سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

میوه ها و سبزی ها عامل پیشگیری از بیماری ها

مسئول واحد تغدیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: میوه و سبزی ها دو گروه مهم هرم غذایی هستند که به دلیل دارا بودن مواد مغذی گوناگون می توانند از ابتلا به بیماری های مختلف پیشگیری کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهنوش صاحبدل ،مسئول واحد تغدیه مرکز بهداشت خوزستان اظهارکرد: میوه و سبزی ها دو گروه مهم هرم غذایی هستند که به دلیل دارا بودن مواد مغذی گوناگون مثل ویتامین های گروه B، ویتامینC ،A و املاح معدنی از جمله آهن، منیزیم، پتاسیم و همچنین ترکیبات آنتی اکسیدانی (ضدسرطان)، می توانند از ابتلا به بیماری های مختلف پیشگیری کنند.

افزود: مصرف روزانه میوه و سبزی از عوامل مهم پیشگیری از سرطان است که این اثر مربوط به آنتی اکسیدان هایی مانند فلاونوئید، کاروتنوئید، ویتامین C، ویتامین A، فولات و فیبر غذایی است. این مواد به عنوان مسدود کننده یا سرکوب کننده تومورهای سرطانی نقش بسزایی دارند.

همچنین فیبر موجود در میوه ها و سبزی ها در پیشگیری از سرطان ها به ویژه سرطان های دستگاه گوارش نقش بسزایی دارند و به دلیل دارا بودن فیبر بالا می توانند با کاهش جذب و کاهش روند آزاد شدن قند در خون احتمال ابتلا به دیابت را کاهش دهند.

وی ادامه داد: میوه ها و سبزی ها دارای عنصری به نام پتاسیم هستند که یکی از املاح معدنی مهم برای بدن است و کمبود آن در بدن می تواند زمینه ساز ابتلا به فشار خون بالا باشد. بنابراین از طریق مصرف روزانه سبزی هایی مانند جعفری، کرفس، لوبیا سبز و قارچ و میوه هایی مانند موز، گریپ فروت، زردآلو و طالبی که غنی از این عنصر هستند، می توان خود را در برابر بیماری های قلبی - عروقی و فشار خون بالا ایمن کرد.

مسئول واحد تغدیه مرکز بهداشت خوزستان اظهارکرد:فیبر موجود در سبزی ها با کاهش جذب چربی ها در روده، باعث کاهش تری گلیسرید و کلسترول بد خون می شود و در نتیجه خطر بیماری های قلبی - عروقی را کاهش می دهد؛ همچنین وجود فیبر در سبزی ها به دلیل کاهش جذب مواد قندی و چربی ها و افزایش احساس سیری با توجه به پائین بودن کالری سبزی ها به ویژه سبزی های برگی از اضافه وزن و چاقی پیشگیری می کند.

صاحبدل گفت: آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین C و A نقش مهمی در حفظ سلامت و شادابی پوست و مو دارند. ویتامین A به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی با افزایش رشد سلول های پوست باعث حفظ سلامت پوست و مو می شود. این ویتامین ها با مصرف روزانه سبزی ها و میوه های تازه تامین می شوند.
وی افزود: توصیه می شود برای حفظ سلامت خود و پیشگیری از بیماری ها روزانه حداقل سه واحد از گروه سبزی ها و 2واحد از گروه میوه ها مصرف کنید.

بیماری های غیرواگیر مهمترین دلیل مرگ و میر در کشور ما بشمار می رود به طوریکه 76 درصد کل بار بیماری ها در ایران به بیماری های غیرواگیر اختصاص دارد.

 انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.