سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

این آسمان‌خراش، آلودگی را می‌بلعد!

شرکت آرکانیک قصد دارد با ساخت یک آسمان‌خراش به حفظ محیط زیست کمک کند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایندیپندنت، با اینکه فقط چند روز از فرارسیدن سال 2017 می‌گذرد یک شرکت‌ تولیدی چشم‌انداز 45 ساله خود را تعیین کرده است.

«آرکانیک» که یک شرکت فعال در زمینه "علم مواد" است ساخت یک آسمان‌خراش سه مایلی (4.8 کیلومتری) را پیش‌بینی کرده است. در ساخت این آسمان‌خراش از موادی که مه‌دود جمع‌شده در هوا را به طور کامل پاک می‌کند و همچنین از بالکن‌های تاشو، استفاده خواهد شد.

ساخت این آسمان‌خراش به عنوان بخشی از برنامه وسیع‌تر این شرکت به نام «جت‌سانز» طراحی شده است. نام این برنامه از انیمیشن جت‌سانز برگرفته شده که تولید سال 1962 است اما فضای سال 2026 را پیش‌بینی می‌کند. مهندسان آرکانیک و آینده‌پژوهان در این پروژه با همکاری یکدیگر برای به تصویر کشیدن فناوری‌هایی که در چندین دهه آینده بیشترین استفاده را خواهند داشت، همکاری کرده‌اند.

«شری مک‌کلیری» یکی از مهندسان علم مواد شرکت آرکانیک اعلام کرد یکی از پروژه‌های بسیار مهم، هیجان‌انگیز و ضروری این شرکت ساخت پوشش «اکوکلین» (EcoClean) برای ساختمانهاست که از قابلیت نظافت خودکار و تمیز کردن هوای اطراف خود برخوردارند. مک‌کلیری می‌گوید این طرح در سال 2011 مطرح شد و نسبت به پنجره‌های شیشه‌ای سنتی مزایای زیادی دارد.

مک‌کلیری در مصاحبه با بیزنس‌اینسایدر گفت: «این پوشش زیبایی بصری ایجاد می‌کند و با کاهش آلودگی اطرافش به محافظت از محیط زیست کمک می‌کند.»

اکوکلین با کمک نور و بخار آب و با استفاده از مواد شیمیایی موجود در این پوشش، رادیکال آزاد تولید می‌کند.

این رادیکال‌های آزاد آلودگی را به داخل فرو می‌کشند و پیوندهای آن را می‌شکنند و از این طریق دوده و خاک را از سطح ساختمان پاک می‌کنند. در نتیجه یک ساختمان تمیز که هوای اطراف آن نیز پاک و تمیز است خواهیم داشت.

یکی دیگر از طرح‌هایی که آرکانیک قصد دارد در این آسمان‌خراش سه مایلی استفاده کند پنجره‌های مجهز به یک موتور هستند که ظرف یک دقیقه به یک بالکن تبدیل می‌شوند. یکی از سخنگویان آرکانیک اعلام کرد این شرکت در نمایشگاه‌های سراسر دنیا این پنجره‌ها را به نمایش گذاشته است و به زودی با استفاده از آنها بازار را تسخیر خواهد کرد.

این شرکت به جای استفاده از مواد بیشتر و گرانتر قصد دارد از تجهیزاتی استفاده کند که ساختمان‌ها را منعطف‌تر نشان دهد.

چند هدف دیگر که آرکانیک قصد دارد در آینده به آن دست یابد شامل طراحی خودروهای پرنده، خودروها با بدنه فوق سبک و بال‌های آیرودینامیک هواپیما می‌شوند. آرکانیک در تلاش است تا از طرح‌های کنونی آسمان‌خراش‌های مدرن فراتر رود.

ارتفاع آسمان‌خراش‌هایی که با فناوری چاپ سه‌بعدی ساخته می‌شوند به بیش از 3 مایل می‌رسد. مک‌کلیری می‌گوید این مواد سه‌بعدی ساخت ساختمان‌هایی را که انعطاف‌پذیر و مقاوم در برابر بادهای شدید و آب و هوای خاص هستند، فراهم می‌کند. وی در این خصوص گفت: «ما تلاش می‌کنیم مواد بیشتری که قابلیت تولید با فناوری چاپ سه‌بعدی را دارند را بهینه‌سازی کنیم تا گزینه‌های بیشتری در اختیار طراحان و معماران قرار گیرد».

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.