وی با اشاره به اینکه این پایش براساس دستورالعملهای سازمان بهداشت جهانی دام هر ساله اجرا میشود افزود: این طرح هر ساله با آغاز فصل مهاجرت پرندگان به منظور جلوگیری از بروز و گسترش ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان برای بررسی از وضعیت پرندگان انجام میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا گفت: این بیماری خسارتهای جبران ناپذیری به دامداران و فعالان بخش کشاورزی وارد میکند و به همین دلیل باید قبل از ایجاد کانونهای این بیماری برای مبارزه با آن اقدام شود.
وی بیان کرد: روستاییان و دهیاران شهرستان لازم است در صورت مشاهده تلفات گسترده و ناگهانی طیور در مناطق روستایی بلافاصله مراتب را به این اداره اطلاع دهند.
امیری تصریح کرد: آنفولانزای پرندگان که در حال حاضر در برخی از کشورها شایع شده از نوع H5N8 است که هیچگونه علائم بالینی نداشته و به همین دلیل در صورت شیوع تلفات آن بسیار زیاد است.
وی با بیان اینکه آنفولانزای فوق حاد پرندگان بیماری حاد و کشنده طیور است که قابل انتقال به انسان است و بروز آن تبعاتی در جامعه دارد افزود: شهروندان باید از تماس با پرندگان زنده و خرید از مراکز زنده فروشی پرهیز کنند و هر گونه تلفات غیرطبیعی در پرندگان اعم از اهلی و وحشی را به شبکه دامپزشکی گزارش دهند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا افزود: صاحبان مرغداریها و پرورشدهندگان مرغ بومی در روستاها نیز باید برای پیشگیری و گسترش این بیماری اصول بهداشتی و قرنطینهای را رعایت کنند و هرگونه تلفات غیرعادی را برای انجام به موقع اقدامات پیشگیرانه و کنترلی به شبکه دامپزشکی اطلاع دهند.
وی خاطرنشان کرد: پرندگان مهاجر همواره به عنوان یکی از عوامل اصلی در انتقال بیماریها حائز اهمیت هستند و میتوانند عامل بیماری را انتقال دهند بنابراین برای جلوگیری از ورود و تماس این پرندگان باید تمام منافذ و دریچههای ورود پرندگان آزاد پرواز به داخل سالن مرغداری و انباردان مسدود شود.
وی گفت: تمام مرغداران واحدهای صنعتی و طیور بومی باید از ذبح مرغ زنده در منازل و معابر عمومی خودداری کنند و به منظور تامین سلامت مصرف کنندگان مرغ تولیدی خود را در کشتارگاههای صنعتی طیور و در شرایطی کاملا بهداشتی تحت نظات مسئولان فنی بهداشتی استحصال و بستهبندی کنند.
امیری با بیان اینکه 70 درصد عامل عدم بروز این ویروس مربوط به رعایت اصول بهداشت در واحدهای تولیدی و مابقی مربوط به واکسیناسیون است، گفت: در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی توسط مرغداران و عدم مشاوره آنها با واحدهای کارشناسی در این زمینه و عدم تلقیح واکسن در طول دوره پرورش امکان بروز این ویروس افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته بیماری تب برفکی به عنوان یکی از مهمترین معضلات کشور در مناطق مختلف خسارتهای زیادی را به دامداران وارد کرد، گفت: در شهرضا به دلیل پیشبینی مناسب برای تهیه واکسن کافی، از ایجاد کانونهای گسترده این بیماری جلوگیری شد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا با اشاره به اینکه امسال از حدود یک ماه قبل، طرح واکسیناسیون دامهای شهرضا در مقابل بیماری تب برفکی در دو مرحله آغاز و در حال انجام است افزود: تاکنون 20 هزار رأس دام در برابر این بیماری واکسینه شده و پیشبینی میشود این تعداد به 50 هزار رأس افزایش یابد.
وی با اشاره به اجرای اجرای طرح واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دام عشایری شهرستان، گفت: این واکسیناسیون باید در همان شهرستانها انجام شود اما اگر عشایر هرگونه سهل انگاری در این زمینه را مشاهده کردند میتوانند موارد را به اداره دامپزشکی شهرضا گزارش دهند تا پیگیری شود.
امیری با بیان اینکه واکسیناسیون تب برفکی در شهرستان به صورت رایگان انجام میشود تصریح کرد: دامداران باید بدانند که بهترین زمان برای انجام این واکسیناسیون 2 ماه قبل از زایمان بره و بزغاله است و واکسینه در زمان کوچ سودی ندارد.
