سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حقوق شهروندان افغانستانی در حضور آمریکایی‌ها نقض می‌شود

به‌رغم حضور نظامی آمریکا در افغانستان هنوز هم میراث طالبان یعنی ازدواج اجباری دختران و عدم تحصیل آنها در این کشور پابرجاست.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، اسپوتنیک روسیه نوشت: شماری از فعالان حقوق بشری در ولایت‌های خوست و پکتیا می‌گویند با آنکه آمریکایی‌ها در این ولایت‌ها پایگاه نظامی دارند، اما هنوز هم میراث طالبان در این 2 ولایت پابرجاست.

حقوق مدنی آن‌هایی که در این 2 ولایت زندگی می‌کنند، در حضور نیروهای آمریکایی به طور سازمان یافته توسط مقامات محلی نقض می‌شود.

«خان ولی عادل» یکی از فعالان حقوق بشری در پکتیا به اسپوتنیک گفت که حقوق مدنی ساکنان این ولایت در موارد مختلفی مورد تجاوز قرار می‌شود.

خان‌ ولی موارد نقض حقوق مدنی ساکنان این ولایت از جمله دادن مجوز رسمی به ازدواج دختران زیر سن قانونی و عدم تضمین دسترسی این دختران به دبیرستان توسط مقامات محلی عنوان کرد.

این فعال حقوق بشری ولایت پکتیا افزود: ما تلاش می‌کنیم تا مطمئن شویم حقوق مدنی نوجوانان رعایت شده و آنان دیگر چیزی را که در زمان رژیم طالبان تجربه کردند، بار دیگر شاهد چنین برخوردهای نباشند و اشرف غنی هم کاملا از این تلاش‌ها حمایت می‌کند.

خان ولی اظهار داشت: کمیسیونی متشکل از مقامات محلی، روحانیون و فعالان مدنی برای بررسی موارد نقض حقوق دختران در این ولایت شکل گرفته است.

وی تصریح کرد: این کمیسیون می‌تواند برای تمامی ولایت‌های افغانستان الگو باشد.

خان ولی عادل زمانی مورد توجه نهادهای داخلی و بین‌المللی قرار گرفت که در اوایل سال جاری میلادی برای ممنوعیت ازدواج در سنین پایین در مقابل پارلمان چادر زده و دست به اعتصاب غذا زد.

به دنبال این اعتراض مدنی خان ولی، شماری از عالمان دینی در سراسر افغانستان با صدور فتوایی ازدواج کودکان در سنین پایین را غیرقانونی اعلام کردند.

در پایان این گزارش آمده است: پیش از این خان ولی به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری ، تحت پیگرد قانونی، زندانی و حتی شکنجه شده بود، اما پس از رسیدن به یک توافق میان نهادهای حقوق بشری و مقامات امنیتی و محلی، عادل و هوادارانش آزادانه فعالیت‌ها و کمپین‌های حقوق بشری شان را در این ولایت ادامه دادند.

عادل می‌گوید کسی در این ولایت به خاطر مجبور ساختن دختران به ازدواج اجباری مجازات نشده است، جای تعجب است که هیچ اصلاحی در قوانین ازدواج به وجود نیامده است.

پس از سقوط رژیم طالبان در سال 2001 میلادی فرماندهی نیروهای ماموریت قاطع تحت رهبری آمریکا به منظور تامین امنیت و ثبات در ولایت خوست مستقر شدند تا امنیت و ثبات را به این ولایت بازگرداند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.