سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سونامی افزایش قیمت مسکن در راه است؟

کارشناسان مسکن معتقدند نبود تامین مسکن مورد نیاز جوانان از سوی دولت و ایجاد نابرابری عرضه و تقاضا، سونامی قیمت در بازار مسکن را به همراه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح های مختلفی از سوی دولت به منظور خانه دار شدن افراد ارائه و اجرا شده اما تا کنون هیچ یک از آنها تأثیر مثبتی بر بازار نداشته است که این امر تحت تاثیر نبود نقدینگی تشدید شده است.

 کارشناسان امر معتقدند نوسازی بافت های فرسوده و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت بدون شرایط سپرده گذاری تا حدودی می تواند بازار مسکن را رونق و افراد کم توان جامعه را خانه دار کند و همچنین از سونامی افزایش قیمت مسکن درآینده نزدیک جلوگیری کند.


علیرضا خسروی کارشناس مسکن در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه تامین مسکن جوانان نیازمند نگاه ویژه دولت به این بخش است، اظهار داشت: براساس قانون اساسی، تامین مسکن برای آحاد جامعه یکی از وظایف دولت بشمار می‌رود.

وی در ادامه افزود: دولت با تأمین مسکن مورد نیاز جوانان و نوسازی بافت های فرسوده می تواند از سونامی افزایش قیمت در آینده ای نزدیک جلوگیری به عمل آورد.

خسروی ادامه داد:  سالانه یک میلیون و 500 هزار واحد مسکونی برای جوانان در شرف ازدواج، ساکنان بافت های فرسوده و مناطق روستایی باید ساخته شود و در صورت عدم ساخت این واحد ها نابرابری در عرضه و تقاضا ایجاد خواهد شد.

این کارشناس مسکن با بیان اینکه دولت در کنار تسهیلات ازدواج باید مبلغی تحت عنوان ودیعه مسکن در اختیار جوانان قرار دهد، عنوان کرد: پرداخت ودیعه مسکن و خانه های استیجاری می تواند مشکل عمده پیش روی ازدواج جوانان را بر طرف نماید.

وی با اشاره به دیگر راهکارهای موثر در تامین مسکن جوانان تصریح کرد: توزیع رایگان زمین در شهرهای مختلف و تامین زیر ساخت های لازم برای آن می تواند راهگشای مشکل ازدواج جوانان باشد.

کاهش صدور پروانه ساخت طی چند سال اخیر

حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: صدور پروانه ساخت در سال های 93 و 94 در مجموع 47.6 درصد و سه ماه نخست سال جاری 16.7 درصد کاهش یافته است.

وی از کاهش صدور پروانه ساخت و پیامدهای آن در بازار مسکن گفت: مدیریت زمین و ایجاد تسهیلات با بازدهی بالا می تواند ضمن برقراری توازن میان عرضه و تقاضا، شرایط  تامین مسکن جوانان را تسهیل نماید.

عقبایی ادامه داد: در شرایط فعلی که تسهیلات 80 میلیونی برای خرید مسکن به افراد پرداخت می شود، این رقم در شهرهای بزرگ اعم از تهران که تنها 20 درصد قیمت اولیه را پوشش می دهد تاثیر چندانی ندارد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به اینکه رونق بازار مسکن به معنای گرانی نیست، بیان کرد: دولت با افزایش تسهیلات مسکن و بازپرداخت بلند مدت اقساط می تواند تحریک تقاضا را ایجاد کند چراکه  به دنبال این امر شاهد رونق بسیاری از صنایع مرتبط خواهیم بود.

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی که جوانان با مشکلات متعددی در ازدواج روبرو هستند، محدودیت در اخذ تسهیلات و نبود تامین مسکن برای شروع زندگی علاوه بر کاهش انگیزه آنها برای ازدواج می تواند افزایش قیمت اجاره بها را نیز به همراه داشته باشد.

لزوم ضرورت حمایت دولت در بخش مسکن

محمد فیروزی کارشناس مسکن در گفتگو با خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، اظهار داشت: براساس قانون دولت مکلف است برای یکبار خانوارها را در جهت خرید مسکن حمایت نماید و این درحالی است که طی سه سال اخیر هیچ گونه حمایتی عملی نشده است.
وی افزود: در حال حاضر بانک ها با خروج از وظایف اصلی خود و تمایل به بنگاهداری، تسهیلات با سود های غیر متعارفی به متقاضیان پرداخت می کند، از این رو دولت برای کاهش دغدغه خاطر جوانان در تامین مسکن باید تسهیلات با سود بانکی مناسب ارائه کنند.

فیروزی ادامه داد: دولت باید 60 الی 70 درصد قیمت تمام شده هر واحد مسکونی را به صورت تسهیلات مناسب بدون شرایط سپرده گذاری در اختیار افراد قرار دهد تا علاوه بر رونق اقتصادی شرایط ازدواج جوانان نیز تسهیل می شود.

