سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا چین واردات محصولات ایرانی را ممنوع اعلام کرد؟

به گفته مسئولان اقتصادی چین وزارت کشاورزی و وزارت بهداشت این کشور به دلایل مشخصی ورود برخی از تولیدات ایرانی را به چین ممنوع اعلام کرده اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛   تابستان سال جاری دولت چین ورود زعفران را به این کشور ممنوع اعلام کرد. از آنجایی که چین یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان زعفران در دنیا محسوب می‌شود و ایران نیزاز بزرگ‌ترین تولیدکنندگان زعفران در دنیا به شمار می‌آید اما به دلایلی این واردات ممنوع شد و برخی از تولیدکنندگان و صادر کنندگان بزرگ در کشورمان با مشکل جدی دست و پنجه نرم می‌کنند. بنابراین در پی این ممنوعیت تولیدکنندگان داخلی خواستار حل مشکلات پیرامون این محصول پر طرفدار جهانی شدند.
 
 چندی پیش در سفری که وانگ یان گئو رئیس اتاق بازرگانی بین المللی چین به ایران داشت، برخی از تولیدکنندگان و صادر کنندگان محصول زعفرران حضور داشتند آنها مشکل خود را با او در میان گذاشتند.
 
وانگ در پاسخ به پرسش یکی از صادرکنندگان مبنی بر دلیل ممنوعیت واردات زعفران گفت: بنابر تفاهم هایی که توسط وزارت کشاورزی و وزارت بهداشت جمهوری خلق چین امضا شده نه تنها زعفران بلکه واردات برخی مواد غذایی و میوه ها از ایران به چین بسیار سخت شده است.

او تصریح کرد: این موضوع را از مقامات وزارت کشاورزی و فعالان بخش خصوصی را شنیده ایم. او با ابراز امیدواری می‌گوید: این موضوع یکی از دستورکارهای ما برای بررسی این مشکل خواهد بود.
 
زعفران در کشور چشم‌بادامی‌ها مصارف دارویی دارد و به همین خاطر وارد کردن این محصول به این کشور با محدودیت‌ها و کنترل‌هایی همراه است. البته چین تنها کشوری نیست که در مورد زعفران چنین حاشیه‌هایی دارد؛ طبق گفته حسینی، هند نیز مشکلی مشابه چین دارد.
 
زعفران ایران آلود‌ه‌ترین زعفران دنیاست؟

 
ماه گذشته الناز میلانی، عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی،  با بیان اینکه زعفران یکی از محصولات استراتژیک کشور است، اظهار کرد: با توجه به اینکه آلودگی میکروبی معضلی در صادرات زعفران است، یکی از شرکت‌های معتبر استان کاری پژوهشی را به ما سفارش داد و از ما تولید زعفران دارای حداقل بار میکروبی را خواست.  
 
او گفت: یک اتحادیه بین‌المللی استاندارد زعفران در سال ۲۰۰۹  مقاله‌ای چاپ کرده و  از میان کشورهای عمده ایران، یونان، ایتالیا و اسپانیا آلودگی میکروبی محصولات را بررسی کرده بود که ایران بیشترین شاخص بار آلودگی میکروبی را داشته و اسپانیا آلودگی میکروبی پایینی داشته است. این موضوع یک هشدار برای کشور است، در حالی که به راحتی با یک پایش میکروبی می‌توان آلودگی میکروبی زعفران را کاهش داد.
 
بنابراین یکی از مشکلات اصلی که تولیدکنندگان ایرانی و صادر کنندگان با آن روبه رو هستند مسئله آلودگی میکروبی این محصول است و همین دلیل موجب شده تا کشوری که بیشترین میزان زعفران را از ایران وارد می‌کرد دیگر رغبتی به این واردات نشان ندهد. اگرچه زمانی که ورود این محصول به چین ممنوع شد برخی ها حدس هایی زدند، به عنوان مثال غلامرضا میری نایب‌رئیس شورای ملی زعفران، گفت: چین اقدام به کشت زعفران کرده است و به همین خاطر ورود زعفران ایرانی به چین ممنوع است. اما همانطور که رئیس اتاق بازرگانی چین می‌گوید این ممنوعیت به دلیل مسائل بهداشتی رقم خورده است.
 
نکته قابل توجه این است که با توجه به اینکه دو کشور چین و هند جزو صادرکنندگان اصلی کالا به ایران هستند و کالاهای چینی بیش از هر کالایی به ایران وارد می‌شود، اما متاسفانه چشم بادامی‌ها در مقابل سیلی عظیم کالاهایی که به ایران وارد می‌کنند  جلوی واردات زعفران ایستاده‌اند. البته در جلساتی که چند روز گذشته بین دو کشور برگزار شد ایران به روشنی مشکلات خود را بیان کرد و به بخش خصوصی این کشور گوشزد کرد که ایران دیگر رغبتی به واردات بیش از اندازه از چین ندارد و بیشتر خواستار تولید بسیاری از کالاها به دست جوانان ایرانی کشور است و اکنون نیاز به همکاری در جهت پیشرفت تکنولوژی دارد.  
 
ایران؛ بزرگترین تولید کننده ای که زیان می بیند
 
ایران ۹۴ درصد زعفران مورد نیاز دنیا را تامین می‌کند با این وجود سهم کشورمان در تجارت جهانی طلای سرخ تنها ۶۰ درصد است و کشورهای دیگر در این میان سود کلانی می‌کنند. با وجود اینکه ایران معادل ۱۵۰ تا ۱۶۰ تن از طلای سرخ مورد نیاز جهان را تامین می‌کند، اما جایگاه خاصی در تجارت جهانی ندارد و در این میان کشورهای دیگر از تولید ایرانی سود سرشاری را به دست می‌آورند. ایران تامین کننده ۹۴ درصد زعفران دنیاست و حدود ۶۶ درصد این محصول نیز توسط کشورهای دیگر از جمله یونان، افغانستان، کشمیر هند و اسپانیا تامین می‌شود.
 
اخیرا توسعه کشت طلای سرخ در کشورهای همسایه از جمله افغانستان که با قاچاق پیاز این محصول از ایران، انجام می‌شود؛ نیز یکی دیگر از مشکلات و نگرانی‌هایی است که بر تولید این محصول با ارزش سایه انداخته است. قاچاق پیاز زعفران به افغانستان حدود ۱۰ سال قبل آغاز شد و افغان‌ها هم زمانی که دیدند سازمان ملل متحد و کشورهایی مانند آمریکا، آلمان، فرانسه و هلند در زمینه کشت طلای سرخ از آنان حمایت می‌کنند، تشویق به ادامه کار شدند.
 
در حالی که ایران روز به روز بازار خود را در جهان از دست می‌دهد آنها به تدریج برای خود بازارهایی به دست آوردند و از فروش این محصول سود خوبی را بدست می‌آورند
 
منبع:پارسینه
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.