سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همدان؛

جنگ نرم جنگی بدون مرز است

گسترش روز افزون فضای مجازی و فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی در سالهای اخیر و تأثیر آن در حیات بشری در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، روشهای سنتی در تمام ابعاد را به روشهای نوین تبدیل کرده است که امروز دنیای بدون آن قابل تصور نیست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛در سالهای اخیر با گسترش فناوری های رسانه و فضای مجازی و در رأس آن نفوذ روزافزون اینترنت، شاهد حذف مرزها هستیم؛ امری که در کنار مزیتهای خود آسیب هایی را هم به دنبال داشته است.

 اگرچه این فضا و به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات، امکانات بسیاری را فراهم آورده تا بخش قابل توجهی از فعالیتهای انسانی با سرعت بیشتر و هزینه کمتر انجام گیرند،اما همین فناوری اطلاعات ، فرصتهای طلایی زیادی را برای کسانی که  برای ایجاد فرهنگی نو در تلاش هستند فراهم  کرده است که در این گزارش سعی شده تا با بهره گیری از نظرات کارشناسان به اما و اگر های  این پدیده اجتماعی پرداخته شود.

جنگ نرم جنگ بدون  مرز است / لزوم  استفاده از شبکه های داخلی

کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان،  جنگ نرم را جنگ بدون مرز برشمرد و گفت: تاثیرات رسانه‌ها و فضای مجازی به گونه‌ای است که دیگر نمی‌توان زندگی بدون آن را تصور کرد.

ناصر قوامی با اشاره به اینکه امروزه ساخت تکنولوژی هر لحظه رو به پیشرفت است، عنوان کرد: این فرهنگ غربی است که سریع‌تر به این امکان دست یافته و بازیگر خوبی شده است و نحوه بازی کردن را می شناسد.

وی افزود: مجازی یعنی چیزی که در خلأ اتفاق می‌افتد و قابل لمس نیست ولی با امکانات امروزه قابل لمس شده است و این فضای مجازی است که در کنار فضای واقعی واقعیت پیدا می کند.

این کارشناس اجتماعی با اشاره به اینکه دنیای امروزی عصر حکومت رسانه ها است، اظهار داشت: کسی می‌تواند بر دنیا حکومت کند که بتواند بر رسانه حکومت کند.

وی خاطرنشان کرد: حکومت در رسانه‌ها حکومت در تصاویر است، تصویر همانگونه که زبان گویای بشریت است، می‌تواند دامنه جهل انسان را نیز افزایش ‌دهد.

قوامی با بیان اینکه ماندگاری یک تصویر در ذهن 150 سال است، ادامه داد: با وجود این امر ما تازه شاهد این هستیم که آموزش و پرورش در اکثر مدارس و کلاس‌ها از سیستم پروژکتور استفاده می‌شود و این به دلیل ماندگاری آموزش تصویری در ذهن است.

وی جنگ نرم را جنگ بدون مرز برشمرد و گفت: تاثیرات رسانه‌ها و فضای مجازی به گونه‌ای است که دیگر نمی‌توان زندگی بدون آن را تصور کرد.

کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد: فرهنگ غربی در عرصه رسانه و شبکه‌های ماهواره ای، فرهنگ غلط و اشتباهی است که دشمن به ما منتقل می‌کند.

وی با بیان اینکه باید امروزه جوانان سرگرم پژوهش و علم باشند، گفت:غربی‌ها با تمام امکانات برای تغییر فرهنگ ایرانی و اسلامی تلاش می‌کنند و همین امر باعث شده که رشد علمی کشور پایین بیاید.

قوامی بیان کرد: بر اساس نظر کارشناسان، سرانه صحبت کردن مفید در خانواده‌ها در طول روز هفت دقیقه است و فرد مابقی وقت خود را سرگرم امکانات فرهنگ غربی کرده و این از تأثیرات فرهنگ غربی است.

وی افزود: تفکر غربی وقتی در ذهن یکی از اعضای خانواده شکل گیرد آن عناصر مؤمن را از دست خواهد داد و جامعه ای که خالی از عناصر مؤمن و معنویت باشد دیگر چنین جامعه ای تحمل دیدن پیامبری را ندارد.

این کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ اسلامی ایرانی عنوان کرد: ما باید تا آنجا که می‌توانیم در بحث آموزش ورود یافته و در این زمینه از ابزار رسانه بهره بگیریم.

وی با اشاره به وجود حدود 3 هزار شبکه ماهواره‌ای و بالغ بر 200 شبکه ماهواره‌ای فارسی زبان گفت: تمام این شبکه ها در کشور ما، به‌صورت رایگان و باز است ولی اگر این شبکه‌ها را در کشورهای غربی بخواهیم مشاهده کنیم باید بابت آن هزینه پرداخت کنیم و دیگر امکانات غربی در خصوص رسانه نیز برای آنها فیلترینگ هوشمند است.

قوامی ابراز داشت: مدیر شبکه فارسی زبان farsi1 در پیامی گفته است برای نابودی کشور ایران باید بر روی کلمه مقدسی به‌نام خانواده هزینه کرد، که من قصد دارم برای رسیدن به این هدف مادر این خانواده را در دستور کار خود قرار دهم زیرا این مادر است که مدیریت خانواده را بر عهده دارد.

وی در ادامه گفت: بهتر است ما از شبکه‌های داخلی برای ارسال پیامک، پست الکترونیکی، شبکه های اجتماعی و ... استفاده کنیم چراکه سرور این شبکه ها در داخل ایران است.

اما در این میان، بر این باور هستیم که همه آحاد جامعه باید جنگ سایبری را جدی بگیرند و مراقبتهای لازم را به عمل آورند زیرا دشمن فضای مجازی را میدان جنگ کرده است. دشمن ابزارها و امکانات زیادی را در اختیار دارد و با استفاده از آنها می تواند هم کیفیت و هم تنوع بسیاری ایجاد کند، بنابراین خانواده ها و مسؤولان ما باید توجه بیشتری داشته باشند؛ آموزه های دینی، مبانی دینی، گذشته فرهنگی و تاریخی ما غنی از واقعیتهایی است که اگر نسلهای ما در هر برهه از زمان قرار گیرند، می توانیم آنها را با بهره گیری از پیشینه فرهنگی و دین غنی، واکسینه کنیم.

انتهای پیام/خ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.