سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمریکا خواستار استرداد زیردریایی بدون سرنشین خود از سوی چین شد

آمریکا از چین خواسته است پهپاد توقیف‌شده زیردریایی این کشور را مسترد کند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی ؛ وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از چین خواسته است پهپاد زیردریایی آمریکا را که در آب‌های دریای جنوب چین «به‌طور غیرقانونی توقیف کرده است»، به این کشور بازگرداند.

چین یک زیردریایی بدون سرنشین متعلق به یک کشتی اقیانوس‌شناسی آمریکایی را در دریای چین جنوبی توقیف کرد.

"پیتر کوک"، دبیر مطبوعاتی پنتاگون، روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما از چین می‌خواهیم این وسیلۀ زیردریایی را فوراً بازگرداند و به همۀ تعهدات خود در قوانین بین‌المللی، پایبند باشد.

پنتاگون روز جمعه (26 آذر 1395) تصریح کرد این پهپاد توسط یک کشتی اقیانوس‌شناسی آمریکا در آب‌های بین‌المللی در دریای جنوب چین مستقر شد درحالی‌که چین روز پنج‌شنبه با یک قایق کوچک این وسیلۀ زیردریایی بدون سرنشین را توقیف کرد.

کشتی چینی بدون توجه به درخواست‌های رادیویی آمریکایی‌ها مبنی بر استرداد این پهپاد زیردریایی به حرکت خود ادامه داد.

توقیف این پهپاد، اعتراض رسمی آمریکا را در پی داشته و یکی از شدیدترین موارد تنش‌زا میان پکن و واشینگتن را در 15 سال اخیر رقم زده است.

دریای جنوبی چین، بعد از راهبرد منطقه‌ای آمریکا موسوم به اهرم استراتژی آسیا در حدود پنج سال قبل، به ریشۀ اختلافات میان مسکو و واشینگتن تبدیل شده است.

آمریکا از سال 2011 راهبرد منطقه‌ای خود را بر آسیا متمرکز کرده و کاخ سفید معتقد است برای کسب منافع بلندمدت واشینگتن، هیچ منطقه‌ای مهم‌تر از آسیا نیست.

چین بارها از حضور نظامی امریکا در منطقه انتقاد کرده است.

برخی از ناظران سیاسی بر این باورند واشینگتن سعی دارد با این راهبرد و افزایش حضور نظامی، سلطۀ خود را بر منطقه تحمیل کند و گسترش صلح‌آمیزِ قدرتِ چین در آسیا را به نحوی خنثی کند.

چین بیشتر مناطق دریای جنوبی چین را که دارای منابع انرژی بسیار غنی هستند و از اهمیت استراتژیک برخوردارند، از آنِ خود می‌داند درحالی‌که برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام نیز بر بخش‌هایی از این مناطق ادعای مالکیت دارند.

اختلافات پکن با ژاپن و کرۀ جنوبی بر سر مالکیت دریای شرق چین نیز به مناقشات میان طرفین منجر شده است.

تنش جدید میان چین و آمریکا در حالی روز پنج‌شنبه آغاز شد که گفت‌وگوی تلفنی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، با رئیس اجرایی تایوان و رویکرد جنجال‌برانگیز آن در تغییر سیاست «چین واحد» خشم و اعتراض چین را برانگیخته است.

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا 21 آذر 1395 در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت واشینگتن موظف نیست به اصل «چین واحد» که از سال 1979 بر روابط چین و آمریکا حاکم است، پایبند باشد.

ترامپ تأکید کرد: من سیاست چین واحد را کاملاً درک می‌کنم، اما دلیلی نمی‌بینم که پیش از توافق با چین بر سر مسائلی دیگر از جمله تجارت، به این سیاست پایبند بمانیم.

این در حالی است که سیاست «چین واحد» بر اصل به رسمیت شناختن حاکمیت چین در جزیرۀ خودگردان تایوان تأکید دارد و از شروط اصلی چین برای موافقت با هرگونه روابط دیپلماتیک با دیگر کشورها به شمار می‌آید.

آمریکا در سال 1979 میلادی، در راستای این سیاست روابط خود با تایوان را به موارد غیررسمی محدود کرد، اما به فروش سلاح به تایوان ادامه داد.

ترامپ همچنین 12 آذر با گفت‌وگوی تلفنی با تسای اینگ ون، رئیس اجرایی تایوان، این پروتکل دیپلماتیک را نقض کرد.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه، هشدار داد تغییر سیاست چین واحد ممکن است روابط دو کشور را با پیامدهای قابل‌توجه مواجه کند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۲۵ ۲۸ آذر ۱۳۹۵
عجب روی دارن این امریکای ها ، تو آبهای چین توقیف شده ..... رو که رو نیست از آنطرف کره زمین بیایی تو .... واقعاً که