امیر محمودزاده در مورد اهمیت پیام مقام معظم رهبری در مدیریت بحران افزود: تنها کسی که این ماجرا را مدیریت بحران کرد، مقام معظم رهبری بود و اگر پیام ایشان در همان ابتدای ماجرا نبود، بین مدیریت محلی و کشور تنش ایجاد میشد.
رئیس پژوهشگاه شاخصپژوه عنوان کرد: در مدیریت بحران پلاسکو چند اشتباه را انجام دادیم و در ابتدا زمان را از دست دادیم و نتوانستیم حریق را در یک ساعت اولیه مدیریت کنیم؛ با از دست دادن زمان امکان تخلیه اضطراری و کنترل مردم وجود نداشت.
وی خاطر نشان کرد: باید پس از یک ساعت و نیم باید ساختمانی که اسکلت فلزی بود تخلیه میشد اما مدیریت میدان قوی در حادثه پلاسکو وجود نداشت.
محمودزاده تصریح کرد: بزرگترین اشتباه را در آواربرداری انجام دادیم و ممکن بود بتوانیم افراد را سالم بیرون بکشیم؛ در مدیریت بحران چنین مواردی ساختمانهای اطراف را به طور کامل تخریب میکنیم و آوار را در کنار آن دپو میکنند نه آنکه آوار به جای دیگری منتقل شود که زمان زیادی را میگیرد.
وی عنوان کرد: پژوهشگاه این وظیفه را دارد که مکتوبات ساختمان پلاسکو را در اختیار مدیران کشور قرار دهد و ما باید از مدیریت بحران به سمت مدیریت ریسک برویم.
رئیس پژوهشگاه شاخصپژوه با بیان اینکه زمان، پارامتر طلایی در مدیریت بحران است تأکید کرد: بهتر است به جای ساختمان پلاسکو نمادی را بسازیم که به خانوادهها و بچهها نشان دهیم که چه مواردی در این ساختمان رخ داد.
وی اذعان کرد: خطر همیشه هست اما یا ما باید آسیبپذیری را کاهش دهیم و یا خطر را کاهش دهیم؛ در مدیریت بحران پلاسکو افراد اکثر سیاسی هستند و با کت و شلوار به سایت پلاسکو وارد میشوند که بهتر است اتاقهای فکرهای دائمی در این باره تشکیل شود.
محمودزاده در ادامه گفت: اکنون که بمباران اطلاعاتی به پایان میرسد، همه منتظر پاسخ مسؤولان هستند و این وجه کشور را نیز تحت تأثیر قرار میدهد و اگر در تهران بحران دیگری همزمان رخ داده بود، ممکن مدیریت آن دیگر به هیچ وجه امکان پذیر نیست.
وی مطرح کرد: متأسفانه در حال حاضر احساس میکنیم که در مدیریت بحران حرف اول را میزنیم در حالی که اینگونه نیست؛ در کشورهای پیشرفته بالاترین بودجه مربوط به تحقیق و توسعه است اما در ایران اینگونه نیست.
رئیس پژوهشگاه شاخصپژوه متذکر شد: به همراه فروریختن ساختمان پلاسکو، اعتماد مردم نیز فرو ریخت که باید این اعتماد را مجدد به دست آوریم.
وی ادامه داد: حدود 12 هزار تن آوار از پلاسکو خارج شد؛ آتشنشانان ما بسیار باغیرت هستند اما نباید عدم آموزش به آتشنشانان و مدیریت ضعیف را فراموش کرد.
محمودزاده در مورد مکانهای حادثهخیز اصفهان گفت: در اصفهان مکانهای حادثهخیز بسیار زیادی داریم و یکی از مهمترین این اماکن، برجهای پزشکان در کنار مخازن سوخت هزارجریب است که باید مدیریت استان، شهر و آتشنشانی برای آن برنامهریزی اساسی کند.
وی با بیان اینکه حادثه پلاسکو زنگ خطری برای مدیریت بحران شهری در اصفهان است، ادامه داد: باید مراقب مکانهای تاریخی و فرهنگی اصفهان باشیم که معمولاً ستونهای چوبی دارند و همچنین در اصفهان بازارها و پاساژهای با سن بالای زیادی داریم.
رئیس پژوهشگاه شاخصپژوه اظهار کرد: جابجایی مخازن سوخت هزارجریب و مدیریت بحران حریق در سازمان سنتی مدیریت اصفهان و تربیت افراد متخصص از مواردی است که باید به آن در شهر اصفهان توجه ویژه داشت.
وی در پایان گفت:
عدم توجه به تولید علم در مباحث مدیریت بحران و عدم توجه به ساختار سازمان
علمی و تولید نیروی متخصص کیفی در مباحث مدیریت بحران چالش اصلی مدیریت در
بحران کشور است.
انتهای پیام/م