به گزارش گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علاء میرمحمدصادقی عضو هیات مدیره کنفدراسیون صادرات گفت: یک سال از برجام گذشته است و امیدها در جامعه زیاد شده است. این افزایش روحیه امید در فضای اقتصادی کشور ناشی از اظهار این مسئله است که تحریمها لغو شده درنتیجه باید آن را جدی گرفت.
وی ادامه داد: لغو تحریمها در بعضی بخشها محسوس است اما در بعضی بخشهای دیگر احساس نمیشود و بهطور کامل دستاوردهای ناشی از لمس نشده است. بانکها بهخصوص بانکهای خارجی از گشایش اعتبار و یا پذیرش ال سی ایران خودداری میکنند و این باعث شده که اگر صادراتی از سوی صادرکنندگان ایرانی انجام شود، برای بازگشت پول آن با مشکلاتی مواجه شویم.
میر محمدصادقی ادامه داد: مشکلات بانکی به قوت خود باقی است و بانکها حاضر نیستند با ایران مبادلات مالی داشته باشند. در آینده دو راه پیش روی ما در این زمینه وجود دارد. یا تمام تلاشها برای گشایشهای اعتباری و بانکی متوقف میشود و به نتایج کامل برجام نمیرسیم و این مسئله به زیان ایران و صادرکنندگان و صنعت گران ایرانی است. با توجه به این مسئله باید با اتکا به امید ناشی از لغو تحریمها راه را ادامه داد.
عضو هیات مدیره کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به زحمات تیم دیپلماسی ایران در لغو تحریمها و برجام گفت: انصافاً مذاکرهکنندگان ایرانی در این زمینه زحمت کشیدند اما نتایج محسوس نیست. از قبل شرایط بهتری درزمینهٔ اقتصاد داریم اما امیدواریم که شرایط بهتر از این باشد.
میر محمدصادقی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره دستورالعمل ساماندهی بازار ارز که توسط معاون اول رئیسجمهور در هفته گذشته ابلاغ شد گفت: این دستورالعمل برای ساماندهی ارز خوب است اما تا زمانی که صادرکننده نمیتواند ارز ناشی از صادراتش را به کشور بازگرداند نمیتوان آن را اجرایی کرد. دولت باید نظارت کند که این ابلاغیه بهدرستی اجرا شود. دستاندرکاران مسائل اقتصادی بهطور عمومی و صادرکنندگان و تولیدکنندگان بهطور خصوصی هم چنان با موانع ارزی و بانکی مواجه هستند.
انتهای پیام/