سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امانی:

لایحه مدیریت شهری باید خلأهای قانونی شهرداری‌ها در ایمن‌سازی شهر را رفع کند

معاون شهردار تهران با بیان اینکه شهرداری تهران بارها موضوع ضعف قانونی در خصوص مسائل مختلف شهری از جمله موضوع ایمنی را مطرح کرده است، گفت: شورای اسلامی شهر، مجلس و دولت نیز این مسئله را قبول داشته و به همین دلیل شهرداری تهران لایحه مدیریت شهری را تهیه و به وزارت کشور جهت سیر مراحل تصویب ارایه کرد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از روابط عمومی معاونت برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورا، ناصر امانی معاون شهردار تهران با اعلام اینکه در حادثه پلاسکو، ضعف‌ها و خلأهای قانونی پیش روی شهرداری‌ها برای قانو‌ن‌گذاران و تصمیم گیرندگان محرز شد، اظهار داشت: تصویب لایحه مدیریت شهری مشکلات حقوقی و قانونی شهرداری‌ها در ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن را حل می‌کند.

معاون شهردار تهران درباره اینکه کدام نهاد، مجلس یا دولت باید برای تغییر وضعیت کنونی قانون برای شهرداری و سازمان آتش‌نشانی تعیین تکلیف کند تا امکان پلمپ و یا تخلیه ساختمان به دلیل عدم رعایت مسئله ایمنی از نظر قانونی امکانپذیر شود، گفت: البته در حال حاضر لایحه مدیریت شهری در دولت در دست بررسی است و اگر این لایحه در دولت به تصویب برسد، به مجلس شورای اسلامی تقدیم و نهایتاً به تصویب و تائید شورای نگهبان برسد، به قانون تبدیل و بسیاری از ابهامات برطرف می‌شود.

وی افزود: اصلاح قانون کنونی شهرداری به صورت کلی و تجمیع مدیریت همراه با اختیار در آن می‌تواند در قالب همین لایحه مدیریت شهری پیشنهادی به دولت صورت پذیرد و این مهم اهتمام ملی مدیران در دولت و نمایندگان مردم در مجلس را می‌طلبد. 

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه حدود اختیارات شهرداری در تبصره 14 ماده 55 قانون شهرداری‌ها اکنون ملاک اظهارنظر در خصوص حادثه پلاسکو قرار گرفته، گفت: این قانون مصوب سال 1334 یعنی حدود 61 سال پیش است.

وی در ادامه این سئوال را مطرح کرد که آیا امکانات و وسعت امروز شهر تهران، جمعیت، ساختمان‌های مرتفع، زیرساخت‌های پیچیده و درهم تنیده موجود شهر، زیرساخت شبکه گاز شهری که هرگاه می تواند حادثه‌ساز باشد اساسا در 61 سال پیش مطرح بوده که قانونگذار برای آن راهکار داده باشد؟ ضمن اینکه در اصلاحات بعدی این قانون در سال 45 و با تصویب قوانین جدید به ویژه بعد از انقلاب، قوانین و مقرراتی همچون قانون کار، قانون نظام صنفی، قانون نظام مهندسی، قانون روابط مالک و مستأجر و مصوبات هیئت دولت در خصوص ایمنی و حریق، وظایف مقرر در بند 14 ماده 55 شهرداری به سایر دستگاه‌های متولی تسری داده شده است.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران خاطر نشان کرد: لایحه پیشنهادی مدیریت یکپارچه شهری می‌تواند قوانین را به روز و ابهامات موجود در آن را برطرف گرداند، به گونه‌ای که در آن تمرکز بر ارتقا کیفیت زندگی شهروندان با مشخص و شفاف نمودن  تکالیف و اختیارات شهرداری‌ها منطبق بر استانداردهای بین المللی تعریف گردد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.