سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بلایی که بستنی های رنگی برسرشما می آورد

در میان رنگ‌های غیر مجاز خوراکی تارتارازین (زرد) بیشترین رنگ مصرفی ( خصوصا در شیرینی‌ها ) بوده و این در حالیست که گزارش‌های زیادی در مورد سمیت این رنگ و حساسیت شدید نسبت به این رنگ گزارش شده است.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   شمسی جوادی زاده - کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: دانشمندان اثر این رنگ‌های مصنوعی را مستقیماً روی گروه‌هایی از بچه‌های 3 ساله و 8 ساله بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که وجود این نوع رنگ‌ها می‌تواند زمینه اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری، اختلالات خواب و بیقراری را به وجود آورد.

وی بیان داشت: والدین می‌توانند با حذف این گونه خوراکی‌ها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکی‌های خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تامین کنند. به ویژه این که حذف این خوراکی‌های «رنگ‌شده»، هیچ کمبودی در بچه‌ها ایجاد نمی‌کند، چون خوراکی‌های با رنگ مصنوعی، عموما ارزش تغذیه‌ای خاصی ندارند.

این کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو عنوان کرد: والدین موقع خرید خوراکی‌های رنگارنگ، نگاهی هم به جدول اطلاعات تغذیه‌ای و نیز «مواد تشکیل‌دهنده» آن روی بسته بیندازند. به این ترتیب اولین قدم را برای نزدیک شدن به یک برنامه غذایی سالم، برای خود و کودکانشان، برداشته‌اند.

جوادی زاده با اشاره به اینکه این روزها برخی مغازه‌های فروشنده لوازم شیرینی‌پزی اقدام به فروش رنگ‌های خوراکی پودری می‌کنند، عنوان کرد: اغلب این رنگ‌ها نه‌تنها استاندارد و قابل تایید نیستند، بلکه به‌صورت غیربهداشتی تولید و عرضه می‌شوند. برخی از این رنگ‌ها در صنعت برای رنگ کردن پارچه و الیاف مصنوعی استفاده می‌شوند و برای سلامت فوق‌العاده خطرناک هستند.

وی گفت: اگر برای تزیین غذا یا شیرینی‌جات اصرار به استفاده از رنگ‌های مصنوعی دارید، حتما انواعی را که دارای بسته‌بندی بهداشتی، تاریخ مصرف، مجوز بهداشتی و دستورالعمل فارسی هستند، خریداری کنید، اما بهتر است به جای استفاده از رنگ‌های مصنوعی سراغ رنگ‌های طبیعی رفته و از آب اسفناج، جعفری، چغندر قند یا پودر گلرنگ، زعفران، کاکائو یا رنگ‌های میوه‌هایی چون آلبالو، توت فرنگی و ... برای شیرینی یا نوشیدنی‌های خود استفاده کنید.

 جوادی زاده عنوان کرد: در میان رنگ‌های غیر مجاز خوراکی تارتارازین (زرد) بیشترین رنگ مصرفی ( خصوصا در شیرینی‌ها ) بوده و این در حالیست که گزارش‌های زیادی در مورد سمیت این رنگ و حساسیت شدید نسبت به این رنگ گزارش شده است.

این کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو خاطرنشان کرد: در خصوص عوارض رنگ‌های غیرمجاز  این رنگ‌ها می‌تواند در بچه‌ها باعث خلق و خوی بد، شود پس باید توجه کرد که استفاده از این رنگ‌ها اثرات نابجایی را برسلامتی کودکان وخصوصآ در درازمدت در بدن انسان می‌گذارد.

شمسی جوادی زاده - کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: دانشمندان اثر این رنگ‌های مصنوعی را مستقیماً روی گروه‌هایی از بچه‌های 3 ساله و 8 ساله بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که وجود این نوع رنگ‌ها می‌تواند زمینه اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری، اختلالات خواب و بیقراری را به وجود آورد.
 
وی بیان داشت: والدین می‌توانند با حذف این گونه خوراکی‌ها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکی‌های خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تامین کنند. به ویژه این که حذف این خوراکی‌های «رنگ‌شده»، هیچ کمبودی در بچه‌ها ایجاد نمی‌کند، چون خوراکی‌های با رنگ مصنوعی، عموما ارزش تغذیه‌ای خاصی ندارند.
 
این کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو عنوان کرد: والدین موقع خرید خوراکی‌های رنگارنگ، نگاهی هم به جدول اطلاعات تغذیه‌ای و نیز «مواد تشکیل‌دهنده» آن روی بسته بیندازند. به این ترتیب اولین قدم را برای نزدیک شدن به یک برنامه غذایی سالم، برای خود و کودکانشان، برداشته‌اند.
 
جوادی زاده با اشاره به اینکه این روزها برخی مغازه‌های فروشنده لوازم شیرینی‌پزی اقدام به فروش رنگ‌های خوراکی پودری می‌کنند، عنوان کرد: اغلب این رنگ‌ها نه‌تنها استاندارد و قابل تایید نیستند، بلکه به‌صورت غیربهداشتی تولید و عرضه می‌شوند. برخی از این رنگ‌ها در صنعت برای رنگ کردن پارچه و الیاف مصنوعی استفاده می‌شوند و برای سلامت فوق‌العاده خطرناک هستند.
 
وی گفت: اگر برای تزیین غذا یا شیرینی‌جات اصرار به استفاده از رنگ‌های مصنوعی دارید، حتما انواعی را که دارای بسته‌بندی بهداشتی، تاریخ مصرف، مجوز بهداشتی و دستورالعمل فارسی هستند، خریداری کنید، اما بهتر است به جای استفاده از رنگ‌های مصنوعی سراغ رنگ‌های طبیعی رفته و از آب اسفناج، جعفری، چغندر قند یا پودر گلرنگ، زعفران، کاکائو یا رنگ‌های میوه‌هایی چون آلبالو، توت فرنگی و ... برای شیرینی یا نوشیدنی‌های خود استفاده کنید.
 
جوادی زاده عنوان کرد: در میان رنگ‌های غیر مجاز خوراکی تارتارازین (زرد) بیشترین رنگ مصرفی ( خصوصا در شیرینی‌ها ) بوده و این در حالیست که گزارش‌های زیادی در مورد سمیت این رنگ و حساسیت شدید نسبت به این رنگ گزارش شده است.
 
این کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو خاطرنشان کرد: در خصوص عوارض رنگ‌های غیرمجاز  این رنگ‌ها می‌تواند در بچه‌ها باعث خلق و خوی بد، شود پس باید توجه کرد که استفاده از این رنگ‌ها اثرات نابجایی را برسلامتی کودکان وخصوصآ در درازمدت در بدن انسان می‌گذارد.

منبع:تسنیم
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.