سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ژان مارک آیرو: موضع فرانسه حفظ برجام است/ اسد باید در پایان دوره انتقال سیاسی از قدرت کنار برود

وزیر خارجه فرانسه در واکنش به اظهارات رئیس جمهور جدید آمریکا علیه توافق ‌هسته‌ای ایران گفت موضع پاریس حفظ برجام است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ ژان مارک آیرو در مصاحبه‌ای با رادیوی فرانسه زبان «اروپا یک» گفت: موضع فرانسه حفظ توافق هسته‌ای ایران (برجام)  است.

درباره روی کار آمدن ترامپ در آمریکا و پیامدهای آن، و به طور اخص درباره توافق هسته‌ای ایران گفت: وقتی درباره این موضوع صحبت می کنیم گویی ترامپ تصمیم‌اش را گرفته است و سیاست مشخصی دارد. اما واقعا ما چیزی درباره سیاست های آینده وی نمی دانیم. شاید تنها موردی که وی در حوزه روابط بین‌الملل آن را زیر سوال برده است همین توافق هسته‌ای است.

وی افزود: باید بگویم این توافق هسته‌ای به غایت یک عنصر مهم است. باید آن را حفظ کرد. این موضع فرانسه است. گرد آن میزی که توافق شد، فرانسه و آمریکا و روسیه و سازمان ملل و اروپا و ... حضور داشتند.   

وزیر خارجه فرانسه در پاسخ به این پرسش که رئیس جمهور جدید آمریکا گفته است همه این ها را زیر سوال می برد، واکنش شما چیست؟ گفت: دقیقا. وقتی شما به من می گویید وی قصد دارد اتحاد تازه ای با روسیه برقرار کند، از خودم می پرسم چگونه می توان با این سرعت مشغول به کار شد در حالی که باید پرونده ها را یکی یکی بررسی کنیم. اوکراین و بعد سوریه که شما می دانید فرانسه متعهد شده است در راه حلی سیاسی و دیپلماتیک در این زمینه حاضر باشد و نه راه حل نظامی. دوشنبه آینده جلسه ای در آستانه قزاقستان برگزار شود. امیدوارم که این نشست اولین سنگ بنا برای برقراری گفتگو سیاسی و مذاکره باشد. 

آیرو در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: من بر این باورم که اروپا می تواند سرنوشت‌اش را در دست بگیرد. ما به آمریکایی ها نیاز نداریم که به ما بگویند چه کار بکنیم و چه کار نکنیم. ما باید اروپای جدیدی را بنا بگذاریم که باید قوی باشد. جهان جدیدی در راه است که به سمت آسیا متحول می شود و این نیز دلیل دیگری برای داشتن اروپای قوی است. 

وی  گفت: به محض اینکه رکس تیلرسون رسما به عنوان وزیر خارجه آمریکا، شروع به کار کرد، وی را به فرانسه دعوت می‌کنم. مسایل زیادی هست که باید با وی درباره آنها صحبت کنیم. برخی اظهارات ترامپ که در رسانه های اروپا و آلمان و انگلیس منعکس شده است، درباره رابطه آمریکا با اروپا و با ناتو و مسایل امنیتی باید گفتگو کنیم. 

وزیر خارجه فرانسه  درباره این سخن ترامپ که ناتو را قدیمی و از کار افتاده خوانده است، گفت: باید درباره همه اینها با رکس تیلرسون صحبت کنیم. درباره موضع آمریکا در باب نبرد با تروریسم، رابطه با روسیه و رابطه با چین و اینکه چه آینده ای می تواند در انتظار پیمان انتقال انرژی باشد، درباره توافق پاریس و درباره توافق هسته‌ای ایران. درباره همه این مسایل باید با وی گفتگو کنیم. در هر صورت به زودی دیدارهای بین المللی آغاز خواهد شد و در قالب گروه بیست که در آلمان برگزار می شود گردهم می آییم که در ماه مه یا ژوییه آینده در سطح سران  برگزار می شود، اما قبل از آن در ماه فوریه جلسه وزرا برگزار خواهد شد و ما در آنجا می توانیم اولین دیدار را با وزیر خارجه جدید آمریکا داشته باشیم. 

