سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رازهایی سر به مهر در مورد شیر ESL

یک متخصص صنایع غذایی گفت: شیر ESL از نظر ارزش تغذیه ای تفاوت قابل ملاحظه ای نسبت به شیر پاستوریزه ندارد.

سید امیرمحمد مرتضویان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص صنایع غذایی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: برای پاستوریزه کردن شیر آن را به مدت 15 ثانیه در دمای 75 درجه سانتی گراد حرارت می دهند.سپس آن را سرد می کنند.این فرآیند سبب نابودی تمامی میکرواورگانیسم های بیماری زای شیر می شود و افراد را از ابتلا به بیماری هایی مانند تب مالت و سل در امان نگه می دارد.

وی در خصوص شیرهای Extended Shelf Life اظهار داشت: برای تهیه این محصول آن را به مدت چند ثانیه و در دمای بالای 90 درجه سانتیگراد حرارت می دهند که این فرآیند سبب نابودی کلیه میکروب های فسادزای شیر می شود و ماندگاری آن نسبت به شیر پاستوریزه افزایش پیدا می کند، همچنین ارزش تغذیه ای این فرآورده تفاوت چندانی با شیر پاستوریزه ندارد.

این متخصص صنایع غذایی عنوان کرد: ماندگاری شیر های ESL(با ماندگاری افزوده ) در ایران حدود یک هفته است و در کشور های دیگر این مدت به حدود 2 هفته افزایش پیدا می کند.

مرتضویان با بیان اینکه در طی فرآیند استریلیزاسیون شیر تمام میکروارگانیسم و آنزیم های شیر غیر فعال می شود، افزود: این فرآورده تا حدود 6 ماه در دمای محیط قابل نگهداری است ولی وقتی در بطری حاوی شیر استرلیزه باز می شود بهتر است آن را در یخچال نگهداری کرد چون امکان ورود میکروب از هوا به درون آن وجود دارد.

وی در خصوص فرآیند استرلیزاسیون گفت: در این فرآیند شیر را در دمای حدود 145 تا 150 درجه سانتیگراد و به مدت حدود 2 تا 3 ثانیه حرارت می دهند. بار میکروبی شیر خام اولیه برای تولید فرآورده نسبت به شیر پاستوریزه کمتر است، همچنین ارزش تغذیه ای این محصول نسبت به شیر پاستوریزه تنها حدود 15 درصد کاهش پیدا می کند بنابراین افراد می توانند بدون نگرانی از این محصول استفاده کنند.

مرتضویان تاکید کرد: برخلاف باور رایج بین افراد شیر استرلیزه فاقد مواد نگهدارنده است و برای تولید این محصول هیچ ماده ای به آن افزوده نشده است، همچنین به دلیل زمان ماندگاری بالای این شیر مصرف آن را با سهولت بیشتری انجام می شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
مهدی حسینی
۱۷:۰۲ ۰۲ آبان ۱۳۹۶
دوستان نمیخوان کسی ناراحت شه ولی من خودم داخل کارخانه شیر کار میکنم و نه داخل شیر سود زده میشه نه جوش شیرین ونه شیر پاستوریزه سرطانزاست همه فرمایشات شما در صورتی که شیر جوشانده بشه در صورت اضافه شدن مشخص میشود
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
ای بابا
ناشناس
۱۲:۲۴ ۱۴ آذر ۱۳۹۵
بااینهمه سود -آب اکسیژنه و سایر موارد که توی شیر میریزند که ترش نشه واقعا شیر کارخانه ای بد است
رضا یارمحمدخواه
۱۰:۱۳ ۱۳ آذر ۱۳۹۵
بنام خدا - شیر پاستوریزه کاملا سرطان زاست
نوید
۰۹:۵۶ ۱۳ آذر ۱۳۹۵
و چرا انسان اصرار خوردن، شیر دارد و ان هم خوردن شیر یک موجود دیگر