سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فایننشال تایمز گزارش داد:

آیا ترامپ سیاست رویارویی با چین را در ذهن دارد؟

فایننشال تایمز ضمن مبتدی خواندن رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در امور سیاست خارجی، مسیر رویارویی آمریکا را با چین، مسیری دشوار توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی روزنامه فایننشال تایمز چاپ انگلیس، در مقاله‌ای با عنوان «مسیر برخورد ترامپ با چین» به قلم ادوارد لوس نوشت، رأی دهندگان آمریکایی، با رأی دادن به ترامپ، بدون آنکه خودشان متوجه شوند، گویی دروازه‌های جنگ سرد جدیدی را برای آمریکا (با چین) بازکرده‌اند. 

بزرگترین خبر غافلگیرکننده از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این بود که وی تصمیم گرفت با چین درافتد. ترامپ، در تمام سخنرانی‌های دوران مبارزات انتخاباتی‌اش، حتی یک‌بار نیز از «تایوان» نام نبرده بود، اما ناگهان وی سیاست «چین یکپارچه» را که آمریکا همواره آن را دنبال می‌کرده، با تهدیدی جدی مواجه ساخته است. این در حالی است که این سیاستِ دیرینه‌ی آمریکا در قبال چین، که از زمان ریچارد نیکسون آغاز شد، سنگ زیربنای مستحکمی در دنیای امروز، که این روزها نظم آن بی‌ثبات شده است، به‌حساب می‌آید. 

تاکنون چین تلاش کرده است که در این قضیه «تایوانِ نیرنگ‌باز» را مقصر بداند که رییس‌جمهور آن با ترامپ تماس تلفنی گرفته است و رسانه‌های چینی نیز ترامپ را «مانند یک بچه» ناآگاه و بی‌خبر توصیف کرده‌اند. در جریان توقیف زیردریایی بدون سرنشین آمریکا به‌دست نیروهای چینی در دریای جنوبی این کشور نیز، با وجودی که ترامپ آن را سرقت زیردریایی آمریکا به‌دست چین توصیف کرد، مقامات چینی صرفاً ترامپ را به گزافه‌گویی در این خصوص متهم کردند. نویسنده این مقاله افزود: بعید است که دفعه‌ی بعد، پکن به این راحتی بگذارد ترامپ قسر در برود. 

در پایان این گزارش آمده است: گویی سیاست ترامپ مشتمل بر رویارویی با چین و برقراری روابط گرم با روسیه است. اکثر کسانی که ترامپ به عنوان اعضای کابینه آتی و دستیاران ارشد خود معرفی کرده است نیز از یک سو، چین را خصم آمریکا می‌دانند و از سوی دیگر، احساسات خوبی درباره روسیه دارند. معلوم نیست ترامپ در قماری که ضمن رویارویی با چین آغاز کرده است، به دنبال چه منفعتی برای آمریکا است. به‌نظر می‌رسد این حرکتِ ترامپ، سود خاصی برای آمریکا دربر نداشته باشد. معلوم نیست ما بتوانیم به قضاوت‌های ترامپ در این خصوص اعتماد کنیم، ولی فعلاً باید منتظر بمانیم و عملکرد او را به عنوان رییس جمهور بعدی آمریکا، در قبال چین و روسیه مشاهده کنیم.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۱۳ ۲۹ آذر ۱۳۹۵
مشخصه اگه روابط آمریکا با روسیه رو به بهبودی بره، چین و ایران آسیب پذیرتر خواهند شد... حداقل از نظر سیاسی...
دیگه کسی برامون وتو نمیکنه.
حالا هرکی میخواد بگه ترامپ احمقه خود داند...