به گزارش
مجله سرگرمی باشگاه خبرنگاران جوان، از گذشته های دور توصیه های پزشکی بر وارد نکردن اشیا مختلف به داخل گوش تاکید داشته و در حال حاضر مردم می دانند قرار نیست این کار را انجام دهند، اما مشکل این است که باز هم شاهد انجام آن هستیم.
جرم گوش چیز مفیدی است. برخی پزشکان باستان از آن به عنوان یک مرهم تسکین دهنده برای زخم ها استفاده می کردند. برخی دیگر از جرم گوش به عنوان یک ابزار تشخیصی استفاده می کردند و به عنوان مثال مزه شیرین آن را نشانه ای از مرگ قریب الوقوع می دانستند. حتی امروزه، پزشکان جرم گوش را از طبیعیترین صابون ها می دانند که سلول های مرده پوست و مواد باقیمانده دیگر را از مسیر شنوایی انسان خارج می کند.
جرم گوش؛ بودن یا نبودن!اما ویژگی های تقریبا جادویی جرم گوش یا سرومن موجب نمی شود تا افراد از اشیا مختلف برای خارج کردن آن استفاده نکنند. اما اگر به تمیز کردن داخل گوش خود چه به صورت آرام یا روش های دیگر فکر می کنید، دستورالعمل های بازبینی شده آکادمی گوش و حلق آمریکا توصیه می کند این کار را انجام ندهید. حتی استفاده از گوش پاک کن های رایج نیز صرف نظر از این که چه میزان بی ضرر به نظر می رسد، توصیه نمی شود.
این توصیه چیز جدیدی نیست. در گذشته های دور نیز برای پاکسازی گوش از جرم اضافی استفاده از کمترین و کوچکترین ابزار توصیه شده بود. به طور معمول، بیشترین میزان آسیب در نتیجه استفاده از اشیا نوک تیز در دستان فردی ناوارد به گوش وارد می شود.
از گذشته های دور توصیه های پزشکی بر وارد نکردن اشیا مختلف به داخل گوش تاکید داشته و در حال حاضر مردم می دانند قرار نیست این کار را انجام دهند، اما مشکل این است که باز هم شاهد انجام آن هستیم. نتایج یک مطالعه در آمریکا نشان داد که بیش از 90 درصد کارکنان حاضر در یک مرکز پزشکی از اشیایی مانند گوش پاک کن و چوب کبریت برای پاکسازی کانال های گوش خود استفاده می کنند.
کانال گوش مسیری است که یک سمت آن با پرده گوش بسته شده است. هنگامی که چیزی می جوید یا صحبت می کنید، جرم گوش به سمت بخش باز کانال گوش حرکت می کند و از این رو، اختلالی در شنوایی ایجاد نمی کند. وارد کردن یک جسم خارجی مانند گوش پاک کن به گوش در حقیقت این حرکت را معکوس می کند و جرم گوش را به سمت عقب یعنی جایی که دوست ندارید باشد، هل می دهد و گاهی اوقات به شکل گیری توده های بزرگتر سرومن منجر می شود. در این شرایط باید به یک پزشک گوش و حلق مراجعه کرده و جرم اضافی را از گوش خود خارج کنید.
وارد کردن یک جسم خارجی به داخل گوش نه تنها اثری به همراه ندارد، بلکه می تواند خطرناک نیز باشد. اگرچه گلوله های پنبه ای گوش پاک کن ها بافت نسبتا نرمی دارند، اما پوست داخل کانال گوش بسیار ظریف و حساس است و به راحتی خراشیده و تحریک می شود. آسیب پوست داخل گوش می تواند بسیار دردناک باشد و همچنین امکان شکل گیری عفونت نیز وجود دارد. همچنین، ممکن است به پرده گوش خود نیز آسیب برسانید که مشکلات شنوایی را در پی دارد. با آسیب دیدن پرده گوش گاهی اوقات تنها گزینه انجام عمل جراحی است.
با وجود دستورالعمل ها و توصیه های ارائه شده، تمیز کردن کانال گوش عادتی است که کنار گذاشتن آن سخت به نظر می رسد. اما بهتر است از همین امروز ترک این عادت را آغاز کنید تا هر چه بیشتر از سلامت شنوایی خود محافظت کنید.
منبع:عصرایران
انتهای پیام/