سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یوناما: طالبان بدون پیش شرط وارد گفتگو با حکومت افغانستان شود

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان گفت: صلح و ثبات در افغانستان می‌تواند تاثیرات مثبت بر امنیت و اقتصاد کشورهای منطقه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، تاداماچی یاماماتو، نماینده ویژه سازمان ملل متحد افغانستان که دوشنبه شب در شورای امنیت ملل متحد در نیویورک صحبت می‌کرد گفت که امسال هزاران تن از شهروندان افغانستان به خاطر خشونت‌ها جان‌هایشان را از دست دادند و تاکید کرد که این کشتار غیر قابل قبول می‌باشد.

وی گفت که این خشونت‌ها زندگی را بر افغان‌ها سخت ساخته و فرصت‌ها برای انکشاف و پیشرفت را نیز ضربه زده است.

یاماماتو همچنان گفت که امسال سرمایه گذاری در افغانستان ۵۰ درصد کاهش داشته و پولی که باید برای پیشرفت افغانستان به مصرف می‌رسید، در جنگ با هراس افگنان به مصرف رسیده است.

وی یک بار دیگر از طالبان خواست که بدون پیش شرط مستقیما با حکومت افغانستان وارد گفتگوهای صلح شود.

وی گفت: ما همه می‌دانیم که خشونت‌ها در افغانستان از راه نظامی حل نمی‌شود.

یاماماتو گفت که تمام مردم افغانستان باید برای آینده مشترکشان اختلاف‌های شان را کنار بگذارند و یکجا در کنار یکدیگر برای غلبه بر مشکلات کار کنند.

وی گفت: این موضوعات به نفع هر دو جانب بوده و برای تمام جوانب یک اولویت می‌باشد. یک مثال از این موضوعات کاهش کشتار غیر نظامیان می‌باشد. شناسایی این منافع مشترک می‌تواند آغازی برای گفتگوها باشد.

یاماماتو همچنان خاطر نشان ساخت که اکثر افغان‌ها خواهان یک افغانستان متحد، اسلامی و مستقل بوده و نمی‌خواهند که دیگران در امورات کشورشان دخالت کنند.

یاماماتو گفت: تا زمانی‌که کشورهای منطقه افغانستان را حمایت کند، توافق روی موضوعات و اصول اساسی می‌تواند باعث به وجود آمدن صلح شود.

وی با اشاره به اینکه آوردن صلح نیاز به تشویق و ترغیب دارد گفت: این به معنی شکست نیست، بلکه به معنی درک واقعیت است. جنگ دوامدار کشور را به تباهی می‌کشاند و بر زندگی افغان‌ها تاثیر منفی می‌گذارد. تنها راه رسیدن به صلح واقعی، گفتگوهای بین الافغانی می‌باشد.

یاماماتو با اشاره به توافقنامه صلح با حزب اسلامی گلبدین حکمتیار گفت که این خود نشان می‌دهد که حکومت افغانستان آماده است تا روی موضوعات کلیدی همچون آزاد سازی زندانیان، برداشتن تحریم‌ها و شریک ساختن در روند سیاسی مذاکره کند.

وی گفت: من از تعهد حکومت افغانستان مبنی بر اینکه حقوق افغان‌ها به شمول قربانیان خشونت‌ها در تطبیق توافق‌نامه صلح پامال نمی‌گردد، استقبال می‌کنم.

وی همچنان گفت که صلح و ثبات در افغانستان می‌تواند تاثیرات مثبت بر امنیت و اقتصاد کشورهای منطقه داشته باشد.

یوماماتو گفت: «من از هر کشور منطقه می‌خواهم که تمام تلاش‌های شان را به خرج دهند تا صلح و ثبات در افغانستان و منطقه حاکم گردد. کشورهای منطقه می‌توانند برای آوردن صلح در افغانستان کمک کنند.»

یوماماتو در جریان صحبت‌هایش همچنان به موضوع برگشت مهاجرین افغانی اشاره کرد و گفت: «تنها در شش ماه گذشته صدها هزار مهاجر از پاکستان و ایران به افغانستان برگشته‌اند. باوجودی‌که برگشت این مهاجرین مورد استقبال حکومت افغانستان قرار گرفته، اما آنها به همراه بیجا شدگان داخلی که تنها نیم میلیون تن امسال بیجا شدند، در یک سرنوشت نامعلومی به سر می‌برند.

وی گفت که اضافه از یک و نیم میلیون انسان امسال در افغانستان در حال جابجایی از یک مکان به مکان دیگر بودند.

یوماماتو گفت: احتمال می‌رود سال آینده نیز همین تعداد انسان در افغانستان بیجا شوند. بیجا شدن این تعداد افراد می‌تواند بالای اقتصاد و خدمات اجتماعی فشار بیاورد و میزان بیکاری را نیز بالا ببرد.

وی از جامعه جهانی از بهر تعهد رساندن کمک‌های فوری به بیجا شده‌گان داخلی و بازگشت کننده‌گان تشکر کرد. یوماماتو همچنان از حکومت افغانستان از بهر آغاز برنامه‌های مختلف برای رسیده‌گی به مشکلات خانواده‌های بیجا شده و ادغام مجدد برگشت کننده‌گان با جامعه افغانستان استقبال و ابراز خرسندی نمود.

وی گفت: برای اینکه از رفتن خانواده‌ها به فقر مطلق جلوگیری کنیم، لازم است که نیازهای درازمدت آنها را برآورده سازیم. برای رسیدگی به مشکلات برگشت کننده‌گان نیاز به کمک‌های بیشتر جامعه جهانی و انعطاف پذیری در مکانیزم موجود کمک رسانی داریم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.