سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان؛

سی و پنجمین سالگرد درگذشت استاد تاج اصفهانی برگزار شد

سی و پنجمین سالگرد درگذشت استاد جلال تاج اصفهانی، صاحب مکتب آواز اصفهان، عصر دیروز با حضور پرشور هنردوستان بر سر مزار او در تخت پولاد اصفهان برگزار شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،این مراسم به همت استاد علی اصغر شاهزیدی از شاگردان تاج و از استادان فعلی آواز، در جوار آرامگاه وی در تکیه 'سیدالعراقین' تخت پولاد برگزار شد.
غیر از اعضای خانواده تاج اصفهانی، جمع پرشوری از هنرمندان، نویسندگان، موسیقیدان ها، مسئولان، استادان و پیشکسوتان در این مراسم حضور داشتند که از جمله می توان به شهردار اصفهان، استاد ستوده، استاد دوانی، ملک مسعودی، طباطبایی، سعیدی، احمدی و حسن اکلیلی اشاره کرد.
شاهزیدی بعنوان برگزارکننده این مراسم در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: مراسم سالگرد استاد تاج، سال به سال بهتر برگزار می شود و علاقمندان بیشتری از راه های دور و نزدیک در مراسم بزرگداشت او حضور می یابند.
این مدرس و پیشکسوت آواز افزود: مناعت طبع و تسلط به موسیقی از صفات بارز تاج اصفهانی محسوب می شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه مسوولان سالن های مختلفی در شهر اصفهان خواهان میزبانی این مراسم بودند، گفت: هرسال این مراسم را در جوار آرامگاه او در تخت پولاد برگزار می کنیم، زیرا این مکان از قداست بالایی برخوردار است و دوستداران تاج حاضر در این آئین نیز به این موضوع اشاره کرده اند.
شاهزیدی تصریح کرد: تاج اصفهانی، هنر را برای ذات هنر و برای مردم دوست داشت و به جنبه مادی موسیقی و آواز اعتنا نمی کرد.
این استاد آواز همچنین از رسانه ها بویژه رسانه ملی خواست در تحلیل موسیقی و انعکاس زندگینامه بزرگان این عرصه از نظرات تخصصی کارشناسان استفاده کنند.
وی ادامه داد: جایگاه و شان هنر و هنرمند همواره باید بهترین شکل حفظ شود و این امر نباید تحت الشعاع عوامل نامربوط قرار گیرد.
همچنین فرزند تاج اصفهانی در گفت و گو با ایرنا در باره اینکه چرا پس از گذشت بیش از سه دهه از درگذشت این هنرمند، هنوز شمار زیادی در مراسم یادبود او شرکت می کنند، گفت: غیر از هنر والا، عدالت خواهی، مردم داری، تواضع و عدم تکبر باعث شده است که این هنرمند برغم گذشت سالهای متمادی همچنان از محبوبیت بالایی برخوردار باشد.
پروین تاج اصفهانی ادامه داد: پدرم معتقد بود که مهربانی و احترام به طبیعت و همه موجودات، احترام به خداوند است.
به گزارش ایرنا، تاج اصفهانی در سال 1282در اصفهان‏ متولد شد، پدرش شیخ اسماعیل معروف به 'تاج الواعظین' بود که تا حدی با دستگاه های‏ موسیقی سنتی ایرانی‏ آشنایی داشت.
تاج در 10 سالگی نزد پدر و استادانی همچون سیدعبدالرحیم اصفهانی، نایب اسدالله، میرزا حسین عندلیب و حبیب شاطرحاجیبه به دانش اندوزی پرداخت.
وی به اشعار سعدی علاقه زیادی داشت و گزیده هایی از اشعار سعدی و دیگر شاعران را حفظ بود و هنگام اجرای آواز به تناسب زمان و محیط، از آن اشعار استفاده می کرد.
او از سال 1319 همکاری با رادیو را آغاز کرد و از 1328 به همکاری با رادیو اصفهان پرداخت و ضمن خوانندگی، سرپرست نوازنندگان رادیو اصفهان شد.
وی در رادیو اصفهان به اجرای برنامه هایی با تار اکبرخان نوروزی و برنامه آموزش گوشه های دستگاه های موسیقی ایرانی مبادرت کرد.
در فهرست شاگردان برجسته او می توان از حسین خواجه امیری(ایرج)، علی اصغر شاهزیدی، عسگری آقاجانیان میری، محمدتقی سعیدی ولاشانی، فضل الله شاه زمانی، سیدرضا طباطبایی کربکندی، علی رضا افتخاری، مرتضی شریف، ناصر یزدخواستی، رضا قرنیان اصفهانی، حمیدرضا نوربخش و نصرالله معین نام برد.
محمدرضا شجریان از استادان برجسته فعلی، تاج اصفهانی را اینگونه توصیف کرده است: شادروان تاج، مردی بود سلیم النفس و با مناعت طبع که هرگز در طول زندگی بخاطر مال دنیا و مسائل مادی به کسی کرنش نکرد و به این خاطر مدح کسی را نگفت و از همه تعریف و تمجید می کرد، شاید کسی بخاطر نداشته باشد که او حتی یک بار از کسی گلایه یا از کسی بد گفته باشد، او حتی اگر از کسی رنجش داشت، این رنج و آزردگی را با سکوت بزرگوارانه تحمل می کرد. تاج از استادانش با احترام فراوانی یاد و با دوستانش با مهربانی رفتار می کرد و حتی تا آخرین روزهای عمر به اغلب دوستانش سرکشی می کرد و با شاگردانش نیز مهربان بود و مانند پدری خود را موظف به غمخواری آنان می دانست.
تاج اصفهانی در بامداد 13 آذر 1360 در 78 سالگی در منزل پدری در اصفهان دارفانی را وداع گفت.



انتهای پیام/م
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.