شهرزاد پاشایی پور مدیر گروه پرستاری سالمندی دانشکده پرستاری علوم پزشکی تهران در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عنوان کرد: در چارچوب سیاستهای جامع ارتقای سطح سلامت قشر سالمند جامعه، رشته پرستاری سالمندی از سال 89 در دانشگاههای علوم پزشکی و موسسات آموزش عالی ارائه شد.
وی ادامه داد: هدف از ایجاد کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی تربیت نیروی دارای علم و مهارت لازم در زمینه ارائه مراقبتهای بهداشتی، توانبخشی و اجتماعی به گروه سالمند جامعه است.
پاشایی پور با بیان اینکه کشور ما به سمت سالمندی پیش میرود و هرم جمعیتی آن در تغییر است، گفت: با افزایش امید به زندگی در کشور ما روز به روز جمعیت سالمند بیشتر شده و به تبع آن با بیماری مزمن دوران سالمندی بیشتر مواجه هستیم به همین دلیل به افراد متخصص که بتوانند از این قشر به خوبی مراقبت کنند نیاز داریم .
مدیر گروه پرستاری سالمندی علوم پزشکی تهران افزود: در گذشته مراقبت از سالمند به وسیله خانوادهها انجام میشد اما اکنون بیشتر مردم به دنبال افراد متخصص و با دانش کافی برای مراقبت سالمندان هستند.
وی بیان کرد: هدف ما افزایش توانمندی پرستاران در دوران کارشناسی ارشد و نقش آموزشی، مدیریتی و مشاورهای در زمینه سالمندی است.
پاشایی پور با بیان اینکه شش سال از زمان راه اندازی رشته پرستاری سالمندی میگذرد، گفت: از سال 89 تاکنون 5 دوره کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی در کشور پذیرش شده و اکنون زمان آن رسیده که کریکولوم این رشته مورد بازنگری قرار گیرد و نکات ضعف و قوت آن ارزیابی شده و بازنگریهای لازم انجام شود.
مدیر گروه پرستاری سالمندی علوم پزشکی تهران با اشاره به واگذاری بازنگری برنامه ریزی رشته پرستاری سالمندی به دانشکده پرستاری علوم پزشکی تهران، گفت: هجدهمین جلسه هیئت ممتحنه ارزشیابی و برنامه ریزی رشته پرستاری مسئولیت بازنگری این رشته به علوم پزشکی تهران واگذار شده است.
وی عنوان کرد: ما برای بازنگری این رشته از تجارب و نظرات استادان و مسئولان دانشکده پرستاری که در طول سالهای گذشته در حوزه آموزش پرستاری سالمندی فعالیت داشتند کمک گرفتیم تا بتوانیم برنامه درسی این رشته را به خوبی بازنگری کنیم.
پاشایی پور افزود: به منظور بازنگری برنامه ریزی درسی پرستاری سالمندی ابزارهای را به کار گرفته و از روشهای استاندارد بازنگری درسی استفاده کردیم که این ابزارها ابعاد مختلف برنامه را از نظر اهداف، محتوای دوره، شرایط دانشجو، امکانات و تجهیزات، شرایط استادان و مدیریت مورد بررسی قرار میدهند.
وی با بیان اینکه در بازنگری پرستاری سالمندی از دانش جویان، استادان، مسئولان دانشکدهها، دانش آموختگان فعال در مراکز مختلف در این زمینه سوالاتی را پرسیدیم، افزود: نتایج سوالات پرسیده شده به صورت کمی و کیفی مورد بررسی قرار گرفته تا در نهایت بتوانیم بازنگری رشته پرستاری سالمندی را به خوبی انجام دهیم.
مدیر گروه پرستاری سالمندی علوم پزشکی تهران، یادآور شد: هیئت ممتحنه 2 ماه زمان برای بازنگری این رشته به دانشکده پرستاری ما فرصت داده که ما در گروه پرستاری سالمندی پس از جمع بندی نتایج را به این هیئت انتقال میدهیم تا پس از بررسیهای آنها وارد کریکولوم فعلی شود.
انتهای پیام/