سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون حقوقی قوه قضاییه:

ضرورت حفاظت حداکثری از اسناد مهم و ملی قضایی

معاون حقوقی قوه قضاییه با منحصر به فرد خواندن گنجینه اسناد قضایی بر ضرورت اعمال دقت و نظارت کارآمد در انجام طرح ساماندهی اسناد و بایگانی های راکد قوه قضاییه تأکید کرد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت حقوقی قوه قضاییه، ذبیح اله خدائیان با حضور در اداره کل اسناد و امور مترجمان رسمی قوه قضاییه، ضمن بازدید از بخش های مختلف اسنادی این اداره کل گفت: طرح ساماندهی اسناد و بایگانی های قوه قضاییه که در سراسر کشور اجرا می شود به عهده این اداره کل است که با توجه به ویژگی ها و مختصاتی که این طرح از آن برخوردار است وظیفه ی خطیری به شمار می رود.

خدائیان افزود: ما در بایگانی های راکد قضایی با گنجینه ای ارزشمند و منحصر به فرد از اسناد مهم و ملی روبرو هستیم که گاه قدمت آنها به بدو تشکیل عدلیه باز می گردد، این اسناد دهه ­های متمادی و تا زمان اجرای طرح ساماندهی کشف نشده باقی مانده بود و در شرایط و وضعیتی غیراستاندارد و نامناسب نگهداری می شد.

این مقام قضایی با بیان این امر که اجرای طرح یاد شده در کنار سایر دستاوردهای برجسته و چشمگیری که نصیب دستگاه قضایی کرد موجب شناسایی و بازیابی اسناد مذکور شد، تصریح کرد: اهمیت این اسناد به گونه ای است که به حق می توان مدعی شد قسمتی از تاریخ کشور در آنها نهفته است و بی تردید با آسیب دیدن یا نابودی آن، جایگزینی برای آنها یافت نخواهد شد.

وی در معرفی اسناد مهم و ملی شناسایی شده اظهار داشت: ردپای بسیاری از جریان های سیاسی، فعالیت و مبارزات علما، روحانیون، شخصیت های فعال و برجسته تاریخ معاصر کشور در این اسناد قابل مشاهده است و علاوه بر آن این گنجینه را مجموعه ای از تصاویر، اشیا و سایر مدارک غنی ترمی سازد.

معاون حقوقی قوه قضاییه با تبیین اهمیت و ضرورت حفاظت و بهره برداری از این اسناد در حوزه های مختلف مطالعاتی، پژوهشی خاطرنشان کرد: به طور قطع بهره برداری از این نوع اسناد منحصر به این بعد نیست و در عرصه های مختلفی می توان از آنها بهره برد، به عنوان مثال به این اسناد می توان به عنوان منابع ارزنده ای درتأمین محتوای برخی تولیدات و آثار نمایشی و مجموعه های تاریخی با محوریت تاریخ معاصر ایران نگریست.

وی با لحاظ اهمیت این اسناد و منحصر به فرد بودن گنجینه اسناد قضایی بر ضرورت اعمال دقت بسیار در روند ساماندهی و فرایندهای مختلف پالایش، ثبت اطلاعات دررایانه و اسکن تأکید کردو گفت: این مهم موجب پاسداری و حفاظت از گنجینه اسنادی دستگاه قضایی خواهد شد لذا متضمن انجام نظارت دقیق و آموزش نیروهای مجری طرح در سراسر کشور به خصوص در بحث مربوط به آیین نامه ساماندهی است.

خدائیان تصریح کرد: نظربه اهمیت این گنجینه، همگی مسئولیت شرعی و قانونی داریم که دقت حداکثری را در اجرای این طرح و حفظ اسناد و مدارک ارزشمند شناسایی شده اعمال کنیم، بنا براین روند نظارتی در امر ساماندهی باید بسیار کارآمد و قوی باشد و بازرسان در این حوزه علاوه بر پرهیز از شتابزدگی درروند نظارت، باید از دقت و تیزبینی لازم برخوردار باشند تا بتوانند ضعف ها و نقاط آسیب زا را در این قسمت رصد کنند که به طور قطع در پیشبرد طرح بسیار موثر واقع می شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.