سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش قیمت مسکن واقعی است؟

آخرین گزارشات بانک مرکزی درباره مسکن حاکی از آن است که علی رغم کاهش معاملات،قیمت مسکن با رشد 7.7 درصدی در بازار مواجه شد.

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بازار مسکن بعد از چهار سال رکود همچنان در خواب زمستانی به‌سر می برد و باوجود آنکه طی دو سال اخیر تلاش هایی مبنی بر کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی جهت رونق بخشیدن به بازار مسکن به کار گرفته شده اما به سبب قیمت بالای مسکن و کاهش قدرت خرید خانوار این اقدامات کمکی به رونق بازار مسکن نکرده است.

آخرین گزارشات بانک مرکزی در حوزه مسکن حاکی از آن است که علی رغم کاهش معاملات،قیمت مسکن با رشد 7.7 درصدی در بازار مواجه شده است.

علیرضا خسروی کارشناس مسکن در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره علل افزایش قیمت مسکن در آذر ماه سال جاری طبق آمار بانک مرکزی، اظهار داشت: توقف ساخت و ساز از سوی بخش خصوصی، نبود شفافیت در زمینه واگذاری زمین و ساخت مسکن از سوی دولت در کنار افزایش تقاضا از جمله مواردی است که قیمت مسکن را بالا می برد.

وی گفت: کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن اگرچه در راستای بالا رفتن قدرت خرید خانوار صورت گرفت اما با توجه به اقساط سنگین و کاهش درآمد خانوار  تاثیر چندانی بر بازار ندارد.

این کارشناس مسکن با انتقاد از عدم اجرای طرح مسکن اجتماعی تصریح کرد: با وجود آنکه دولت سیاست مشخصی در بخش مسکن اعمال نکرده است لذا این امر می تواند تاثیر بسزایی در افزایش قیمت داشته باشد.


مشکلات اقتصادی عامل اصلی گرانی مسکن

همچنین محمد دامادی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:مشکلات اقتصادی، نوسانات نرخ ارز، رکود حاکم بر بازار،نبود رونق اقتصادی و سیاست گذاری ناپایدار در حوزه مسکن فضا را به سمت و سویی کشانده که قیمت مسکن در بازار افزایش یابد.

وی افزود: وزارت راه وشهرسازی باید برنامه مدونی در جهت سامان دهی بازار مسکن داشته باشد.

دامادی اظهار داشت:  تسهیلات این حوزه باید به موقع تأمین شود، چرا که در شرایط فعلی افزایش تسهیلات  و همچینین کاهش نرخ سود نمی تواند اثر چندانی در افزایش معاملات داشته باشد.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی  با اشاره به اینکه پارامترهای مختلفی در نوسانات بازار مسکن دخیل است، تصریح کرد: علی رغم رکود حاکم بر بازار و کاهش ساخت و ساز به سبب افزایش تقاضای سالانه نرخ مسکن با رشد 7.7 درصدی در بازار روبرو شد.

استمرار رکود بازار مسکن نگران کننده است

همچنین محمد ابراهیم محبی کارشناس مسکن در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: طی چند سال اخیر رکود سنگین حاکم بر بازار موجب شد تا فشار سنگینی از باب افزایش قیمت اجاره بها به مستاجرین وارد شود .

این کارشناس مسکن با بیان اینکه دلالان عامل اصلی نوسانات قیمت مسکن هستند، گفت: با وجود نبود سیاست راهبردی در بخش مسکن، برخی گروه ها از جمله دلالان نقش تعیین کننده ای در نوسانات بازار مسکن دارند.

وی تصریح کرد: کاهش نرخ تسهیلات تنها زمانی می تواند رشد قیمت مسکن را به همراه داشته باشد که دریافت این تسهیلات با استقبال گسترده ای در بازار روبرو شود.

گفتنی است که استمرار رکود فعلی بازار مسکن نگران کننده است، چرا که درنهایت مردم باید آثار سو این امر را متحمل شوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۲۶ ۰۱ بهمن ۱۳۹۵
با فروپاشی ساختمان پلاسکو به نظر می رسد، قیمت واقعی مسکن در تهران را بایستی تا 100 برابر پایین تر آورد و محاسبه نمود. قطعا ازاین گونه ساخت و سازها در تهران فراوانند . تازه بعد از انقلاب ، با توجه به اقتصاد همیشه تورمی، ساختمان سازی ها ،به سمت و سوی دغل کاری و سست بنیادتر شدن،پیش رفت و هزاران ساختمان بی بنیاد،ساخته شد و مردم هم واقعا گفتار این مثل معروف:
خانه از پای بست ویران است! خواجه در بند نقش ایوان است!
و هر آن بایستی مراقب ریزش های بعدی بود!
هموطن
۱۲:۳۳ ۰۲ بهمن ۱۳۹۵
اولا چرا فقط تهران؟ دوما با اين اتفاقها و حرفها و حديثها قيمت پايين نمياد. ثانيا من خودم به شخصه دلم نميخواد قيمت مسكن پايين بياد. چون همين چند وقت پيش هست و نيست رو گذاشتم يه آلونك خريدم با كلي قسط بانكي كه حالا حالاها بايد پرداخت كنم!! حالا واسه چي قيمت بياد پايين؟
سیاوش
۱۱:۳۴ ۰۱ بهمن ۱۳۹۵
اتفاقا رکود نیست؛ حداقل در مسکن رکود نیست؛ بلکه سودهای کلان، مثل سابق وجود ندارد.
سیاوش
۱۱:۳۴ ۰۱ بهمن ۱۳۹۵
مسکن بایستی بعنوان یک کالای مصرفی باشه نه بعنوان یک سرمایه گذاری برای سودهای کلان.