سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ذوالنوری:

برجام ایران را از ذخیره زباله‌های هسته‌ای منع نکرده است/ پسماند سوخت روسی به مسکو برگردانده می شود

رئیس کمیته هسته ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران طبق برجام منعی برای نگهداری زباله های هسته ای ندارد، تاکید کرد: با این حال پسماند سوختی که از روسیه دریافت شده است به مسکو بر گردانده می شود.

به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛به نقل از خانه ملت مجتبی ذوالنوری با اشاره به سند منتشر شده از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص زباله های جامد و مایع  با غنای کم ایران اظهار داشت: به دو نحو پسمان و زباله هسته ای تولید می شود وقتی اورانیوم را  غنی سازی می کنیم بخشی از آن تهی یا فقیر می شود از سوی دیگر نیز اگر اورانیوم غنی شده را به قرص، میله و مجتمع سوخت تبدیل می کنم و در راکتور بارگذاری کنیم، پسمانی دارد.

نماینده مردم قم در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: در ایران دو مدل سوخت هسته ای تهیه و مصرف می شود، سوخت نیروگاه هسته ای بوشهر از خارج تامین می شود. روس ها 84 تن سوخت در سه محموله به ما تحویل دادند و همزمان با تحویل سوخت ها قراردادی برای بازپس گیری زباله های هسته ای منعقد شد.

وی توضیح داد: بنا بر این قرارداد زباله های هسته ای تولید شده از سوخت های روسی به مسکو برگردانده می شود، بنابراین در نیروگاه هسته ای بوشهر زباله هسته ای باقی یا ذخیره نمی شود.

این نماینده مجلس در ادامه گفت: اما زمانی که اورانیوم غنی شده توسط ایران در چرخه سوخت قرار می گیرد و به قرص سوخت، میله سوخت و مجتمع سوخت تبدیل می شود پسمانی خواهد داشت که بر اساس برجام ذخیره آن منعی ندارد.

ذوالنور تاکید کرد: در هیچ بندی از برجام به ذخیره و نگهداری زباله های هسته ای اشاره نشده بنابراین ایران مجاز به نگهداری این مواد است، در چنین شرایطی ادعای آمریکا مبنی بر اینکه ذخیره اورانیوم غنی شده ایران به واسطه این پسماندها از 300 کیلو بیشتر شده است قابل قبول نیست، در برجام تکلیفی برای زباله های هسته ای محسوب نشده است.

وی توضیح داد: این نکته حائز اهمیت است که پسمان هسته ای غنایی ندارد که نگران کننده باشد، پسمان هسته ای حکم خاکستر چوب را دارد، با این حال زمانی ایران می تواند پسمان هسته ای داشته باشد که کروه راکتور اراک را هر سه ماه خاموش کند تا پسمان نیم سوخت را برداشت کند اما از آنجایی که کوره راکتور اراک برداشته و با سیمان پر شده عملا چنین امکانی وجود ندارد.

این نماینده افزود: همچنین در راکتور بوشهر این کار باید هر 9 ماه یکبار اتفاق بیافتد اما از آنجایی که باید پسمان سوخت روسی به مسکو برگردانده شود عملا این راکتور نیز پسمانی نخواهد داشت. با این حال ممکن است  زباله های ناشی از سوخت اورانیوم انباشت شود که ایران برای سرعت تولید اورانیوم غنی شده پسمان هسته ای را مجدد در چرخه هسته ای تزریق می کند بنابراین ذخیره زباله هسته ای ایران بسیار ناچیز است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.