سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آنچه درباره "حملات پانیک" باید بدانیم/ این افراد شکلات و کافئین نخورند

حمله هراس نوعی اختلال روان‌شناختی است که در صورت تشدید علائم و کنترل نکردن بیماری ممکن است مرگبار ظاهر شود.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ حملات پانیک یا وحشت‌زدگی (Panic attack) در دسته بیماری های اعصاب و روان و نوعی حمله استرس و ترس قرار دارد که با علائمی چون عدم توانایی تنفس عمیق، تپش قلب شدید، احساس تنگی نفس، احساس خفگی، سرگیجه و از دست دادن تعادل، حالت تهوع و گرفتگی معده، احساس سوزن سوزن شدن دست و پا و ترس از مرگ همراه است.

بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال دارای نشانه هایی در خانواده خود بوده و یک یا چند عضو خانواده آنها نیز دچار استرس و ترس های ناگهانی هستند.

عوامل دخیل در حملات پانیک
عوامل متعددی در بروز این اختلال موثر است از جمله ضربه های عاطفی، حوادث ترسناک، بودن در تصادفات خطرناک و حتی ابتلا به برخی بیماری ها که باعث استرس و نگرانی شدید می شود.

راه‌های تشخیص اختلال
این اختلال را متخصص روانشناسی توسط آزمایش بیمار و پرسش از او می تواند تشخیص دهد. در گام اول درمان، معمولا صحبت و جلسات مشاوره برای غلبه بر ترس و رویایی با آن برگزار می شود. چنانچه استرس در فرد بسیار بالا باشد داروهای آرامبخش و ضد افسردگی تجویز می‌شود.

اکثر بیماران به درمان ها پاسخ نشان می دهند اما قطع ناگهانی درمان و داروها می تواند به شدت برسلامت فرد اثر منفی بگذارد و باعث تشدید علائم بیماری در او شود.

هنگام بروز حمله چه کنیم؟
کارشناسان با وجود تمامی روش های درمانی و دارو ها به افراد توصیه می کنند هنگام بروز حمله پانیک (حمله هراس) و نگرانی شدید با تکنیک های تنفس عمیق، عدم تنها بودن، مثبت اندیشی و منطقی فکر کردن و کمک گرفتن از دیگران و از همه مهتر توکل بر خدا این هیجان منفی را در خود کنترل کنند.
معمولا اگر پدر یا مادر یا هر دو مبتلا به این اختلال باشند با درصد زیادی کودک نیز به این اختلال مبتلا می شود.

توصیه‌های سلامتی به افراد دارای این اختلال
کارشناسان به افراد مبتلا به این اختلال توصیه می کنند همیشه شاد باشند، ورزش منظم و رژیم غذایی سالم داشته باشند، از خوردن بیش از حد مواد غذایی چون شکلات و کافئین اجتناب کنند، سیگار نکشند و نیز در صورتی که دارو مصرف می کنند حتما قبل از مصرف هر داروی جدید با داروساز مشورت کنند زیرا می تواند باعث اختلال در داروی مرتبط با بیماری‌شان و حتی بروز مسمومیت شود.

منبع:webmd

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۶:۰۷ ۲۵ خرداد ۱۳۹۹
من بیماری پانیک دارم الان ۴ ساله دوسال اول کلا هرشب بیمارستان بودیم همش احساس میکردم دارم میمیرم و روح از بدنم جدا میشه واقعا زجر اور بود تا اینکه گفتن مشکل اتک پانیک داری و رفتم پیش روانشناس و دارو داد الان دیگه خیای خیلی کم شده فکر کنم این دوسال اخر سه بار بهم حمله دست داد اونم یادم رفته بود دارومو استفاده کنم ولی با این حال که خوبم با دارو خوبم و حتی دوشب یادم بره دارومو بخورم تا سر حد مرگ میرم خیلی دعا و قران میخونم همین حالمو خیلی بهتر میکنه
محمدرضا
۲۲:۱۷ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
سلام همسر شما کاملا درست میگه. دقیقا همینطوره. منم پنیک دارم و اظطراب شدیده. الان کلا بهترم ولی همه شرایط افراد دارای پنیک رو تجربه کردم.
سارا
۰۲:۱۶ ۰۱ خرداد ۱۳۹۸
سلام،نامزدم میگه بیماری پانیک داره و من حتی حق بالا بردن صدامو ندارم...بگم تو سریع حالشو بد میکنه...میگه منو به مرگ میرسونی و...دوست داره فقط سکوت کنم و هر چی میگه بگم چشم...الان نمیدونم واقعا این بیماری رو داره و کارام بدترش میکنه یا نه داره دروغ میگه و میخواد من... از این طریق کارای خودشو...تو رو خدا بگین چطور بفهم راست میگه یا نه!!!!