سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیئت مدیره اتحادیه آسانسور:

اجرای طرح شناسنامه دار کردن آسانسورها در تهران/هزینه 15 هزار تومانی برای هر آسانسور

عضو هیئت مدیره اتحادیه آسانسور و وسایل الکترومکانیکی گفت:شناسنامه دار کردن آسانسورها هزینه ای 15 هزار تومانی را به همراه دارد که شرکت های نصاب خود را تقبل می کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، طباطبایی عضو هیئت مدیره اتحادیه آسانسور و وسایل الکترومکانیکی در گفتگوی 18:30 در خصوص شناسنامه کردن آسانسورها گفت: آسانسورهایی که از سال 82 به بعد نصب شده اند استاندارد هستند و بیشتر مشکل آسانسورها به قبل از سال 82 برمی گردد. شرکت های پروانه دار مجاز قراراست استاندارد سازی آسانسورها را انجام دهند.

وی افزود: در گذشته نصب آسانسور هم توسط کارشناسان کشورهای خارجی انجام می شد اما امروزه نصب آسانسور نیز به دست کارشناسان ایرانی انجام می شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه آسانسور تصریح کرد: شناسنامه آسانسور دارای هلوگرام معتبر است اگرهلوگرام مخدوش شود باطل می شودو مقرر شده که از این به بعد برای همه آسانسور ها شناسنامه صادر شود. 

وی افزود:برای این کار تعداد آسانسورها در تمام کوچه ها و محله ها بازدید و بررسی می شود تا مشکلات آنها شناسایی شود و در جهت رفع مشکل برآییم.

طباطبایی درادامه درباره نکات مورد توجه برای استاندارد آسانسورها گفت: بازرسی آسانسور وظیفه سازمان ملی استاندارد است. در هنگام نصب، برچسب کوچکی جلوی درب ورودی آسانسور نصب می شود که مربوط به بیمه، استاندارد و بازرسی ادواری است که مردم باید قبل از سوار شدن به این برچسب توجه کنند.

وی افزود: یکی از مطالب مهم این است که در صورت عدم نگهداری درست و عدم بازرسی سالانه، مسئولیت هرگونه بروز مشکل به مالکان و مدیران ساختمان برمی گردد.

طباطبایی گفت: دریافت شناسنامه به شرکت ها و افراد مجاز تعلق می گیرد و برای این دسته از تعمیرکاران مجاز این شناسنامه صادر می شود، ما قصد داریم آسانسورها را در محله های مختلف شناسایی کنیم. 

این مقام مسئول تصریح کرد:نگهداری آسانسور گران نیست وبرای هر طبقه حدودا 20 هزار تومان هزینه بر است که این میزان برای یک ساختمان 5 طبقه ای 100 هزار تومان می شود ، آسانسور اگر به موقع تعمیر و نگهداری نشود، هزینه های تعمیر آن رشد چشمگیری خواهد داشت.

وی افزود:شناسنامه دار کردن آسانسورها هزینه ای 15 هزار تومانی را به همراه دارد که شرکت های نصاب خود را تقبل می کنند.

ایرج نیازی رئیس سندیکای صنایع آسانسوردیگر میهمان برنامه گفت: وظیفه سازمان ملی استاندارد، استاندارد کردن آسانسورها است. 

وی ادامه داد: تا کنون یک میلیون آسانسور شناسایی شده است که استاندارد ندارند و باید طبق بازدیدهای ادواری کنترل شود. 

نیازی افزود: استانداری تهران اقداماتی انجام داده است تا استاندارد سازی آسانسورها با جدیت انجام شود.

وی گفت: آسانسور نصب شده یکسال تحت نظارت شرکت است و هرساله آسانسورها باید کنترل شود، با توجه به اینکه بازرسی های اولیه و ادواری صورت نمی گیرد آسانسورها به مشکل می خورد.

نیازی در ادامه افزود: باید اطلاع رسانی مناسب صورت گیرد تا مدیران ساختمان از سرویس کاران مجاز که جواز کسب از اتحادیه دارند برای تعمیرات آسانسور  استفاده کنند.


