به گزارش خبرنگار
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معجزه امر خارقالعادهای است که از راه علل ماوراء طبیعی با اراده خدا از شخص مدّعی نبوت به نشانه صدق ادّعای وی، همراه با ظاهر شود. در زندگی پیامبران(ص) معجزات فراوانی ذکر شده است. از شفای بیمار گرفته تا زنده کردن انسان مرده.
حضرت مسیح(ع) از جمله پیامبرانی هستند که در زمان رسالتشان، معجزات زیادی را به دستور خدا و برای هدایت مردم انجام دادند. در کتاب مقدس انجیل، برخی از این معجزات حضرت مسیح(ع) ذکر شده است.
قرآن کریم نیز در چند سوره به معجزات عیسی(ع) اشاره کرده است. برای مثال خداوند در آیه 49 سوره آل عمران می فرمایند:
وَرَسُولًا إِلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ أَنِّي قَدْ جِئْتُكُمْ بِآيَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ أَنِّي أَخْلُقُ لَكُمْ مِنَ الطِّينِ كَهَيْئَةِ الطَّيْرِ فَأَنْفُخُ فِيهِ فَيَكُونُ طَيْرًا بِإِذْنِ اللَّهِ وَأُبْرِئُ الْأَكْمَهَ وَالْأَبْرَصَ وَأُحْيِي الْمَوْتَى بِإِذْنِ اللَّهِ وَأُنَبِّئُكُمْ بِمَا تَأْكُلُونَ وَمَا تَدَّخِرُونَ فِي بُيُوتِكُمْ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ
و [او را به عنوان] پيامبرى به سوى بنى اسرائيل [مى فرستد كه او به آنان مى گويد] در حقيقت من از جانب پروردگارتان برايتان معجزه اى آورده ام من از گل براى شما [چيزى] به شكل پرنده مى سازم آنگاه در آن مى دمم پس به اذن خدا پرنده اى مى شود و به اذن خدا نابيناى مادرزاد و پيس را بهبود مى بخشم و مردگان را زنده مى گردانم و شما را از آنچه مى خوريد و در خانه هايتان ذخيره مى كنيد خبر مى دهم مسلما در اين [معجزات] براى شما اگر مؤمن باشيد عبرت است.
لزوم انجام معجزه، حقیقتی است که در رسالت مسیح(ع) وجود داشته است، اما تمام سیره عملی ایشان، محدود به معجزه نیست. تصمیم داریم در این گزارش به اختصار سیره عملی این پیامبر اولو العزم بیان کنیم. از این رو با آیت الله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مدرس بحث خارج فقه گفت و گو کردیم. وی با اشاره به ولادت حضرت عیسی(ع) به خبرنگار ما گفت: حضرت عیسی(ع) از پیامبران اولو العزم و صاحب کتاب است. ایشان 622 سال پیش از هجرت رسول خدا(ص) به دنیا آمدند. از مادری باکره به دنیا آمد و از این رو از ابتدا مورد اهانت مردم کوتاه فکر قرار گرفت. از همان جا بود که بحث شایعه فرزند خدا بودن، میان مردم پیچید. هنوز هم مسیحیان این لقب را به پیامبرشان نسبت می دهند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به عظمت معنوی این پیامبر(ع) اظهار کرد: ذهنیت ما نسبت به مسیح(ع) معطوف به معجزات ایشان است و سیره عملی آن حضرت(ع) مهجور مانده است. جملات نقضی از حضرت عیسی(ع) وجود دارد که جایگاه والای معنوی این پیامبر را به ما اثبات می کند. برای مثال ایشان می فرمایند: «خوشا به حال کسانی که در شب، خدا را عبادت می کنند.» جالب اینجاست که قرآن کریم نیز پیامبر را در سوره مزمل به این کار سفارش کرده است.
وی افزود: حضرت می فرمایند: « درخت کامل نمی شود، مگر اینکه ثمره بدهد. دین انسان هم کامل نمی شود، مگر اینکه از گناه دور شود.» علاوه بر این ایشان می فرمایند: « به نامحرم نگاه نکنید که این موضوع باعث می شود، شهوت در درونتان بیشتر شود و فتنه ایجاد شود.» این جملات نقض نشان می دهد که حضرت عیسی(ع) راهی را می رفتند که در راستای توحید بوده است و شباهت عجیبی میان کلام ایشان و کلام پیامبر خاتم(ص) بوده است.
فقیهی در خصوص رسالت حضرت مسیح، گفت: حضرت مسیح(ع) در سن 30 سالگی به پیامبری رسید و از همان ابتدا جوانان را با کلام های الهی، مجذوب کرد. این جوانان که خود را فارغ از آشفتگی های زمانه می دیدند، در اکثر اوقات، نزدیک مسیح(ع) بودند و به «حواریون» شهرت یافتند. علاوه بر این انقدر طرفداران حضرت(ع) زیاد شدند که یهودیان توطئه قتل ایشان را کشیدند.
این کارشناس مسیحی ادامه داد: توطئه قتل حضرت(ع) هم منجر به معجره و سفر ایشان به آسمان ها شد. هر چند یهودیان فردی مانند مسیح(ع) را به صلیب کشیدند، اما ایشان همچنان زنده هستند و در آسمان ها مشغول عبادت هستند.
وی در خصوص معجزات حضرت مسیح(ع) بیان کرد: زندگی حضرت عیسی(ع) از انعقاد نطفه و بدون پدر بودن ایشان، تا سخن گفتن در گهواره و در آخر عروجشان به عرش، همگی از معجزات الهی بود.
فقیهی در پایان در خصوص لزوم معجزه در زمان حضرت مسیح بیان کرد: تنها راهی که مقابل حضرت مسیح(ع) بود، معجزه کردن بود. به جز این، مردم در هیچ شرایطی حقانیت ایشان را نمی پذیرفتند. برخی می گویند که بسیاری از این معجزات به خرافات آن زمان دامن زد، در حالی که این معجزات خرافات کم رنگ کرد و مردم را بیش از پیش به خدا نزدیک کرد.
انتهای پیام/