سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

الکساندر لاورینتف: ایران نقش مهمی در نظارت بر آتش بس در سوریه دارد

رئیس هیئت روسیه در مذاکرات آستانه نقش ایران در نظارت بر آتش بس سوریه را مهم ارزیابی کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از تلویزیون روسیاالیوم، رئیس هیئت روسیه در مذاکرات آستانه و فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین با اشاره به تدوین قانون اساسی جدید سوریه، کمک های ایران را برای نظارت بر آتش بس در سوریه بسیار مهم توصیف کرد.

 الکساندر لاورینتف در کنفرانس خبری خود در آستانه گفت: این گروه شامل کارشناسانی از روسیه، ترکیه و ایران خواهد بود و نمایندگان ارتش سوریه و گروه های معارض مسلح نیز می توانند در این گروه مشارکت داشته باشند. این مسئله بسیار مهم است و اجازه می دهد که آتش بس در سوریه حفظ و تقویت شود.

 لاورینتف در پاسخ به این پرسش که آیا می توانید جزئیات بیشتری از سازوکار آتش بس در سوریه ارائه کنید و چگونه می توان بر آتش بس و موارد نقض آن نظارت داشت، گفت: مسئله مهمی که در سازوکار جدید نظارت بر آتش بس در سوریه وجود دارد این است که نقش مهمی به کارشناسان ایرانی، روسیه و ایران داده شده است.

ایران پیش از این مشارکتی نداشت. ما در حال بررسی جزئیات این سازوکار هستیم و بر اساس هماهنگی با منابع نظامی این سازوکار تصویب خواهد شد. بسیار مهم است که شرایطی ایجاد شود که همه گزارش ها درباره نقض آتش بس فراهم و به صورت فوری این مسئله حل و تدابیر لازم برای مقابله با این موارد اتخاذ شود.

در این شرایط کمک های طرف ایرانی بسیار مهم است. در حال حاضر بسیار دشوار است که از جزئیات این سازوکار سخن گفت چرا که درباره مسائل فنی و نظامی است. کارشناسان خوبی حضور دارند که می توانند در این ماموریت حرفه ای عمل کنند.

 لاورینتف در پاسخ به این پرسش که آیا ایران و روسیه آماده اند که فهرست کشورهای شرکت کننده در این سازوکار افزایش یابد و کشورهایی نظیر آمریکا وارد این روند شوند،گفت: اگر اقدام خوبی صورت بگیرد، دیگران نیز از آن پیروی می کنند. در حال حاضر سه کشور به عنوان ناظر این توافق حضور دارند.

در ابتدا این توافق میان  روسیه و ترکیه بود و سپس ایران به آن ملحق شد و بعید نیست در شرایط مشخص، کشورهای دیگری نیز به این روند اضافه شوند. باید این کشورها در گروه هایی که بخشی از مناطق سوریه را تحت سیطره خود قرار داده اند،نفوذ داشته باشند.

ما از مشارکت آمریکا برای حل بحران سوریه استقبال کرده ایم و می خواهیم این کشور نقش بیشتری در حل این بحران داشته باشد. تاسف بار است که برخی از کشورها در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) این مسئله را درک نمی کنند و از گروه های تروریستی حمایت می کنند.

 لاورینتف در پاسخ به این پرسش که اگر اختلافی رخ دهد، روسیه، ایران و ترکیه چه نقشی در حل این اختلافات خواهند داشت،گفت: میان هیئت های روسیه، ترکیه و ایران تفاهم کاملی وجود دارد و همه می دانند روابطی که میان این سه کشور وجود دارد پیچیده است و هر یک از این کشورها منافع ملی پیچیده ای دارند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.