سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد:

نگاهی به کارنامه پروازی بوئینگ در سال 2016 / 8 سانحه جدی؛ 67 کشته + تصاویر

با وجود آنکه در سال گذشته میلادی آمار تلفات هوایی کمتر از سالهای اخیر بود، سهم خانواده بوئینگ در این آمار اندکی قابل تامل است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، صنعت حمل و نقل هوایی در سال 2016 همچون سالهای گذشته شاهد حوادث متعددی در نقاط مختلف جهان بود که برخی از آنها تراژدی‌های دردناکی را در کشورهای مختلف رقم زدند. 

با این حال، با وجود آنکه در سال گذشته میلادی پروازهای بیشتری در سراسر جهان انجام شد و تعداد مسافران هواپیما نیز بیشتر از گذشته بود، آمار تلفات هوایی 2016 بسیار بهتر از سالهای اخیر بود. در این میان اما سهم شرکت هواپیماسازی بوئینگ در سوانح هوایی 2016 اندکی قابل تامل است. 

در حالیکه پرواز با هواپیما امن‌ترین روش مسافرت به شمار می‌رود و صنعت حمل و نقل هوایی جهان نیز در سال 2016 شاهد کمترین میزان تلفات در سالهای اخیر بود، در سال گذشته میلادی دستکم 250 نفر جان خود را در سوانح هوایی مختلف از دست دادند که سهم اعضای خانواده بوئینگ از این میزان تلفات، 67 نفر بود. افزون بر این، در سال 2016، در مناطق مختلف جهان 21 سانحه هوایی جدی رخ داد که 8 مورد از آنها (38 درصد) مربوط به هواپیماهای ساخت شرکت بوئینگ بود. آنچه در ادامه می‌آید، نگاهی گذرا به کارنامه پروازی این شرکت در سال 2016 است: 

1-  سانحه بوئینگ 737 / امارات متحده عربی
یک فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ 737 متعلق به شرکت اماراتی "فلای دوبای" که از دبی عازم شهر روستوف در روسیه بود در تاریخ 19 مارس 2016 (10 فروردین 95) به علت نقص فنی در جنوب این کشور سقوط کرد و تمامی 62 سرنشین آن (شامل 7 خدمه و 55 مسافر) کشته شدند. این سانحه هوایی پس از سانحه هواپیمای مسافربری آورو کلمبیا در 29 نوامبر (9 آذر 95) که 77 کشته برجای گذاشت، به لحاظ میزان تلفات دومین سانحه هوایی مرگبار 2016 لقب گرفت. 


2- سانحه بوئینگ 777 / کره جنوبی
این سانحه پیش از جدا شدن کامل هواپیما از باند فرودگاه اتفاق افتاد. در این حادثه که 27 مه 2016 (7 خرداد 95) اتفاق افتاد، یکی از دو موتور بوئینگ 777 شرکت هواپیمایی کره جنوبی به دلیل نقص فنی دچار آتش‌سوزی شد اما پیش از آنکه حادثه‌ای جدی رخ دهد تمام 319 سرنشین آن تخلیه شدند. با این حال، این حادثه، 12 مجروح بر جای گذاشت.


3- سانحه بوئینگ 777 / سنگاپور
یک فروند بوئینگ 777 در 27 ژوئن 2016 (7 تیر 95) به دلیل نشت سوخت و آتش گرفتن موتور در حین پرواز مجبور به بازگشت و فرود اضطراری در فرودگاه چانگی سنگاپور شد. در این حادثه به هیچ یک از 241 سرنشین هواپیما آسیبی وارد نشد؛ اما به گفته منابع سنگاپوری، چنانچه این حادثه اندکی دیرتر و در فاصله بیشتری از فرودگاه مبدا اتفاق افتاده بود، میزان تلفات آن قابل پیش‌بینی نبود.

4- سانحه بوئینگ 777 / امارات متحده عربی
هواپیمای بوئینگ 777 خطوط هوایی امارات متحده عربی در 3 اوت 2016 (13 مرداد 95) در یک پرواز بین‌المللی از هند عازم دبی بود که به علت نقص فنی در فرود دچار مشکل شد و به شدت با باند فرودگاه برخورد کرد. در این سانحه بدنه هواپیما به شدت آسیب دید و موتور سمت راست آن از بال هواپیما جدا شد؛ اما به هیچ یک از 18 خدمه و 282 مسافر هواپیما آسیبی وارد نشد. با این حال، یک آتش‌نشان در جریان عملیات اطفای حریق جان خود را از دست داد.


