سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشف اجساد 1800 ساله در لرستان+تصاویر

سرپرست کاوش‌های باستانی محوطه چیاسبز لرستان گفت‌: ۹ گور متعلق به دوره ساسانیان در بخش کوهنانی شهرستان کوهدشت کشف شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  عطا حسن‌پور از کشف اجساد دوره ساسانیان در منطقه کوهدشت لرستان خبر داد و اظهار داشت: این اجساد با دو متر طول با 1400 تا 1800 سال قدمت متعلق به دوره ساسانیان در دهستان زیر تنگ روستای چم نقدعلی بخش کوهنانی شهرستان کوهدشت کشف‌ شده است.
 
وی افزود: تاکنون 9 گور کشف در این منطقه کشف‌شده که این گورها از نوع گورهای چهار چینه سنگی با شکل مستطیل شکل هستند و نحوه تدفین اجساد به‌صورت درازکش و در جهت شمال غربی به جنوب شرقی است.


 
سرپرست کاوش‌های باستانی محوطه چیاسبز لرستان از کشف چندین قطعه دیگر در کنار گورها خبر داد و بیان کرد: در کنار گورها سفالینه‌های فراوانی به‌دست‌آمده که همگی مربوط به دوره ساسانیان است همچنین در کنار این گورستان بنای سازه معماری از دوره ساسانی به‌جای مانده که این سازه یک اتاق مرکزی به ابعاد 20 مترمربع با یک ستون در وسط است که این ستون از نوع سازه‌های دوره تاریخی ساسانی است و به همراه پایه ستونی به ابعاد 85 در 65 سانتی‌متر و ستونی به قطر 55 سانتی‌متر کشف‌شده است.
 
وی اضافه کرد: در کنار این گورها یک اتاقک انبار هم که محل ذخیره آذوقه بوده همراه با خمره‌هایی بزرگ به عمق حدود یک متر دفن شده در دل زمین کشف‌شده که در درون این خمره‌ها آذوقه‌هایی در گذشته پنهان، نگهداری و ذخیره کرده‌اند.
 
حسن‌پور عنوان کرد: مهم‌ترین قسمت این بنا قسمت مرکزی آن است که با اندود گچ کاملاً پوشانده شده و دیوارها و طاقچه‌ها و درب‌های ورودی به همراه طاق وردی آن قرار دارد به شکل آوار به‌دست‌ آمده است.
 
وی بابیان اینکه کاوش‌ها برای یافتن مابقی اجساد و اجسام تاریخی احتمالی در این منطقه همچنان ادامه دارد، گفت: تاکنون هیچ نمونه‌ای از تدفین مربوط به دوره ساسانیان در استان لرستان کشف نشده است و مطالعات انسان‌شناسی و انجام آزمایشات استخوان‌شناسی در ایمن منطقه به‌منظور یافتن اطلاعات جدید از این دوره باستانی در استان لرستان ادامه خواهد یافت.
 
سرپرست کاوش‌های باستانی محوطه چیاسبز لرستان افزود: این محوطه در حاشیه شمالی رودخانه سیمره قرار دارد و فاصله آن با سد 45 کیلومتر است و زیرآب نمی‌رود و پس از اتمام کاوش‌های باستان‌شناسی منطقه به‌صورت حفاظت‌شده درمی‌آید و بخشی از آثار آن پوشانده و بخشی دیگر از آثار آن حفظ می‌شود و هیچ‌یک از آثار آن تخریب نمی‌شود.
 
 
منبع:تسنیم
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.