سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

سوء مدیریت مدیران تیشه بر ریشه اعتماد عمومی

استاندار خوزستان از سوءمدیریت و عملکرد برخی مدیران استان در مشکلات پس از طوفان گرد و خاک انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان بیان کرد: مشکلات اقلیمی که در 2 روز گذشته بوجود آمد قابل پیش بینی بود و می توانستیم بهتر آن ها را مدیریت کنیم تا رنج و محنت کمتری به مردم وارد شود.

وی با تقدیر از حوصله و صبوری و تحمل مردم خوزستان، نسبت به مشکلاتی که در نتیجه گرد و غبار برای مردم اهواز و چند شهر استان ایجاد شد اظهار تاسف کرد و افزود: امیدواریم این مشکلات دیگر تکرار نشود.

شریعتی با بیان اینکه هواشناسی خوزستان وقوع گرد و غبار را پیش بینی کرده و برای آن اخطاریه صادر کرده بود، اظهار داشت: در این شرایط ستاد بحران استان باید تشکیل جلسه داده و هماهنگی های لازم را انجام می داد، این در حالیست که ستاد بحران به صدور ابلاغیه بسنده کرده بود.

استاندار خوزستان با انتقاد از مدیران برق در استان تصریح کرد: شرکت های برق چسبندگی ذرات گرد و غبار به تاسیسات برق را عامل قطع برق عنوان می کنند، در حالی که باید بر اساس برنامه زمانبندی سالانه، شستشوی تاسیسات را انجام دهند تا در صورت وقوع گرد و غبار با بحران قطع 20 ساعته برق مواجه نشویم.

وی افزود: شرکت برق با وجود خارج شدن 9 ایستگاه از مدار، این مساله را به ستاد بحران گزارش نکرده، در حالی که باید این مساله در ستاد بحران بررسی و تصمیم گیری می شد.

غلامرضا شریعتی خاطرنشان کرد: اگر چه نیروهای شرکت برق برای اصلاح امور زحمت کشیدند، اما این زحمت به موقع نبوده و بعد از آسیب رسیدن به مردم، این زحمات دیگر بیهوده است.

استاندار خوزستان همچنین از سفر مدیر شرکت برق منطقه ای به تهران برای حضور در جلسه توانیر به شدت انتقاد کرد و اذعان داشت: این مدیر باید شخصا در زمان بحران امور را اداره می کرد و آیا جلسه با توانیر از مسائل استان مهمتر بوده است؟

وی بیان کرد: ضوابط اداری باید رعایت شود، در حالی که این مدیر بدون اطلاع به ستاد بحران به سفر رفته و ترک استان در این شرایط خطا بوده است.

شریعتی گفت: همه مدیران دستگاه ها موظف هستند تحت مدیریت استان قرار گیرند و کوچکترین مسائل را به اطلاع ستاد بحران برسانند و تصمیم گیری در شرایط بحران را به این ستاد واگذار کنند.

استاندار خوزستان همچنین با بیان اینکه ستاد بحران باید روز شنبه را تعطیل اعلام می کرد افزود: تردید در تصمیم گیری ستاد بحران باعث وارد شدن اضطراب و رنج به مردم به ویژه دانش آموزان شده است.

وی با تاکید بر اینکه در این حادثه نشان دادیم که مدیریت ما پیشگیرانه و فرابخشی نبوده است اظهار داشت: نباید این مشکلات مسکوت بماند و منتظر وقوع آن باشیم، به طور مثال اگر این قطع طولانی آب و برق در تابستان اتفاق می افتاد، باید چه پاسخی به مردم می دادیم؟

شریعتی تصریح کرد: مدیران نباید فقط جایگاه ها را اشغال کنند و در زمان لازم احساس مسئولیت درخور مردم نداشته باشند زیرا ما متولی پنج میلیون نفر در خوزستان هستیم.

وی افزود: مشکل اکنون رفع شده اما پس از رنج مردم و آسیب رسیدن به اعتماد عمومی، این در حالیست که ضربه سوءمدیریت در این حادثه، به اعتماد عمومی مردم خوزستان، به راحتی قابل جبران نیست.

استاندار خوزستان اظهار امیدواری کرد: این حوادث محل بازی های سیاسی قرار نگیرد و در این شرایط به جای مچ گیری، همه برای ارائه خدمات بهتر تلاش کنند.

غلامرضا شریعتی همچنین به انتقادات مطرح شده راجع به عملکرد مدیران استان در طوفان اخیر پاسخ داد و گفت: تا کنون 750 میلیارد ریال برای اجرای 17 هزار هکتار طرح مقابله با ریزگردها و بیابان زدایی هزینه شده که این اعتبار قرار است امسال به یک هزار میلیارد ریال افزایش یابد.

وی با بیان اینکه اقدامات گذشته در زمینه بیابان زدایی کافی نبوده است، افزود: با وزارت نفت توافق شده که ظرف پنج سال سه هزار میلیارد ریال برای بیابان زدایی اختصاص دهد.

شریعتی بیان داشت: آنچه مد نظر ماست برنامه کنترل کانون های داخلی ریزگرد در خوزستان است که از طریق دولت پیگیری می کنم و تقاضای حضور در هیات دولت را طرح خواهم کرد.