وی با بیان اینکه حدود 250 قلاده سگ نگهبان دارای صاحب در شهرستان در برابر بیماری هاری واکسینه شدهاند اظهار داشت: با توجه به رایگان بودن این مرحله از واکسیناسیون لازم است دامداران و صاحبان اینگونه سگها برای استفاده از مزایای آن، اقدام کنند.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرضا در ادامه جلسه با اشاره به اینکه در شهرستان شهرضا 24 هزار و 500 رأس گوساله، 220 هزار رأس بزغاله و گوسفند وجود دارد گفت: تعداد 141 واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت 2 میلیون و 350 هزار قطعه در هر دوره، تعداد 3 واحد مرغداری تخمگذار با ظرفیت 130 هزار قطعه، 2 واحد پرورش شتر مرغ مولد و یک واحد پرواربندی با ظرفیت مجموع 600 قطعه و تعداد 67هزار کلنی زنبور عسل نیز در شهرستان وجود دارد.
عبدالرضا تاکی با بیان اینکه شهرضا در تولید شیر خام رتبه سوم را در استان اصفهان دارد افزود: ظرفیت تولید شیر خام در شهرستان 68 هزار تن در سال است.
وی بیان کرد: شهرستان شهرضا با تولید سالانه 5100 تن گوشت قرمز رتبه چهارم، 680 تن عسل رتبه دوم، 15 هزار تن گوشت مرغ رتبه پنجم در استان را به خود اختصاص داده است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرضا با اشاره به تولید سالیانه 3100 تن تخم مرغ در شهرضا بیان کرد: شهرستان در تولید گوشت شتر مرغ و گوشت بوقلمون رتبه سوم استان را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به برداشت 17 هزار تن انار از باغات شهرستان شهرضا بیان کرد: شهرستان شهرضا دارای سطحی معادل 3600 هکتار باغ از انواع انار، مو، سیب درختی، گردو، به و آلبالو است که از این سطح 1650 هکتار به انار اختصاص دارد که 1400 هکتار باغ مثمر و 250 هکتار باغ جدید الاحداث است. تاکی با بیان اینکه شهرضا در تولید انار مقام سوم را دارد، گفت: از این سطح زیر کشت انار 700 هکتار باغات سنتی که از قدیم الایام احداث شده و در آنها اختلاط انواع ارقام محلی نظیر مخمل شهرضا – ملس شهرضا – دانه سیاه شهرضا – پوست سفید دانه صورتی شیرین و پوست سفید ترش مشاهده میشود.
وی با بیان اینکه از سال 1382 تاکنون 950 هکتار باغ انار به صورت مکانیزه و با شیوههای نوین باغداری و آبیاری احداث و در آنها تفکیک بهترین ارقام رعایت شده است، افزود: حدود 400 هکتار آن از برجستهترین ارقام صادراتی معرفی شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی شامل رباب نیریز – نادری نطنز – ملس ساوه – یوسف خانی ساوه و شیشه کپ فردوس و 550 هکتار بقیه نیز از بهترین ارقام بومی شهرضا شامل ملس شهرضا – یاقوت شهرضا و شناسائی، انتخاب و کاشته شده است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرضا با بیان اینکه تولید محصول سالم به موازات افزایش کمی و کیفی عملکرد از اهداف مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان است، تصریح کرد: با مساعدت وزارتخانه و سازمان متبوع و تلاش مدیریت و کارشناسان شهرستان در راستای ارتقاء سطح علمی و مدیریتی باغداران و انجام عملیات صحیح احداث باغ، تغذیه، هرس و مدیریت تلفیقی آفات و بیماریها و مبارزه بیولوژیک محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه متوسط عملکرد شهرستان نسبت به استان افزایش چشمگیری داشته است، بیان کرد: در حال حاضر شهرستان شهرضا از لحاظ سطح زیر کشت سومین شهرستان استان است و 16درصد سطح کشت و 23 درصد تولید استان را به خود اختصاص داده است.
تاکی با بیان اینکه انار شهرضا از لحاظ تازه خوری و فرآوری در رده بهترین انارهای کشور قرار دارد، گفت: در جشنواره کشوری انار در سال 1387 تهران رتبه اول را کسب کرده است.
وی اظهار داشت: امسال با وجود خسارت سرمازدگی به بخشی از باغات
شهرستان حدود 17 هزار تن محصول از باغات برداشت شد که نسبت به سال زراعی
گذشته حدود 4 هزار تن یعنی 23 درصد افزایش داشته است.
انتهای پیام/م