سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیت‌الله تسخیری:

افراط‌گری در جهان اسلام رخنه کرده است

رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: افراط‌گری در جهان اسلام رخنه کرده است.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله محمد علی تسخیری صبح امروز در سخنانی در مراسم افتتاحیه کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مبارزه با افراط گرایی که در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد، با تقدیر از ابتکار برگزاری این کنفرانس گفت: از جمله مسائل مهم این است که علما و اندیشمندان مسئله افراط گری و خشونت را تبیین کنند که متاسفانه در جهان اسلام رخنه کرده و باعث شده از مسائل اساسی جهان اسلام غافل شویم.

وی در ادامه با اشاره به آیه کریمه "وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ" اظهار داشت:در این آیه مشخص است که هدف همه انبیاء واحد است پیامبران آمده اند تا بشریت را در راه صحیح و متوازن رهنمون سازند و هر یک مکمل دیگری است.

رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه بیان داشت:همه پیامبران برای تحقق 2 مسئله مهم آمده اند اول تقویت تکامل بشری و دوم اجتناب و دوری از طاغوت؛ برای تحقق این دو هدف انسان باید به خدا نزدیک شود و انسانی که خدا را فراموش کند خود را فراموش کرده است و هر انسانی اگر می خواهد با خود صادق باشد باید در تحقق این 2هدف تلاش کند.

وی در ادامه با تبیین مفهوم طاغوت، بیان داشت:طاغوت به معنای تجاوز از حدود طبیعی و دوری از توازن است این در حالی است که آسمانها و زمین بر اساس توازن بنا نهاده شده اند و قرآن از این توازن تکوینی به توازن تشریعی می رسد؛ لذا تا زمانی که توازن باقی باشد بشرین در مسیر طبیعی به رهبری انبیا، امامان و علما حرکت می کنند و در مسیر درست گام برمی دارند.

آیت الله تسخیری در ادامه تاکید کرد:اگر می خواهیم به بشریت خدمت کنیم باید به عقلانیت آن خدمت کنیم و آزادی مطلوب را در اختیار وی قرار دهیم علوم انسانی نیز باید به این عقلانیت خدمت کنند.

وی افزود: من معتقدم عنوان این کنفرانس به بیماری و علاج هر دو اشاره دارد، بیماری یعنی افراط گرایی که قران از آن به طغیان یاد کرده است و استفاده از علوم انسانی برای مقابله با خشونت و افراط گری است؛ گفتگو، مشاوره، رفع موانع تفکر آزاد، دوری از خرافات، عدم تکفیر دیگران از راهکارهای مبارزه با افراط گری است و امیدواریم این اقدام دانشگاهی در نهایت به تحقق اهداف این کنفرانس دست یابد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.