به گزارش خبرنگار
حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تاریخ و مرور آن موجب میشود تا به انسانهای برجستهای در زمینههای گوناگونی از جمله انقلاب اسلامی که جزو شاخصترین برهههای تاریخی کشورمان است، بر بخوریم.
انسان های ارزشمندی که علاوه بر کتاب های موجود به تازگی مدتی است با پخش مجدد سریال «معمای شاه» گویی زنده شدهاند و حال و هوای روزهای نه چندان دور سرزمینمان را روایت میکنند و یادآور اشخاص بزرگی هستند که در سرنوشت این کشور نقش بسزایی داشته اند.
شهید مهدی عراقی که «محمود مقامی» نقش وی را در معمای شاه ایفا میکند، از جمله اشخاصی است که در مقاطع مختلفی یار و همراه امام (ره) بوده و همواره در راستای انقلاب و عمل به دستورات امام خمینی (ره) گام برداشته است.
وی در سال ۱۳۰۹ در یکی از محله های جنوب تهران متولد شد.
او از 16 سالگی به واسطه شرکت در مجالس و هیاتهای مختلف مذهبی با فداییان اسلام آشنا شد و ارتباطش با شهید نواب صفوی آغاز گشت. وی به سرعت توانست به شورای مرکزی فداییان اسلام راه یابد و در جریان ماموریتهای فداییان در مقاطعی چون رایگیری دوره شانزدهم مجلس شورای ملی، ترور هژیر، برنامه ترور شاه در تشییع جنازه رضاخان و ترور رزمآرا مشارکت داشته باشد.
بعد از دستگیری شهید نواب صفوی، عراقی نیز به جهت شرکت در تحصنی که با ورود به زندان قصر رخ داده بود؛ گرفتار شد و تا ۲۵ تیر ۱۳۳۱ به مدت ۶ ماه در زندان باقی ماند.
مهدی عراقی از آغاز روزهای حرکت امام (ره) در مقابله با لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی، با کولهباری از تجربه مبارزه در جمعیت فدائیان اسلام، در کنار امام قرار گرفت و در تمامی مقاطع سرنوشت ساز سالهای 1342 و سالیان بعد، اصلیترین برنامههای انقلابی، از جمله راهپیماییهای تعیینکننده را مدیریت کرد.
وی همچنین از بنیانگذاران جمعیت موتلفه اسلامی بود که توانست برای اجرای اهداف مسلحانه این تشکیلات شاخه نظامی موتلفه اسلامی را تشکیل داده و با همراهی برخی چهره های مبارز انقلابی از جمله شهید محمد بخارایی و شهید سید مهدی اندرزگو اقداماتی را علیه رژیم پهلوی به اجرا گذاشتند.
پس از سرکوب قیام 15 خرداد و تبعید امام به ترکیه، عراقی و یارانش اصلیترین دولتمرد نزدیک به آمریکا، یعنی حسنعلی منصور را از میان برداشتند. در نتیجه برای چهار تن از آنان تقاضای اعدام شد و او و چند تن دیگر به زندانهای دراز مدت محکوم شدند. او در روزهای آخر سال 1355 آزاد شد و باز هم با شرکت و شکل دادن راهپیمایی ها، فعالیت هایش را ادامه داد.
عراقی با اوج گرفتن جریان انقلاب به توصیه آیتالله بهشتی برای سر و سامان دادن به وضع محل اسکان امام خمینی (ره) رهسپار نوفللوشاتو در پاریس شد. او مدیریت داخلی بیت امام را بر عهده گرفت و سپس به توصیه مشارالیه برای سازماندهی تظاهرات تاسوعا و عاشورای ۱۳۵۷ به تهران بازگشت. او پس از انجام موفقیتآمیز این تظاهرات مجدداً رهسپار فرانسه شد و سپس همراه امام به تهران بازگشت.
پس از پیروزی انقلاب، عراقی ابتدا به حکم امام خمینی (ره) به ریاست زندان قصر منصوب شد. سپس به ریاست شورای مرکزی بنیاد مستضعفان درآمد و در همین سمت بود که مدتی سرپرستی امور مالی روزنامه کیهان را بر عهده گرفت.
او در صبح روز چهارم شهریور ۱۳۵۸ هنگامی که به اتفاق فرزند خود حسام عازم محل کار خود بود، توسط سه موتورسوار که عضو گروه فرقان بودند همراه با فرزندش ترور شد و به شهادت رسید. وی در قم در جوار حرم حضرت معصومه (س) آرام گرفت.
انتهای پیام/