این کارشناس مسکن با بیان اینکه سالانه یک میلیون و500 هزار واحد مسکونی مورد نیاز است، گفت: در شرایط رکود حاکم بر بازار و کاهش قدرت خرید خانوار تنها به کارگیری برخی راهکارها از سوی دولت می تواند تعادل در عرضه و تقاضا را به همراه داشته باشد.




انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۰۳ ۱۹ شهريور ۱۳۹۶
بهتره به فکرافزایش به فکرکاهش قیمت مسکن داشتن آن باشند
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۷ فروردين ۱۳۹۶
چندین سال است قیمت خانه هاکاهش یافته وتورم افزایش بنابراین کسی حاضربه فروش باقیمت پایین نیست همه ازروی سیری می فروشندقیمت هاازاین پایین تر نخواهد امد
سارا
۰۷:۵۳ ۱۸ اسفند ۱۳۹۵
مردم ما متاسفانه هر چی گرون بشه رو میخرن مسکن هم گرون بشه همچین پولای ملت میفته بیرون که فکرشم نمیشه نکرد
ناشناس
۰۰:۰۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۵
میدونید چرا اسم سونامی میارن چون خودش بساز بفرشه خونه هاروی دستشون باد کرده بجای این حرفها یه فکری به حال کاهش قیمت بکنید شاید اون خونه های که در تمام شهرها خالیند به فروش بره
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۷ بهمن ۱۳۹۵
با سلام مردم عادی همت کنند می توانند شکمشان را سیر کنند یا واقعا انچه ما در زندگی مردم می بینیم توهم است یا اینکه خیال بافی های این عده اندک واقعیت دارد
بهی
۱۵:۲۵ ۲۰ دی ۱۳۹۵
به نام خدا

فقط با نابودی دلا لان مسکن. همه کار ها درست می شود .
رضا
۲۳:۳۹ ۰۷ دی ۱۳۹۵
الکیه
ناشناس
۰۰:۵۵ ۰۷ دی ۱۳۹۵
پول ازکجا بیاااااااارم

