سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پای روش‌های اینترونشنال به حوزه قلب و عروق باز شد

رئیس انجمن آترواسکلروز ایران گفت: امروزه نارسایی‌های قلبی بیش از 80 درصد بیماران به کمک روش‌های کم‌تهاجمی رفع می‌شود.

مسعود قاسمی متخصص قلب و عروق و رییس انجمن آترواسکلروز ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: حدود 2 تا سه دهه است که روش‌های اینترونشنال به تدریج با توجه به پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌های مختلف علوم پزشکی جای خود را پیدا کرده و به عنوان روش‌های درمانی و حتی تشخیصی در حوزه قلب و عروق نیز رونق چشمگیری پیدا کرده است.

وی ادامه داد: از مزایای روش‌ اینترونشنال می‌توان به آسیب کمتر وارد شده به نسوج بدنی و کاهش ورود به بدن اشاره کرد، به عبارتی دیگر ما با استفاده از این روش‌ها می‌توانیم با به حداقل رساندن باز کردن و گشایش نسوج واسطه که شامل پوست، عضله و استخوان هستند به عضو هدف (رگ‌های قلب، گردن و شکم) دسترسی پیدا کنیم.
 
رییس انجمن آترواسکلروز ایران افزود: ما در روش اینترونشنال قادر هستیم تنگی‌های بیش از 80 درصد بیمارانی که در گذشته با استفاده از جراحی‌های قلب باز درمان می‌شدند با استفاده از تکنولوژی استنت، فنر یا بالون درمان کنیم.

قاسمی تاکید کرد: یکی دیگر از کاربردهای روش اینترونشنال این است که به کمک این تکنولوژی   می‌توانیم دریچه‌های مصنوعی بدون عمل جراحی قلب باز را در بدن بیماران تعبیه کنیم که برای این منظور از طریق شریان پا دریچه‌ی مورد نظر را در محل دریچه‌ی آئورت بیماران قرار می‌دهیم. 

وی با بیان این که با استفاده از روش‌های اینترونشنال و کم تهاجمی زمان بستری و عوارض ناشی از جراحی کاهش پیدا می‌کند، تصریح کرد: با استفاده از این شیوه طول دوره نقاهت در بیماران کاهش چشمگیری پیدا می‌کند و افراد می‌توانند پس از طی زمان کوتاهی به فعالیت‌های شخصی و روزمره خود بپردازند. 

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: علاوه بر کاربرد روش‌های اینترونشنال در حوزه درمان اختلالات قلبی و عروقی اکنون می‌توانیم با استفاده از این تکنولوژی پیشرفته در بخش تشخیص بیماری‌ها نیز دقیق‌تر عمل کنیم. به طور مثال می‌توانیم با وجود باریک بودن رگ‌های قلب (با ضخامت حدود 2 تا 3 میلی متر) به کمک وسایل اختصاصی وارد رگ‌ها شویم و با اندازه گیری فشار داخل آن‌ها و بررسی‌های مربوطه، درمان‌های اختصاصی را برای رفع مشکلات در نظر بگیریم.

قاسمی اظهار داشت: ما اکنون می‌توانیم با استفاده از اکوکاردیوگرافی سه بعدی (یا حتی چهار بعدی) از بیرون دریچه‌ی قلب را به طور کامل در ابعاد سه تایی (یا چهارتایی که بعد چهارم زمان است) مشاهده کنیم. همچنین با بکارگیری روش‌هایی مانند سی تی آنژیوگرافی، بدون ورود به رگ‌های قلب قادر هستیم قلب و رگ‌هایش را از بیرون به طور دقیق مشاهده کنیم.

وی در خصوص هزینه روش‌های اینترونشنال و کم تهاجمی گفت: بسیاری از این روش‌ها مانند اکوکاردیوگرافی، آنژیوگرافی، جراحی قلب باز، تکنولوژی ام آر و حتی در بسیاری از مراکز روش سی تی آنژیوگرافی و وسایل درمانی آنها مانند استنت، بالون و داروهای مورد استفاده تحت پوشش بیمه‌ای هستند ولی روش‌های پیچیده‌تر و جدیدتر مانند تعویض یا تعبیه دریچه آئورت توسط دریچه‌‌ی مصنوعی از بیرون، بسیار گران قیمت بوده و هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته‌اند.

رییس انجمن آترواسکلروز ایران با اشاره به میزان کاربرد روش‌های اینترونشنال و کم تهاجمی در درمان بیماری‌های قلبی، تصریح کرد: این روش‌ها کاربرد کمتری نسبت به روش‌های رایج دارند ولی امید است در آینده‌ی نزدیک بخش اعظمی از این هزینه‌ها توسط بیمه پایه یا تکمیلی سازمان‌های خصوصی پرداخت شود.    

قاسمی عنوان کرد: خوشبختانه روش‌های اینترونشنال در تمام مراکز درمانی سراسر کشور وجود دارند و بیماران می‌توانند به سهولت به این تکنولوژی‌ها دسترسی پیدا کنند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.