لازم به ذکر است اجرای  طرح شناسنامه دار کردن آسانسور های شهر تهران از امروز، ۱۲ بهمن از سوی واحدهای صنفی «رسته خدمات فنی، نصب، تعمیر و نگهداری آسانسور» و با نظارت کامل اتحادیه صنف آسانسور و وسایل الکترومکانیکی در سراسر شهر تهران آغاز می‌شود.
 
بر اساس این گزارش، «شناسنامه آسانسور» عبارت است از جمع‌آوری و ثبت مشخصات فنی آسانسورهای نصب شده در سطح شهر تهران شامل «مشخصات ساختمان، مشخصات بهره‌بردار، مشخصات نگهدارنده، مشخصات فنی، گواهی استاندارد، هشدار یا توصیه کارشناسی و همچنین شامل مشخصات صادرکننده شناسنامه شامل «نام و نام خانوادگی، نام واحد صنفی مجاز، مهر و امضای شرکت و تاریخ تنظیم شناسنامه» آسانسور است که از سوی تکنسین‌ها و متخصصان واحدهای صنفی دارای پروانه کسب از اتحادیه انجام می‌شود.

 هر شناسنامه‌ دارای یک سریال اختصاصی بوده که پس از تکمیل و صدور، ممهور به هولوگرام اتحادیه می‌شود و اطلاعات آن در سامانه استعلام آسانسور روی پایگاه اینترنتی اتحادیه به نشانی www.eett.ir قرار می‌گیرد. به همراه هر شناسنامه یک کارت آسانسور با شماره اختصاصی و ممهور به هولوگرام اتحادیه تحویل مالک آسانسور یا مدیر ساختمان می‌شود و روی هر دستگاه یک برچسب فنی با شماره سریال اختصاصی نیز نصب خواهد شد. این برچسب دارای QR-code منحصر به فرد است و مالکان و استفاده‌کنندگان از آسانسور می‌توانند از طریق این کد، شناسنامه آسانسور و هشدارهای احتمالی آن را مشاهده کنند.
 
این اطلاعات پس از استخراج، تدوین و تنظیم به‌صورت آنلاین از سوی اتحادیه در اختیار مالکان آسانسور، مصرف‌کنندگان آسانسور، اداره کل استاندارد استان تهران، شهرداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، بیمه مرکزی، آتش نشانی و دیگر سازمان‌های مسوول قرار می‌گیرد.
 
این طرح با نظارت کامل بر عملکرد فنی اعضای اتحادیه و ترویج فرهنگ استانداردسازی، در زمان امداد و نجات با ارائه آنلاین اطلاعات آسانسور و خدمات آن به به مالکان آسانسور، سازمان آتش نشانی و یا شرکت‌های بیمه‌ای، گام مهمی برای حفظ و ارزشمندی حقوق شهروندی و جلوگیری از خسارت‌های جانی، مالی و زمانی برمی‌دارد.
 
گفتنی است اجرای «طرح شناسنامه آسانسور» از سوی واحدهای صنفی رسته خدمات فنی، نصب، تعمیر و نگهداری آسانسور اجباری و الزامی بوده و همه این واحدها ملزم هستند «شناسنامه آسانسور» را از اتحادیه دریافت کرده و نسبت به شناسنامه‌دار کردن آسانسورهای در اختیار خود، اقدام کنند. چنانچه هر واحد صنفی دارای پروانه کسب از اتحادیه در اجرای این طرح خللی ایجاد کند و از شناسنامه‌دار کردن آسانسورهای در اختیار خویش، سر باز زند و یا از برگه‌های غیراستاندارد و بدون هولوگرام بهره گیرد، ‌ عواقب قانونی و حقوقی ناشی از تخطی در اجرای این طرح برعهده آن واحد صنفی است و باید در مراجع قضایی در برابر صدمات و خسارات ناشی از عدم اجرای طرح و بروز حوداث آتی، پاسخگو باشد.
 
هر واحد صنفی برای دریافت پاکات طرح شناسنامه آسانسور می‌تواند با مراجعه حضوری به واحد صدور شناسنامه، مستقر در اتحادیه صنف آسانسور مراجعه کند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.