وی یکی از اقدامات در راستای مقابله با گرد و غبار را راه اندازی ایستگاه پیشرفته هواشناسی دانست و افزود: یک شرکت آلمانی تقبل کرده که 50 میلیارد ریال برای ارتقای ایستگاه ها سرمایه گذاری کند.

غلامرضا شریعتی اظهار کرد: این طرح باعث می شود کانون های گرد و غبار در محل خیزش آن، قابل شناسایی باشد.

وی درباره غیبت خود در زمان وقوع طوفان به دلیل سفر لهستان نیز توضیح داد: این سفر کاری و دولتی بوده و با حکم وزیر کشور، حسین زاده معاون سیاسی به عنوان جانشین معرفی شده و اختیارات استاندار به ایشان تفویض شده بود.

شریعتی اضافه کرد: به محض اطلاع از طوفان و اتفاقات بعدی، از طریق تماس تلفنی با مدیران ارتباط داشتم و سفر خود را برای مدیریت مسائل نیمه تمام گذاشتم.

استاندار خوزستان در ادامه بی نظمی در تعطیلی مدارس در زمان وقوع گرد و غبار را رد کرد و افزود: از زمان حضورم در استانداری، مدارس در چند مورد تعطیل شدند که همه موارد با اطلاع قبلی بوده اما در این مورد به دلیل اطلاعات ناقص، بی نظمی اتفاق افتاده است.

مسعود قنواتی، معاون بهره برداری شرکت برق منطقه ای خوزستان گفت: در پی وقوع گرد و غبار، روز جمعه 9 پست برق و روز شنبه 35 پست برق از مدار خارج شدند.

وی افزود: مدیر این شرکت برای هماهنگی و جلوگیری از مشکلات برق در تابستان برای جلسه توانیر به تهران سفر کرده بود.

یدالله حضرتی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز اظهار داشت: با وقوع طوفان گرد و غبار، همه تاسیسات برق از کار افتاد و تا زمانی که این شرایط ادامه پیدا کند، با اختلال در شبکه برق رسانی مواجه هستیم.

وی افزود: در این حادثه 9 ایستگاه فوق توزیع برق قطع و 13 هزار ترانسفورماتور و 11 هزار پایه برق از مدار خارج شد.

حضرتی با بیان اینکه مشکل برق در اهواز و شهرهای اطراف تا ساعت 21 مرتفع شد تصریح کرد: این مشکل راه حلی به جز جلوگیری از وقوع گرد و غبار، ندارد مگر اینکه شبکه برق، زیرزمینی شود.
غلامرضا براتی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز گفت: درخواست تجهیز تصفیه خانه های یک و 2 اهواز به برق اضطراری به وزیر نیرو ارائه شده است.

فرامند هاشمی زاده، معاون عمرانی استاندار خوزستان گفت: اقدام عملی برای کنترل کانون های گرد و غبار باید انجام شود.

وی با اشاره به حساسیتی که بعد از وقوع این طوفان در مردم ایجاد شده از مدیران خواست با وزارتخانه های خود مکاتبه کرده و درخواست امکانات و اعتبار کنند.

هاشمی زاده تصریح کرد: باتوجه به مشکلاتی که در نتیجه گرد و غبار در استان روی داد، اگر همه از مردم خوزستان عذرخواهی کنیم، نمی توانیم پاسخ آنها را بدهیم.

علی خدادادی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان نیز با بیان اینکه باید در مقابل مردم پاسخگو باشیم اذعان داشت: اعتماد عمومی پشتوانه نظام و مدیریت استان است و نباید چیزی بگوئیم که این اعتماد را از دست بدهیم.

وی از حسین زاده معاون استاندار برای برخورد متواضعانه و عذرخواهی از مردم تقدیر کرد و افزود: وقتی مجموعه کم کار و سیستم معیوب باشد، تنها راه عذرخواهی است و فرهنگ آن باید در جامعه نهادینه شود.

خدادادی اظهار کرد: مشکل قطع ارتباط تلفن در زمان گرد و غبار در سال 93 و بعد از طوفان، به وزیر بهداشت که به عنوان نماینده دولت به استان سفر کرده بود، اطلاع داده شد و قرار بود مرتفع شود.

گفتنی است استاندار خوزستان پنجم بهمن به منظور معرفی فرصت های سرمایه گذاری های خوزستان در راس هیاتی از مدیران استانی عازم استان لوبلسکی کشور لهستان شد اما در پی وقوع طوفان گرد و غبار در اهواز و چند شهر خوزستان، سفر خود به لهستان را نیمه تمام گذاشت و به استان بازگشت.

طوفان گرد و خاک با آلودگی 66 برابر حد مجاز روز جمعه اهواز و برخی شهرهای خوزستان را در برگرفت.

ستاد بحران خوزستان جمعه شب گذشته اعلام کرد: با توجه به کاهش میزان گرد و غبار، مدارس در روز شنبه دایر است، اما با توجه به قطع آب و برق شهر اهواز، صبح شنبه ناچار شد مدارس نوبت صبح و بعد از ظهر را تعطیل کند. ادارات نیز در ساعت 12 امروز تعطیل اعلام شد.

انتهای پیام/گ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.