5- سانحه بوئینگ 737 / مجارستان
یک فروند بوئینگ 737 متعلق به یک شرکت هواپیمایی مجارستانی در 5 اوت 2016 (15 مرداد 95) پس از یک فرود خطرناک در فرودگاه بین‌المللی «اوریو آل سریو» ایتالیا به علت نقص فنی قادر به کنترل سرعت خود نشد و با عبور از موانع اطراف باند وارد بزرگراه مجاور فرودگاه شد. این حادثه تنها دو زخمی برجا گذاشت؛ اما برای چندین ساعت باعث بسته شدن و ترافیک سنگین در این بزرگراه شد. 


6- سانحه بوئینگ 737 / آمریکا
این هواپیما که از شهر "فورت داج" در ایالت آیووای آمریکا به هوا برخاسته بود در 27 اکتبر 2016 (6 آبان 95) حین فرود در فرودگاه نیویورک به شدت با موانع کنار باند برخورد کرد؛ اما به هیچ یک از 40 مسافر و خدمه هواپیما آسیبی وارد نشد. «مایک پنس» معاون دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا که در آن زمان به عنوان زوج انتخاباتی او به فعالیت تبلیغاتی می‌پرداخت نیز جزو مسافران این هواپیما بود. 


7- سانحه بوئینگ 767 / آمریکا
این حادثه در 28 اکتبر 2016 (7 آبان 95) یعنی تنها یک روز پس از سانحه قبلی بوئینگ رقم خورد. در جریان این حادثه، یک فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ 767 که در یک پرواز داخلی از شیکاگو عازم میامی بود در حین بلند شدن از روی باند فرودگاه دچار نقص فنی و آتش‌سوزی در موتور سمت راست شد. پس از فرود اضطراری، هواپیما به سرعت تخلیه شد؛ اما 20 سرنشین این هواپیما از جمله 8 خدمه دچار جراحت و آسیب‌دیدگی شدید شدند.

8- سانحه بوئینگ 727 /  کلمبیا 
این هواپیمای باری در 20 دسامبر 2016 (30 آذر 95) از بندر پورتو کارنیو عازم بوگوتا بود اما پیش ار بلند شدن از باند فرودگاه در اثر برخورد با موانع کنار باند دچار حریق شد. در این سانحه از 6 خدمه هواپیما 5 نفر جان خود را از دست دادند.


در حالیکه که تنها 16 روز از آغاز سال جدید میلادی می‌گذرد، امروز - دوشنبه - یک فروند هواپیمای باربری بوئینگ 747 متعلق به یک شرکت هواپیمایی ترکیه‌ای نیز در سانحه‌ای دردناک برروی یک منطقه مسکونی در بیشکک قرقیزستان سقوط کرد تا نشان دهد بوئینگ در سال 2017 نیز همچنان می‌تواند "حادثه‌ساز" باشد. این سانحه 37 کشته برجای گذاشت.

نویسنده: مهدی حاجت‌پور

انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۷ دی ۱۳۹۵
مطلب جالبی بود
مهدی عابدیان زیدی
۱۷:۲۷ ۲۷ دی ۱۳۹۵
شرکت بویینگ ،عمدن هواپیماهایی را می سازند که سوقوط کونند ،تا هواپیما از بین بروند تا دوباره هواپیماهای خود را به فوروش برسانند..
شرکت هواپیما سازی ها جهان تا ۲۴ ماه ضمانت می کونند ،که هواپیما ها سوقوط نکونند ،
شرکت های هواپیما سازی که هواپیماهای آنها به دلیل نقص فنی موتور سوقوط کرد ،باید وحتمن خسارت کشورهایی که هواپیماهای آنها سوقوط کردن ،دیه انسانها را نفری ۲۰۰ ملیون تومان پرداخت کونند به خانواده های آنها ،وهواپیمای جدیدی با ضمانت ۲ سال به کشورهای جهان بدهند ،
هر کشوری هواپیما مسافربری می خرد باید وحتمن برای هر هواپیماهای غول پیکر ۴ تعمیرگر داشته باشند
ناشناس
۱۷:۱۴ ۲۷ دی ۱۳۹۵
یعنی از بوئینگ خرید نکنیم و بریم توپولوف و آنتونوف 140 بخریم؟؟