سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساری،

تولد 27 سالگی بهداد

بهداد سلیمی امروز 27ساله شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، فاتح وزنه برداری جهان و المپیک که با طلایش ورزش استان را سنگین تر کرد، دردانه ای است بخصوص حالا که پهلوانی را خوب آموخته.

تولدت مبارک قهرمان.


بهداد سلیمی کردآسیابی (زادهٔ ۱۷ آذر ۱۳۶۸ در قائم ‌شهر) وزنه‌ بردار ایرانی دسته فوق سنگین و دارنده رکورد یک ‌ضرب جهان و المپیک در این وزن با ۲۱۶ کیلوگرم و دارنده مدال طلای المپیک لندن در مجموع با ۴۵۵ کیلوگرم است.

بهداد سلیمی در رقابت‌ های وزنه‌ برداری آسیا در تانگ لینگ چین در وزن فوق سنگین با مجموع ۴۵۸ کیلوگرم (۲۰۸ کیلوگرم در یکضرب و ۲۵۰ کیلوگرم در دو ضرب) قوی‌ترین مرد آسیا شد.

بهداد سلیمی وزنه‌ بردار دسته ۱۰۵+ ایران در حرکت یک ‌ضرب وزنه ‌برداری بازی‌ های آسیایی اینچئون کره جنوبی توانست وزنه ۲۱۰ به ثبت برساند.

سلیمی در مرتبه اول وزنه ۲۰۰ کیلوگرمی را بالای سر برد و در مرتبه دوم وزنه ۲۱۰ کیلوگرمی را مهار کرد.


وی در مهار وزنه ۲۱۵ کیلوگرم ناکام ماند تا با ۲۱۰ کیلوگرم رکورد بازی‌های آسیایی را بشکندو در دو ضرب بامهار وزنه۲۵۵بهداد سلیمی با بالا بردن مجموع ۴۶۵ کیلوگرم علاوه بر کسب مدال طلای اینچئون، رکود بازی‌های آسیایی را هم جابجا کرد.

سلیمی در سال ۲۰۱۰ قهرمان وزنه‌برداری دستهٔ ۱۰۵+ کیلو جهان شد و دومین وزنه‌بردار ایرانی، پس از حسین رضازاده، شد که مدال طلای فوق سنگین را به دست می‌آورد.

او در این مسابقات با ۲۰۸ کیلوگرم در یک‌ضرب پس از یوگنی چیگیشف روس دوم شد و در دوضرب در پی مصدومیت چیگیشف با ۲۴۵ کیلوگرم پس از ماتیاس اشتاینر آلمانی دوم شد و به دو مدال نقره در یک ‌ضرب و دوضرب و مدال طلای مجموع با ۴۵۳ کیلوگرم رسید.

وی موفق شد در حرکت یک ‌ضرب دسته فوق سنگین رقابت‌های جهانی وزنه ‌برداری در فرانسه، با بالا بردن وزنه ۲۱۴ کیلوگرمی رکورد جهانی این رشته را به نام خود ثبت کند و رکورد حسین رضازاده را بشکند.

سلیمی در سال ۱۳۸۹ نشان ملی جوان ایرانی را نیز دریافت کرد.


او پس از کسب سهمیه المپیک تابستانی لندن در روز سه شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۱ در ۱۰۵+ کیلوگرم به مصاف حریفان خود رفت و در حرکت اول یک ‌ضرب ۲۰۱ کیلوگرم را بالای سر برد و در حرکات بعدی یک‌ ضرب وزنه ‌های ۲۰۴ و ۲۰۸ کیلو را بالای سر برد و بعد از وزنه ‌بردار روس در جایگاه دوم یک ‌ضرب قرار گرفت.

قابل ذکر است وزنه ‌بردار روس هم وزنه۲۰۸ کیلو را زد و دومی بهداد سلیمی در یک ‌ضرب به خاطر سنگین تر بودن وزن او نسبت به وزنه ‌بردار روس بود.

در دوضرب و در اولین حرکت وزنه ۲۴۷ کیلوگرم را بالای سر برد و در حرکت دوم نتوانست وزنه ۲۶۴ کیلوگرمی را -که رکورد المپیک محسوب می‌شد، بالای سر ببرد با ۴۵۵ کیلوگرم مدال طلای المپیک را گرفت؛ اما او نتوانست رکورد المپیک را که با ۲۶۳ کیلوگرم در دستان حسین رضازاده است را بزند.

با توجه به دومی سجاد انوشیروانی، این نخستین بار بود که در رقابت‌های المپیک در یک وزن، مدال طلا و مدال نقره، همزمان برای ایران به دست آمد؛ هرچند ایران در المپیک هلسینکی ۱۹۵۲، مدال نقره و برنز وزنه‌ برداری را در یک وزن در کارنامه المپیکی خود دارد.

بهداد پس از کسب مدال طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن در ۲۶ مرداد ۹۱ به تیم وزنه‌ برداری باشگاه پرسپولیس تهران پیوست.


وی در خرداد ۱۳۹۳ به تیم وزنه‌برداری باشگاه ذوب آهن اصفهان پیوست.

بهداد سلیمی بعد از اردوی تیم ملی که در آنتالیا برگزار شد به ایران بازگشت و با آلما نصرتی در دوم فروردین ماه سال ۱۳۹۰ بر سر سفره عقد نشست و با هم ازدواج کردند.

سلیمی یک خواهر و یک برادر بزرگ ‌تر از خود دارد و فرزند آخر خانواده سلیمی است.


شروع ورزش سلیمی با ژیمناستیک بود، مدتی را هم به باشگاه کشتی رفت، اما بعد متوجه شد علاقه اش به وزنه‌برداری بیشتر است، این شد که به این رشته روی آورد.


سلیمی سفیر طلایی بهزیستی و سفیر ایرانسل در مسابقات جهانی و المپیک است.

باشگاه خبرنگاران جوان تولد بهداد سلیمی پولاد مرد مازندرانی را به او تبریک می گوید.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.