه ناشی ازفرسودگی هادی ها است.
وی تصریح کرد: تلفات فنی و غیر فنی بخش توزیع قریب به 11 درصد وتلفات فنی حدود 7 الی 8 درصد برای کل کشور است و می توان با به روز رسانی شبکه ها شاهد تقلیل 2 تا 3 درصدی آن بود.
 
باشگاه خبرنگاران جوان:‌ آیا برنامه ای برای کنترل مصرف برق وجود دارد؟
 
حقی فام: در ارتباط با این بحث سعی در انجام دو اقدام عمده داریم، در وهله نخست اینکه استفاده از تجهیزات با راندمان انرژی بالا در دستور کار قرار گیرد و دیگر اینکه بتوان بارهای الکتریکی از زمان اوج مصرف برق رابه زمان های غیر مصرف برق منتقل کرد.
 
 شایان ذکر است که در تیر ماه سال جاری توانستیم 3000 مگاوات از پیک بار سراسری را کاهش دهیم.

مصرف برق در بخش صنعت، خبرخوبی برای کشور و نشانگر تحرک صنایع و خروج آنان از رکود است و با اینکه از سویی نوید خوبی برای اقتصاد کشور بشمار می رود اما از سویی دیگر لزوم مدیریت مصرف برق در تابستان وجود دارد، بنابراین صنعت برق باید به عنوان پیشران صنایع دیگر با هوشمندی کامل بتواند از مهمترین و کارآمدترین روش های مدیریت مصرف استفاده کند.
 
باشگاه خبرنگاران جوان:‌ لغو تحریم های بین المللی تا چه میزان توانست باعث بهبود شرایط صنعت برق کشور شود؟
 
حقی فام: برجام دربردارنده دو پیامد مثبت برای این بخش بود نخست آنکه دسترسی به منابع مالی و جذب سرمایه گذاری در صنعت برق ایران را امکان پذیر ساخت و دیگر آنکه امکان استفاده از برخی از نرم افزارها و سخت افزارها در سطح بین المللی به وجود آمد.

باشگاه خبرنگاران جوان: در برنامه ششم توسعه تا چه میزان به ساماندهی این بخش توجه شده است؟‌

حقی فام:‌ تامین نقدینگی مهم ترین مسئله برای ما بوده و از آنجایی که برنامه ششم توسعه طبیعتا ناظربه تخصیص بودجه سالیانه نیست به منظور دستیابی به نقدینگی می بایستی در بودجه های سالیانه به این امر توجه شود.  

امیداست در سال 96 گشایشی انجام شود و صنعت توزیع برق بتواند به نقدینگی مورد نیاز دسترسی پیدا کرده و ساماندهی و بازسازی شبکه های توزیع برق را که مهمترین وظیفه آن است را به نحو احسن انجام دهد.
 
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.