خبرنگار رادیو اروپا یک در ادامه از وزیر خارجه فرانسه سوال کرد:  این را همگان می دانستند و شما خودتان نیز گفته بودید که ترامپ با اروپا مهربان نخواهد بود و الان وقتی موضع اش درباره سیاست مهاجرت آلمان، یا تمجیدش از برکسیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) را مشاهده مشاهده می کنیم به این موضوع واقف می شویم تا جایی که مانوئل والس از اعلام جنگ از سوی ترامپ سخن گفته است. آیا واقعا اینگونه است و این انتخاب کلمه جنگ مناسب است؟ 

آیرو در پاسخ گفت: فرانسه متحد آمریکاست و همچنانکه جان کری اغلب می گفت قدیمی ترین متحد آمریکا است و این مهم با نگاهی به تاریخ هویداست. اما این فقط یک نماد نیست بلکه یک واقعیت نیز هست. اول از هر چیز ما در دو جنگ جهانی با هم متحد بودیم و از نقش آمریکا در این جنگ ها تقدیر می کنیم، اما فقط این نیست. فراموش نکنیم که صد و پنجاه هزار فرانسوی در آمریکا زندگی می کنند و حدود سی هزار آمریکایی در فرانسه هستند و سالانه سه میلیون و پانصد هزار توریست از آمریکا به فرانسه می آیند و پانصد هزار شغل در فرانسه از سوی شرکت های آمریکایی حاضر در اینجا، که به سرمایه‌گذاری ادامه می دهند، ایجاد شده است. ما صادرات سالانه بالغ بر سی و دو میلیار دلار به آمریکا داریم و حدود سی و چهار میلیارد نیز از آمریکا واردات داریم. 

وی در عین حال گفت که در قبال ترامپ باید با احتیاط عمل کرد. وی افزود: ما خواستار آن هستیم که با آمریکا روابط مبتنی بر اعتماد با حفظ ارزش هایمان اعم از آزادی و دموکراسی و حقوق بشر داشته باشیم. ما به هر حال درباره همه موارد با آمریکا رایزنی می کنیم، اما فرانسه یک کشور مستقل است عضو دائم شورای امنیت است و دارای سیاست خارجی و سیاست دفاعی مستقل است و با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آخرین کشور عضو اتحادیه خواهد بود که در شورای امنیت باقی می ماند و این مسئولیت ما را دو چندان می کند. در هر صورت ما وظیفه داریم که طرح سوال کنیم اما نه در قالب خصمانه. 

خبرنگار رادیو اروپا یک، این پرسش را مطرح کرد که " شما از اروپا و کشورهای اروپایی صحبت می کنید اما ظاهرا در حال حاضر در حال مشاهده ایجاد یک محور روسیه و آمریکا، ترامپ و پوتین هستیم"؟ ارو پاسخ داد: این چیزی است که شما می گویید. 

وزیر خارجه فرانسه درباره آینده سوریه و مذاکرات آستانه گفت: موضع فرانسه مبتنی بر قطعنامه شورای امنیت درباره برقراری شرایط انتقال سیاسی در این کشور است. ما در آستانه با بشار اسد به طور غیر مستقیم و با نمایندگان مخالفان گفتگو خواهیم کرد و به هر حال این جامعه بین المللی، روس ها و آمریکایی هستند که باید این مذاکرات را هدایت کنند. 

آیرو در ادامه مدعی شد: درباره بشار اسد اگر از من بپرسید آیا وی باید در پایان دوره انتقال سیاسی از قدرت کنار برود پاسخ من مثبت است؛ زیرا در غیر این صورت آوارگان به کشور باز نمی گردند و سوریه هرگز دیگر بازسازی نخواهد شد. این یک الزام است. به هر حال بشار اسد در کشوری که با 300 هزار کشته و ده میلیون آواره، نمی تواند راه حلی برای آینده آن باشد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۵۴ ۰۳ بهمن ۱۳۹۵
ببخشید آقای یارو این شماها بودید که سوریه را به این روز انداختید نه اسد،به جای این حرفها اگر عرضه دارید برید خودتان را از آمریکا مستقل کنید