سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

گرد و خاک در خوزستان کنگر میخورد، لنگر می اندازد

رییس اداره پایش حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در بهمن و اسفند پدیده گرد و غبار تداوم دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، سیروس کریمی، رییس اداره پایش حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان این‌که بر اساس شاخص AQI  اکنون هوای اهواز برای گروه‌های حساس ناسالم است، بیان داشت: در صورت تداوم شرایط اقلیمی کنونی، قطعا شاهد تداوم پدیده ریزگردها در ماه‌‌های بهمن و اسفند خواهیم بود.

وی اظهار کرد: هم‌اکنون غلظت گرد و غبار در اهواز 117 گرم در مترمکعب است. این رقم بر اساس شاخص PSI نشانگر وضعیت سالم و بر اساس شاخص AQI   بیانگر وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس است.

کریمی افزود: شاخص PSI که برای بررسی کیفی آلاینده‌های هوا به کار می‌رود، دارای وضعیت‌های پاک، سالم، ناسالم برای گروه‌های حساس، ناسالم برای همه گروه‌ها، بسیار ناسالم و خطرناک است. همچنین شاخص PSI دارای حالت‌های پاک، سالم، ناسالم، بسیار ناسالم و خطرناک است.

رییس اداره پایش حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح کرد: زمانی که میزان آلاینده‌های هوا بین 100 تا 150 گرم در مترمکعب باشد، بر اساس شاخص AQI نشانگر وضعیت بیانگر وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و بر اساس شاخص PSI نیز بیانگر وضعیت سالم است.
 
وی با اشاره به پیش‌بینی‌های هواشناسی مبنی بر وقوع پدیده گرد و خاک در اهواز در روز پنجشنبه، اظهار داشت: پیش‌بینی‌های هواشناسی حاکی از وقوع این پدیده در روز پنجشنبه در اهواز است که منشا آن محلی و ناشی از فعالیت کانون‌های فعالیت داخلی خواهد بود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با وزش بادهای شدید بر فراز کانون‌های گرد و خاک که در جنوب شرقی اهواز قرار دارند، روز پنجشنبه شاهد پدیده گرد و غبار در اهواز خواهیم بود اما شدت این پدیده کمتر از روز جمعه هفته گذشته خواهد بود.

سیروس کریمی بیان داشت: هفت پهنه فرسایشی یا هسته‌های غبارزا با مساحت در مجموع 343 هزار و 152 در خوزستان وجود دارد که شامل جنوب و جنوب شرق اهواز، محدود بندر امام – امیدیه، جنوب هورالعظیم، محدوده ماهشهر – هندیجان، شمال خرمشهر، شرق هندیجان و شرق اهواز هستند؛ بافت خاک این کانون‌ها رسی، سیلیس و شن و ماسه‌ای است.

وی در خصوص منشا پدیده گرد و خاک روز جمعه هفته گذشته در اهواز رخ داد، گفت: منشا این پدیده در روز جمعه فعالیت کانون‌های گردوخاک اطراف اهواز بود. با بادهای شدیدی که با سرعت 60 کیلومتر بر ساعت داشتیم، حجم زیادی از خاک رسی در زمان کمی وارد شهر شد که حجم این خاک نسبت به دفعات گذشته بیشتر بود.

کریمی افزود: در صورت تداوم شرایط اقلیمی کنونی و عدم بارندگی، قطعا توفان‌های گرد و خاک که روز جمعه هفته گذشته را در اهواز شاهد بودیم را نیز در ماه‌های آینده خواهیم داشت. اگر در این مدت شاهد وزش باد با سرعت بیش از 15 متر بر ثانیه باشیم، امکان وقوع این پدیده در ماه‌های بهمن و اسفند وجود دارد.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.