سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاور پیشین وزرای دفاع آمریکا: ترامپ از کشیدن خط قرمز برای ایران پشیمان می شود

درک شولت اعلام کرد ترامپ احتمالاً از خط قرمزی که برای ایران گذاشت پشیمان می‌شود.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، درک شولت -- مشاور پیشین دو وزیر دفاع آمریکا -- با مقایسه بیانیه چند روز پیش دولت ترامپ ضد ایران با اظهارات چند سال پیش اوباما علیه سوریه نوشته است: «ترامپ احتمالاً از خط قرمزی که برای ایران گذاشت پشیمان می‌شود.»

مشاور اسبق دو وزیر دفاع آمریکا بین سال‌های 2011 و 2013 در تحلیلی اقدامات تحریک‌آمیز اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران را مورد بررسی قرار داده و نوشته که وی احتمالاً به زودی از خط قرمزی که برای تهران تعیین کرده، پشیمان خواهد شد.

وی که مشاور ارشد «لئون پانه‌تا» و «چاک هیگل» دو وزیر دفاع پیشین آمریکا بوده، در آغاز این یادداشت در فارن‌پالیسی می‌نویسد: «تیم رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در حالی که کمتر از دو هفته است که روی کار آمده است، خط قرمز جدید خود را تعیین کرده است. ترامپ ممکن است به زودی بابت این کار پشیمان شود.»

«مایکل فلین» مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز چهارشنبه به صورت غیرمنتظره در نشست خبری کاخ سفید حاضر شد و با قرائت بیانیه‌ای شدیداللحن گفت که دولت ترامپ «از امروز، ایران را زیر ذره‌بین» قرار داده است.

«فارن‌پالیسی» این بیانیه «مایکل فلین» را با حضور چهار سال پیش «باراک اوباما» رئیس‌جمهور وقت آمریکا مقایسه کرده است. اوباما در آن سخنرانی گفت که استفاده از سلاح‌های شیمیایی خط قرمز دولت او برای حمله به سوریه خواهد بود.

«درک شولت» نوشته به عنوان فردی صاحب سمت در پنتاگون که مسائل سوریه جز مسئولیت‌هایش بوده به یاد می‌آورد که دولت اوباما در حالی که می‌دانسته استفاده از سلاح‌های شیمیایی معادلات بازی را تغییر خواهد داد برای پاسخ به آن تصمیم نگرفته بود.

او می‌نویسد: «بیانیه اوباما حاصل یک فرایند سیاست‌گذاری جامع و برآمده از (تصمیم‌گیری) چندین نهاد نبود، بلکه پاسخی فی‌البداهه به سوال فرضی یک خبرنگار بود.»

«شولت» در ادامه استدلال می‌کند: «با آنکه بیانیه روز چهارشنبه فلین بداهه‌گویی نبود، هیچ شواهدی در تأیید متکی بودن آن به یک فرایند سیاست‌گذاری، وجود ندارد.»

مقام اسبق پنتاگون به عنوان شاهدی بر این استدلال به اظهارات مقام‌هایی در ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا پس از بیانیه فلین اشاره کرده که از عدم تغییر در وضعیت نظامی واشنگتن خبر داده بودند.

وی، در ادامه می‌افزاید: «بنابراین اطمینان دارم برنامه‌ریزان پنتاگون همانند تلاش چند ماهه‌ای که برای درک معنی خط قرمز اوباما در جریان بود، هم‌اکنون در تلاش برای سرهم‌بندی کردن معنی عبارت 'زیر ذره‌بین' ترامپ هستند.»

او در پایان با بیان اینکه اصرار منتقدان ترامپ بر اینکه خط قرمزی را که در مورد ایران ترسیم کرده، اجرایی کند، می‌تواند نهایتا مسیر منتهی به جنگ عراق را تکرار کند.

وی به منتقدان توصیه کرده است که از چنین کاری دست برداشته و ترامپ را برای عملی کرده اظهاراتش در مورد ایران تحت فشار قرار ندهند.

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.