به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، شورای عالی صلح افغانستان با تأیید این خبر، به رسانه ها گفته است که آقای گیلانی سه روز قبل در پی حمله قلبی در این شفاخانه بستری شده بود.
آقای گیلانی، علاوه بر ریاست شورای عالی صلح، رهبری حزب محاذ ملی از احزاب جهادی افغانستان را نیز بر عهده داشت.
او حدود یازده ماه قبل به عنوان شورای عالی صلح افغانستان از سوی رئیس جمهور غنی مقرر شد.
پیر سید احمد گیلانی فرزند سید حسن گیلانی در سال ۱۳۱۱ خورشیدی در ولسوالی سرخرود ننگرهار به دنیا آمد.
او از صنف دوازدهم مدرسهی دینی امام ابوحنیفه فارغ شد و تحصیلات عالی را به درجهی لیسانس در دانشکدهی شرعیات دانشگاه کابل در سال ۱۳۴۳ به اتمام رساند.
آقای رهبر (پیر) طریقت صوفیه قادریه در افغانستان بود که پس از به قدرت رسیدن حزب دمکراتیک خلق در سال ۱۳۵۷ به پاکستان پناهنده شده و در آنجا حزب سیاسی-نظامی محاذ ملی اسلامی افغانستان را در مخالفت با حکومت متحد شوروی افغانستان بنیان نهاد.
گیلانی و محاذ ملی که شامل پیروان طریقت صوفیه میشد و بیشتر از قوم پشتو را تشکیل می دادند از گروههای مجاهدین افغان بودند که در دهه ۱۹۸۰ وارد جنگ با نیروهای شوروی در افغانستان شدند.
وی در سال ۱۹۸۸ میلادی رییس شواری قیادی اتحاد حزبهای جهادی شد.
آقای گیلانی و حزب وی پس از به قدرت رسیدن طالبان نیز با حکومت آنان به مخالفت پرداخته و وارد ائتلاف شمال شدند.
گیلانی از نوادگان عبدالقادر گیلانی مؤسس طریقت قادریه است. پدرش سید حسن گیلانی در بغداد به دنیا آمده بود، اما در سال ۱۹۰۵ میلادی از عراق به افغانستان آمد تا طریقت قادریه را در این کشور بنیانگذاری کند. حبیب الله خان پادشاه وقت افغانستان به او زمینهای زیادی در شهر کابل و ولایت ننگرهار در شرق افغانستان بخشید.
گیلانی، در سال ۱۹۵۲ با عادله نوه حبیبالله خان ازدواج کرد و از این طریق رابطهاش را با خاندان شاهی افغانستان مستحکمتر کرد.
آقای گیلانی در جریان ایجاد حکومت انتقالی(کرزی)، سمت قاضی القضات را به دوش گرفت.
گیلانی در دوران حکومت حامد کرزی از حامیان وی محسوب میشد و در انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۹۳ افغانستان از اشرف غنی احمدزی حمایت کرد.
انتهای پیام/