سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه زمانی به سرطان‌های دستگاه گوارش شک کنیم؟

در این مطلب مهمترین نشانه‌های سرطان معده و روده بزرگ معرفی شده‌اند به طوری که در صورت مشاهده هر کدام از آنها باید به متخصص مراجعه شود.

علیرضا دلاوری متخصص گوارش در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به علائم سرطان معده گفت: در افراد بالای 45 سال، درد سر دل، کاهش اشتها و وزن، مدفوع تیره و متمایل به سیاه می‌تواند به عنوان نشانه‌ای برای ابتلا به سرطان معده مد نظر قرار گیرد.

وی ادامه داد: هر چند این علائم با نشانه‌های امراض دیگر مثل ریفلاکس معده، زخم اثنی عشر، زخم خوش خیم معده و بیماری‌های عصبی ممکن است یکسان باشد اما افراد بالای 45 سال با این علائم حتما باید از لحاظ سرطان معده بررسی و آندوسکوپی شوند.

دلاوری با اشاره به بی علامتی بعنوان مشکل اصلی سرطان روده بزرگ اظهار داشت: از آنجا که معمولا سرطان روده بزرگ علامتی را ایجاد نمی کند، غربالگری به افراد بالای 50 سال توصیه می شود.

به گفته وی، افراد بالای 50 سال بهتر است سالی یکبار آزمایش مدفوع (برای تست وجود خون) دهند. همچنین افراد مبتلا به کم خونی باید از لحاظ سرطان روده بزرگ سالانه بررسی شوند.

این متخصص گوارش با بیان اینکه هر 10 سال یکبار بعد از سن 50 سالگی باید کولونوسکوپی انجام شود، عنوان کرد: از دیگر علائم سرطان روده بزرگ می توان به دفع خون روشن و تغییرات محسوس هنگام اجابت مزاج، دل درد و کاهش وزن اشاره کرد.

دلاوری درباره سن شایع برای سرطان معده و روده بزرگ گفت: معمولا این سرطان ها در افراد بالای 50 سال شایع است، البته به طور کلی افراد بالای 45 سال در صورت وجود این علائم حتما تحت بررسی های دقیق‌تر قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به دیگر سرطان های مربوط به دستگاه گوارشی بیان کرد: اکثراً منشا سرطان کبد از جای دیگر و بعنوان متاستاز کبد است ولی افرادی که به سیروز کبدی دچار شده‌اند حتما باید هر شش ماه یکبار سونوگرافی های مربوطه را انجام دهند.

این متخصص گوارش سرطان روده باریک را بسیار نادر دانست و بیان کرد: سرطان از نوع لنفوم شکمی ممکن است با علائمی مثل تب های شبانه و درد همراه باشد، همچنین سرطان های لوزالمعده هم با درد بروز می‌کنند.

به گفته وی، سرطان های فوق به عنوان مجموعه سرطان های گوارشی شناخته می شوند که شایعترین آنها سرطان روده بزرگ و سرطان مری است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
دهقان
۱۱:۴۲ ۲۲ آذر ۱۳۹۵
عالی
ناشناس
۰۷:۰۸ ۲۲ آذر ۱۳۹۵
سلام
کاربرمحترم آگه دقت کرده باشین در مطلب بالا ذکر شد که آگه یکی از این علائم را داشتین به پزشک مراجعه کنید
وافراد بالای ۴۵سال هر۶ماه ویا۱سال آزمایشات لازم را انجام دهند
با احترام فراوان برای شما هموطن گرامی
ارمان
۲۳:۱۲ ۲۱ آذر ۱۳۹۵
با سلام من با این کار خیلی مخالفم ِ چرا که خیلی از این علایم میتونن به خیلی از دلایل رخ بده و این نحوه گویش شما افراد بالای 45 سال رو دچار نگرانی بی اساس میکنه . حتی خون دفع شده خیلی دلیل بجز سرطان داره . و تعریف شما از خون روشن چیه و تعریف دیگران چیه . بزارین به همین اندازه اکتفا کنیم که مردم بعد از 50 سالگی معاینات خاص رو دوره ای شروع کنن . بررسی علایم رو به پزشک و نتایج ازمایشگاهی بسپاریم . با تشکر