سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چقدر آب در کشور هدر می رود؟

مدیر دفتر مدیریت و کاهش آب بدون درآمد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت :هدر رفت واقعی که شامل نشت از شبکه‌های توزیع، خطوط انتقال و از انشعابات مشترکین است حدود 13.6 درصد است.

علی سیدزاده مدیر دفتر مدیریت و کاهش آب بدون درآمد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص آخرین آمار مربوط به آب بدون درآمد کشور گفت: آب بدون درآمد مربوط به هدر رفت ظاهری، هدررفت واقعی و مصارف مجاز بدون درآمد شرکت های آب و فاضلاب شهری  که طبق آخرین آمار این رقم تا پایان سال 94حدود  26 درصد بوده است.

وی ادامه داد: هدر رفت واقعی که شامل نشت از شبکه‌های توزیع، خطوط انتقال و از انشعابات مشترکین است حدود 13.6 درصد است.

سید‌زاده اظهار داشت:میزان آب بدون درآمد کل کشور حدود یک میلیارد و 500 میلیون متر مکعب بوده است و در این بین استانهای کرمانشاه، خوزستان، اهواز و بوشهر بیشترین سهم آب بدون درآمد را در مقایسه با میانگین کشوری دار هستند.

مدیر دفتر مدیریت و کاهش آب بدون درآمد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: آمارهای موجود بیانگر آن است که استان کرمانشاه با 45 درصد آب بدون درآمد در صدر جدول قرار دارد.

وی میزان آب بدون درآمد در 31 شرکت آب و فاضلاب روستایی نیز حدود 31درصداعلام کرد.

سید زاده در خصوص نحوه برخورد با افرادی که به صورت غیر مجاز از انشعابات آب استفاده می‌کنند، گفت: ما در هر استان دفاتری با عنوان دفتر مدیریت مصرف و نظارت بر کاهش آب بدون در آمد داریم که کنتورهای مشترکین خود را به صورت میدانی بررسی  و انشعابات غیر مجاز را شناسایی  و پس از آن نسبت به جلوگیری از ادامه فعالیت آنها اقدام می‌کنیم.

مدیر دفتر مدیریت و کاهش آب بدون درآمد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در پاسخ به این سوال که آیا در اماکن مذهبی هم کنتور نصب شده و هزینه آب پرداخت می کنند،گفت: در تمامی مکان‌های عمومی و مذهبی مانند مساجد و امامزاده‌ها مثل سایر مشترکین کنتور آب نصب می‌شود، ولی تعرفه  محاسبه قیمت آب در این مکان ها نسبت به مکان های دیگر کمتر است، لازم به ذکر است که این اماکن بخش کمی از آب بدون در آمد را به خود اختصاص می‌دهند.

وی در خصوص تعداد مشترکین گفت : در حال حاضر 15 میلیون مشترک شهری و  5 میلیون مشترک روستایی داریم و به طور میانگین سالانه 3 تا4 درصد بر تعداد آن ها افزوده می‌شود.

سیدزاده در پایان گفت: در حال حاضر یک سوم قیمت تمام شده آب‌بها از مشترکین دریافت می‌شود اما در برنامه پنجم و ششم توسعه قرار بر این بود که قیمت آب به میزان هزینه تمام شده دریافت شود  و این موضوع  از جمله سیاست‌های کلان وزارت نیرو است که برای افزایش کیفیت خدمات رسانی هزینه آب بها باید به صورت گام به گام افزایش یابد.

وی درخصوص افزایش حق انشعاب آب نیز گفت: حق انشعاب بر  اساس قیت تمام شده دریافت می شود اگر مصالح افزایش یابد متعاقباُ قیمت انشعاب نیز افزایش می یابد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.