سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مراقب عفونت گوش بچه‌ها باشید

اگر نوزادتان بی‌قرار است و با گریه به شما می‌گوید که گوشش خیلی درد می‌کند، یاد درمان‌های خانگی نیفتید و او را یکراست پیش دکتر ببرید چون ممکن است «عفونت گوش میانی» شنوایی کودکتان را تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر حمیدرضا رادان، با اشاره به اینکه اوج ابتلا به عفونت‌هاى گوش میانى(OM)، در دوسال اول زندگى است، می‌گوید:« جالب است بدانید بیشتر از ٨٠ درصد بچه ها حداقل یك‌بار تا سه سالگى به عفونت گوش میانى مبتلا می‌شوند. عفونت‌هاى گوش میانى(OM) شایع‌ترین علت كم شدن شنوایى كودكان است به‌طوری که ممکن است شنوایی کودک حتى تا سطح50 دِسی‌بِل (db) کاهش پیدا کند.
 
پس از 2‌سالگى احتمال ابتلا به این بیماری كم می‌شود اما دوباره در سنین قبل از مدرسه احتمال بروز آن افزایش پیدا می‌کند. به ویژه دركودكانى كه دچار ضعف یا اختلال در سیستم ایمنى هستند و یا لوله‌ی استاش گوش‌شان ازنظر ساختمانى مشكل دارد.»
 
عفونت گوش میانی درپسر بچه‌ها شایع‌تر است. بر همین اساس دکتر رادان درباره عوامل بروز عفونت گوش می‌گوید:« این بیماری در کودکانی که در خانواده‌هاى پر‌جمعیت بزرگ می‌شوند و سطح بهداشت پایینی دارند و بچه‌هایى كه تغذیه خوبى ندارند بیشتر دیده می‌شود. یکی دیگر از عوامل زمینه‌ای مهم در بروز عفونت گوش کودکان، دود سیگار است و هر چه بچه‌ها بیشتر در معرض دود سیگار باشند، به همان اندازه احتمال ابتلا به عفونت‌های گوش در آنها افزایش می‌یابد.
 
فصل زمستان هم یکی دیگر از زمینه‌های ابتلا به عفونت گوش است چون عفونت‌هاى ویروسى در این فصل بیشتر اتفاق می‌افتند ممکن است ابتلا به عفونت گوش هم بیشتر شود. در بچه‌هایى كه مبتلا به سندروم‌هایی مانند شكاف كام یا سندروم دان هستند، عفونت گوش بیشتر مشاهده می‌شود.»
 
علائم ابتلا به عفونت گوش در کودکان زیر 1 سال، با بی‌قراری و تغییرات در خواب و خوراک‌شان قابل تشخیص است و آنها مدام به طرف گوش خود دست می‌برند. اما کودکان بزرگ‌تر از درد گوش‌شان شکایت می‌‌کنند و آن را به پدر و مادر‌هایشان می‌گویند.
 
 
با استفاده از روش‌های بسیار ساده‌ای می‌توان از عفونت گوش در کودکان جلوگیری کرد. به همین دلیل دکتر رادان درباره پیشگیری و درمان آن توضیح می‌دهد:« تماس نداشتن با افرادی که بیماری‌های تنفسی دارند، دورى از دود سیگار، تغذیه با شیر مادر و تزریق واكسن مناسب بر علیه میكروب‌هاى شایعی که باعث عفونت گوش شده‌اند در پیشگیری از بروز این بیماری بسیار موثر هستند. درمان‌هاى خانگى مانند گرم كردن یا سرد كردن ناحیه‌ی گوش توصیه نمی‌شود و همین که والدین به موقع کودک‌شان را برای معاینه پیش پزشک ببرند و او را درمان کنند، از كم‌شنوایى او جلوگیرى می‌کنند.»

منبع: نی‌نی سایت

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.