ای خداااااااااا

یک لانه مرغ 200میلیوووون
ناشی
۲۳:۱۷ ۰۶ دی ۱۳۹۵
وام بافت فرسوده چرا اینقدر سودش زیاده
سعید
۲۲:۱۱ ۰۶ دی ۱۳۹۵
من 35 سالمه لیسانس مدیریت بازرگانی دارم بیکار هستم 100 هزار تومان برای خودم ندارم هنوز ازدواج نکردم. کدام زندگی کدام آینده؟ ؟؟؟؟؟
محسن
۱۶:۰۵ ۰۶ دی ۱۳۹۵
مردم پول ندارن ، نون بخورم .
اون وقت برن متری چند میلیون پول خونه بدن.
ناشناس
۱۵:۱۷ ۰۶ دی ۱۳۹۵
الان كلي از خونه هاي طرح مهر خالي ميباشند چطوري سونامي ايجاد ميشه ضمنا با توجه به اسكان خيلي ها در خانه هاي طرح مهر فعلا براي خيلي از خانه ها مستاجري وجود ندارد تا چه برسه به ايجاد سونامي
غلامرضا حق پناه
۱۴:۳۸ ۰۶ دی ۱۳۹۵
با سلام والا خدا کنه من که تازه عقد کردم از سال 79 تا الان هم دارم کار میکنم بیشتر پس اندازم هم خرج عروسیم شد چیزی که برام موند 6 میلیون و با وامی که که واسه ازدواج به من دادن شد 26 میلیون وامی که باید تا 4 سال دیگه پرداخت کنم به نظر شما من تا کی می تونم با این وضع گرانی مسکن صاحب خونه بشم کسی که کمکم کنه هم ندارم خودم که کارگرم بابام هم کارگر
محمد
۱۴:۱۴ ۰۶ دی ۱۳۹۵
علت رکود مسکن یکیش سود بالای بانکها است من خودم کارمند بانک هستم خیلی افراد را می شناسم که پولهای زیادی آورده اند و در بانک قرار داده اند چون سود تضمینی بدون دغدغه می گیرند اگه مسئولین می خواهند مسکن از رکود خارج شود تنها راهش پائین آوردن سود سپرده بانکها است . و نظارت بر سود پرداختی .
محمد
۱۴:۱۳ ۰۶ دی ۱۳۹۵
اگه براي خانه هاي خالي ماليات سنگين تعيين كنن مشكل مسكن براي هميشه حل مي شه.
امیر
۱۴:۰۷ ۰۶ دی ۱۳۹۵
یه موقع قشر کم در آمد چیزی برای خوردن که نداشت یه قابلامه آبگوشت میزاشت بار همه یه لقمه نونشونو توی آبگوشته میزدن میخوردن . ولی الان اون غذای قشر کم در آمد شده غذای سر سفره پولدارها . نمیدونم به کی میگن کم در آمد
ناشناس
۱۳:۰۰ ۰۶ دی ۱۳۹۵
مردم توان خرید ندارن
ناشناس
۱۲:۴۳ ۰۶ دی ۱۳۹۵
من یکسال حقوق نجومی بگیریم میتونم یه خونه بخرم
ناشناس
۱۲:۳۵ ۰۶ دی ۱۳۹۵
هیییییییییی.
ناشناس
۱۱:۲۲ ۰۶ دی ۱۳۹۵
اب که از سر گذشت چه یک وجب چه صد وجب
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۶ دی ۱۳۹۵
دیگه چه سونامی ای...
فرامرز
۰۹:۵۴ ۰۶ دی ۱۳۹۵
این سونامی تنها از سوی دلالان و بانکها ایجاد می شود و گرنه آنقدر خانه خالی در تهران است که اگر قانونی باشد همه خانه دار میشوند اما افسوس از رانت و پارتی و بی قانونی البته غیر قابل انتشار است چون دلالان ناراحت می شوند
م
۰۹:۳۸ ۰۶ دی ۱۳۹۵
می گوید دولت باید 60تا70 درصد مبلغ خرید رادراختیار مردم قرارداد ! بانکها باید این کار را بکنند ودوما قسط آن میشود ماهی 4 یا5میلیون تومان که فقط عده کمی میتوانند پس باید دولت بیکاری ودرآمد کم مردم را بااشتغال زایی ورفع قوانین دست وپا گیر درست کند
محمدرضا م
۰۹:۳۶ ۰۶ دی ۱۳۹۵
جوانها اول کار میخوان تا بتونن اقساط وام رو بدن- من خودم کارمند پلی اکریل هستم. اینجا هفت ماهه حقوقها عقب افتاده- با اینکه امتیاز دریافت 20 ملیون وام با بهره 2 درصد از بانک رسالت رو دارم جرأت گرفتن وام ندارم چون برای بازپرداخت اقساطش با مشکل مواجه میشم- یه جوون بیکار با چه جرأتی بیاد 80 ملیون وام بگیره و اقدام به ازدواج با اون مخارج سنگینش بکنه.
ناشناس
۰۹:۲۸ ۰۶ دی ۱۳۹۵
ههههههه به همین خیال باشید دیگه کدوم جوان و جمعیت؟ همه الان تک فرزند شدن هر کسی هم معمولا 1 خونه را داره بیخود الکی جو سازی نکنید قیمت مسکن تا100 سال تاینده تغییری نمیکنه چون دیگه جمعیتی نیست که تقاضا بشه
ناشناس
۰۹:۲۶ ۰۶ دی ۱۳۹۵
وام هشتاد ميليوني رو بايد دو برابر پس داد. چرا بايد بريم اين حالت وام بگيريم كه يه عده سرمايه دار كه يه واحد ساختن، سرمايه شون بيشتر بشه و ما فقير تر.
ناشناس
۰۹:۲۶ ۰۶ دی ۱۳۹۵
وام هشتاد ميليوني رو بايد دو برابر پس داد. چرا بايد بريم اين حالت وام بگيريم كه يه عده سرمايه دار كه يه واحد ساختن، سرمايه شون بيشتر بشه و ما فقير تر.
ناشناس
۰۹:۲۲ ۰۶ دی ۱۳۹۵
خونه هایی که ساختن رو دستشون مونده شایعه میندازن . با کدوم پول . با کدوم وام مسکن
ناشناس
۰۹:۲۱ ۰۶ دی ۱۳۹۵
رکود فعلی به دلیل اینه که نیازمندان واقعی مسکن پول ندارند حالا هرچی میخواد بره بالا رکود بدتر میشه
ناشناس
۰۹:۱۲ ۰۶ دی ۱۳۹۵
ما مهندسان معماران وخیلی عمران زیادی داریم تحصیلات را طی کردن متوقف شدن بکار گیری از آنها سونامی تولید مسکن زده راه میفته الا ن جامعه معماری ما از قشر بیکاران هست.
محمد
۰۹:۰۷ ۰۶ دی ۱۳۹۵
خونه گرون نميشه. چون تقاضايي وجود نداره(توان مالي ندارن) . اين سقفشه.
ناشناس
۰۹:۰۶ ۰۶ دی ۱۳۹۵
الان جوانان پول خرید مسکن مهر هم ندارن به جای افزایش کاهش بدید تا اسیب اجتماعی کم شود .
آشنا
۰۸:۳۸ ۰۶ دی ۱۳۹۵
زهی خیال باطل جوانان به همین خیال باشند.
ادعای دروغین.
حداقل در 20 سال قبل یک کارمند به این امید بود که بعد از بازنشستگی یک خانه با هزار قسط و قرض تهیه کرده و در آن زندگی میکند اما حالا با این وعده های دروغین عدالت و تدبیر و ... بعد از باز نشستگی پول خریدن یک قبر را هم نداریم
ناشناس
۱۶:۰۴ ۰۶ دی ۱۳۹۵
بعد بازنشستگي بيا روستا پيش من زندگي كن خونه ارزون آب و هوا تميز و عالي