به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری العالم، دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد این سازمان گزارش های روزانه از تجاوز و کشتار اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار را در حالی که ناظران مستقل از بررسی آن محروم هستند، دریافت می کند.
زید رعد الحسین، رئیس دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، در بیانیه ای عواقب بحرانی را که دولت میانمار به رهبری آنگ سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل، ایجاد کرده است برای منطقه در طولانی مدت خطرناک دانست.
براساس گزارش های دولتی میانمار، دستکم 86 نفر در بحران اخیر روهینگیایی های مسلمان در میانمار کشته شدند، و سازمان ملل متحد برآورد کرده است 27 هزار نفر از این اقلیت بدون تابعیت از ایالت راخین میانمار به بنگلادش گریخته اند.
وی در این بیانیه، عدم دسترسی ناظران مستقل به بدترین مناطق آسیب دیده در شمال ایالت راخین را توهین به قربانیان دانست و متعهد نبودن دولت به قوانین حقوق بشر را مورد انتقاد قرار داد.
به نوشته تارنمای نیو استریت تایمز، رئیس دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد تاکید کرد: «اگر مقامات (میانمار) چیزی برای پنهان کردن ندارند، چرا نسبت به دسترسی به مناطق تمایلی ندارند»؟
از سوی دیگر، پارلمان اروپا نیز آزار مسلمانان روهینگیا در میانمار را محکوم و از درگیری های خشونت بار علیه مسلمانان در ایالت راخین ابراز نگرانی کرد.
تصاویر ماهواره ای نشان می دهد دستکم یک هزار و 500 ساختمان و خانه اقلیت روهینگیا از اوایل اکتبر در مناطق مسلمان نشین ایالت راخین ویران و سوزانده شده است.
پارلمان اروپا با صدور قطعنامه ای از ارتش و نیروهای امنیتی میانمار خواست فورا به کشتار و آزار جنسی مردم روهینگیا و آتش زدن ساختمان ها پایان دهد.
دولت میانمار ادعا می کند ویران کردن و آتش زدن خانه ها از سوی نیروهای ارتش صورت نگرفته و خود روهینگیایی ها این اقدام را انجام می دهند.
انتهای پیام/