در این گزارش ضمن اشاره به گذشته فوتبال ایران آمده است: صعود بیشتر به جام جهانی و عملکرد خوب در جام جهانی اخیر تصادفی نیست، قطر با فوتبالی که روی دلارهای نفتی سوار شده هرگز به این افتخارات نرسیده است.
قطر همیشه یک حریف سرسخت برای فوتبال ایران بوده اما هرگز بالاتر از فوتبال ایران قرار نگرفته است، کشوری که ستارگان فوتبال جهان را در سطوح بازیگری، مربیگری و حتی مدیریت به خدمت گرفته است. هر سال بزرگانی را به بهانههای مختلف به فوتبال خود دعوت می کند اما راه به جایی نمیبرد.
رائول گونسالس، ژاوس ارناندس، باتیستوتا، گواردیولا، دی بوئر و غیره اینها شاید فوتبال پایه قطر را متحول کرده باشند اما در خروجی قابل رویت این فوتبال، خبری از پیشرفت نیست.
در ادامه این گزارش به وضعیت فوتبال دو کشور ایران و عراق اشاره میشود: ایران و عراق به دلایل غیر ورزشی معمولا در دایره ثروتمندان حاشیه خلیج فارس حضور ندارند و روی پای خودشان ایستادهاند. فوتبال این دو کشور هم همیشه نمادی از رشد و بالندگی بدون تکیه بر ثروت بوده و معمولا غیرت و عشق بازیکنان به کشور و ملیت و سرزمین مادری بوده که عاملی برای موفقیت محسوب شده است.
نویسنده این گزارش سپس به کارلوس کیروش اشاره میکند و مینویسد: سرمربی پرتغالی که سابقه مربیگری در رئال مادرید و دستیاری فرگوسن در منچستریونایتد را دارد، اکنون راه سخت اما روشن و خوبی را با تیم ملی فوتبال ایران طی کرده است.
فوتبال ایران در جام جهانی 2014 البته به دور دوم راه پیدا نکرد اما با عزت و سربلندی خداحافظی کرد و فوتبال دوستان نمایش خوب ایران برابر آرژانتین را هرگز فراموش نخواهند کرد.
در ادامه این سوال مطرح می شود که فوتبال ایران چگونه با بضاعت محدود خود تا این حد پیشرفت کرده است و پاسخ مربوط میشود به تلاش کیروش برای جذب فرزندان ایرانی مقیم خارج از ایران که اصطلاحا دورگه هستند و به فراخوان این مربی پرتغالی برای بازگشت به سرزمین مادری خود چراغ سبز نشان میدهند.
بسیاری از این جوانان مستعد در فوتبال اروپا و آمریکا خوش درخشیدهاند. بازیکنانی چون دژآگه، گوچی، بیت آشور و امید نظری در فهرست این بازیکنان تاثیرگذار بودهاند.
این سایت در ادامه به تساوی بدون گل ایران و نیجریه در کوریتیبا اشاره میکند و حملات رسانههای ایران علیه کیروش را به یاد میآورد: به سیستم دفاعی کیروش ایرادهای زیادی گرفته شد اما این مربی پرتغالی بعدها در این خصوص گفت: مرا مورد تمسخر قرار دادند اما نیجریه تیمی نبود که بخواهیم مدام حمله کنیم، برای ما مهم گل نخوردن بود، ما یک بازی دوستانه خوب هم نداشتیم و از من انتظار داشتند نیجریه را در جام جهانی شکست بدهم. بازیکنان ما در سطح آماتور بودند و من آنها را به سطحی حرفهای رساندهام. ما امکانات فوتبال قطر را نداریم اما تا این سطح از فوتبال پیشرفت کردهایم.
شاگردان کیروش اکنون برای درخشش در جام جهانی 2018 روسیه تلاش میکنند و ایران موقعیت خوبی در این مسیر دارد. چین، سوریه، ازبکستان و قطر و البته کره جنوبی و ایران صدر نشین که امید زیادی برای صعود مستقیم به جام جهانی دارد.
انتهای پیام/