این روزنامه انگلیسی در مطلبی نوشت: صنعت دفاعی و نظامی، نقشی مهم در اقتصاد انگلیس دارد و هر سال حدود هفت میلیارد و هفتصد میلیون پوند درآمدزایی میکند.
در عین حال، دولتهای بسیاری از کشورهایی که از انگلیس سلاح خریداری میکنند، از لحاظ حقوق بشر سوابقی مشکوک دارند آنهم در حالی که مقاصد این صادرات باید با معیارهای حقوق بشر مطابقت داشته باشد.
اکنون تعداد فزایندهای از محمولههای نظامی برغم انتقادات قانونگذاران انگلیسی، بر اساس «مجوز صادراتی تکیِ نامحدود» فروخته میشوند که طبق آن، محمولههای متعدد پس از بررسی اولیه و فقط با صدور یک مجوز میتوانند تا پنج سال به یک مقصد صادر شوند. کالاهایی که با این مجوز صادر میشوند، «کالاهای با حساسیت کمتر» هستند ولی فعالان در انگلیس میگویند این موضوع به دلیل اینکه دربارهاش ابهام وجود دارد، اغلب نقض میشود. علاوه بر این، نیازی نیست ارزش این کالاها به صورت علنی اعلام شود بنابراین مشخص کردن ارزش آنها دشوار میشود هر چند ارزش آنها دهها میلیون پوند برآورد میشود.
به عنوان مثال، با استفاده از فقط ۳۲ مجوز، ۱۵۰ نوع مختلف کالاهای دفاعی و نظامی از جمله فناوری و قطعات هواپیماهای جنگنده به عربستان سعودی صادر شده است.
عربستان سعودی به سبب نقش خود در جنگ یمن، که در آن حملات هوایی ریاض موجب کشته شدن تعداد زیادی از غیر نظامیان شده، به طور گستردهای محکوم شده است.
کالاهای انگلیسی دیگری، که بر اساس مجوز صادراتی تکیِ نامحدود صادر شده است، عبارتند از تفنگ، سلاحهای کنترل جمعیت و بالگرد.
در حالی که طرفداران مجوز صادراتی تکیِ نامحدود معتقدند این نوع مجوزها موجب افزایش بهره وری و کاهش کاغذ بازی میشود، مخالفان میگویند این نوع مجوزها باعث میشود جلوگیری از فروشهای نامناسب غیرممکن شود.