سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه مغز انسان در فضای شلوغ صدای مورد نظر را تشخیص می‌دهد؟

مغز انسان می‌تواند صداهای اضافی محیط پیرامون را تشخیص دهد و آنها را به صورت خودکار فیلتر کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان می‌گویند که برای نخستین بار در تاریخ با برخی تحلیل‌های دقیق به این نتیجه رسیده‌اند که وقتی در یک اتفاق شلوغ و پُر سر و صدا قرار می‌گیریم، در مغز ما چه اتفاقی می‌افتد و چگونه احساسات مختلف را تجربه می‌کنیم.

تمرکز روی یک مکالمه یا اتفاقی که با صدای بلند همراه است، نوعی انحراف و اختلال محیطی موسوم به «اثر ترکیبی» را در مغز ما باعث می‌شود. این یک پدیده عمومی است که در بیشتر مهمانی‌ها اتفاق می‌افتد و همین مسئله دانشمندان را تشویق کرده است تا مغز انسان را تحلیل کنند و از این طریق قدرت تکلم را در انسان ارتقا دهند.

دانشمندان علوم اعصاب در یک آزمایش جدید سیگنال‌های دریافتی از مغز انسان را ذخیره کردند تا لحظه‌ای که یک کلام غیرقابل تحلیل به گوش می‌رسد، عکس‌العمل مغز را زیر نظر بگیرند.

این بررسی که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شد، نشان داد که مغز انسان می‌تواند صداهای اضافی محیط پیرامون را تشخیص دهد و آنها را به صورت خودکار فیلتر کند. بر این اساس زمانی که یک صدای اضافی به گوش می‌رسد، مغز می‌تواند میزان فهمیدن آن را به حداقل برساند تا تمرکز روی صدای اصلی بیشتر شود و شما در یک اتاق شلوغ صدای شخصی که در حال گفت‌وگو با شما است را بهتر بشنوید.

نتایج حاصل از این بررسی در آخرین شماره نشریه بین‌المللی «ارتباطات طبیعی» به چاپ رسیده است و دانشمندان دریافته‌اند مغز انسان فیلترهای ویژه برای حذف صداهای اضافی محیط دارد و به خوبی می‌تواند صداهای اصلی را از صداهای اضافی تشخیص دهد.

منبع: خبرگزاری فارس

انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.