سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زنگ خطر شیوع آلزایمر در ایران

مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی با اشاره احتمال شیوع بیماریهای پیشرونده مغز و فلج مغزی، اوتیسم و آلزایمر را نگرانی امروز و آینده کشور دانست.

محمد تقی جغتایی رییس مرکز تحقیقات سلولی مولکولی علوم‌پزشکی ایران و مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با تاکید بر اینکه میزان شیوع آلزایمر در کشورمان کمتر از سایر کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه جهان است، گفت: اما این رقم به معنی بی اعتنایی به آن نیست زیرا با توجه به افزایش سن و حرکت جامعه به سوی پیری زنگ خطر شیوع این بیماری پیشرونده مغزی باید جدی گرفته شود که نیازمند توجه بیشتر مسئولان برای انجام برنامه های پیشگیرانه و غربالگری مردم است.  

وی شیوع اوتیسم را یکی از نگرانی های مهم کشورهای های درحال توسعه از جمله ایران دانست و تاکید کرد: پیش از این طبق آمارهای جهانی از هر ۲۰۰ کودک یک نفر مبتلا به اوتییم میشد اما تحقیقات آماری از گسترش چشم گیر آن حکایت دارد به گونه ای که امروزه بر اساس همین آمار ها از هر ۶۰ الی ۶۷ کودک یک نفر از اوتیسم رنج می برد، وضعیتی که ساز و کار های جدی را برای جلوگیری از شیوع بیش از پیش آن می طلبد. 

مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی با اشاره به برنامه ویژه وزارت بهداشت برای توسعه اقدامات پیشگیرانه از اوتیسم، گفت: هم اکنون برنامه غربالگری اوتیسم با حمایت این وزارت خانه در مراکز بهداشت اغلب استان ها در حال اجرا است، به گونه ای که والدین می توانند با مراجعه به مراکز بهداشت و بهره مندی از مشاوره های گروه ویژه چکاپ اوتیسم، از سلامت مغزی و رفتاری فرزندشان اطمینان حاصل کنند. 

وی تصریح کرد: غربالگری اوتیسم با قرار گیری در برنامه پیشگری کشوری با حضور تیم فعال متشکل از کار درمان، گفتار درمان، روانپزشک کودک و نورولوژیست در ماکز بهداشت سایر استانهای ایران نیز به زودی آماده ارائه خدمات پیشگیری، تشخیص و درمان، برای کودکان میشود البته این برنامه هم اکنون در بیشتر استانها در حال برگزاری است. 

 غربالگری اوتیسم ترس ندارد/ پیشگیری به معنای ابتلا به بیماری روانی یا مغزی نیست 
رییس مرکز تحقیقات سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه انجام اقدامات پیشگیرانه اوتیسم هیچ ترسی ندارد، اظهار داشت: خانواده ها به هیچ عنوان از بردن فرزندشان به مراکز بهداشت برای انجام چکاپ اوتیسم یا سایر اختلالات احتمالی روانی، هیچ هراسی نداشته باشند زیرا این مراجعات به معنای ابتلا به بیماری نیست بلکه اقدامی به موقع و عاقلانه برای جلوگیری از بروز هرگونه احتمال نگران کننده در این ارتباط است. 

وی بیان کرد: غربالگری اوتیسم و سایر ناراحتی های مغزی همچون اختلالات پیشرونده و یا عصبی، به علت وجود چندین متخصص در گروه تشخیص مستقر در مراکز بهداشت، در چند مرحله انجام می گیرد و تعدد این مراحل هیچ جای نگرانی ندارد. 

انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.