سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امیر دریادار سیاری در برنامه «نگاه یک»:

هدف نداجا جلوگیری از ایران هراسی و ثبات امنیت در عرصه بین‌المللی است/ آمریکا را کدخدای جهان نمی‌دانیم/ وجود اختلاف میان نیروی دریایی ارتش و سپاه را تکذیب می‌کنم

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در برنامه نگاه یک به بررسی دستاوردهای جدید نیروی دریایی ارتش پرداخت.

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر دریادار "حبیب الله سیاری" فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما اظهار داشت: هفتم آذرماه روز پیروزی عملیات مروارید است که به روز نیروی دریایی نام گذاری شده است، این روز روزی است که 67 روز پس از آغاز جنگ تحمیلی به کشور، عملیات مروارید با موفقیت به پایان رسید و از آنجا که نتایج ارزشمندی را برای کشور به ارمغان آورد به عنوان روز نیروی دریایی نام گذاری شد.

وی درباره وضعیت تجهیزات دفاعی و نظامی کشور در آن زمان با توجه به موضوع اخراج مستشاران نظامی خارجی از کشور اظهار داشت: گمان دشمن این بود که چون فکر می کرد مستشاران از کشور خارج شده اند و ما نیز نمی توانیم تجهیزات را به دریا بیاوریم و ماموریتی در این حوزه انجام دهیم به دریا هجوم آوردند اما جوانان انقلابی کشور به فرمان امام (ره) به طریقی عمل کردند که در کمترین زمان ممکن تجهیزات، پیشرفته ترین موشک هایی که روی ناوهای موشک انداز بودند و همچنین بالگردهای ما  آماده به کار شدند و انرژی تکاوران نیز چند برابر شد، چراکه دیگر مستشاری وجود نداشت و باید خودشان کارهایشان را انجام می دادند.

امیر دریادار سیاری اضافه کرد: از قبل از انقلاب اسلامی ما تحریم بودیم و تجهیزاتی دریافت نکردیم اما همت بلندی پای کار آمد و این به برکت انقلاب و جو آن بود که توانستیم در کمترین زمان ممکن آمادگی را کسب و در عرصه دریا حضور پیدا کرده و عملیات مروارید را خلق کنیم.

تشریح دستاوردهای عملیات مروارید

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دستاوردهای عملیات مروارید اشاره کرد و گفت: اگر سه عامل اصلی زمین، هوا و دریا را در نظر بگیریم که دشمن با اتکا به این سه عامل به ما حمله کرده بود، عملیات مروارید توانست نیروی دریایی عراق را شکست دهد و این شکست یکی از نتایج نظامی این عملیات محسوب می شود.

وی اضافه کرد: همچنین دو نتیجه اقتصادی را رقم زد و آن این بود که توانستیم دو پایه نفتی البکر و الامیه عراق را منهدم و صادرات نفت عراق را قطع کنیم ، لذا بزرگترین ضربه به اقتصاد عراق وارد شد، ضمن آنکه با محاصره دریایی عراق از طریق محاصره سه بندر فاو، ام القصر و بصره توانستیم با نگاه به اینکه بالای 90 درصد صادرات کشورهایی که به دریا راه دارند از این طریف صورت می گیرد، صادرات و واردات عراق را مختل کنیم و ضربه دیگری به اقتصاد کشور عراق وارد کردیم و با این ضربات طبیعتا عراق دیگر نمی توانست جبهه هایش را پشتیبانی کند اما می دانید که به او میلیاردها دلار کمک کردند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: نتیجه نظامی دیگری که این عملیات به دنبال داشت این بود که سیادت جمهوری اسلامی ایران را تا پایان دفاع مقدس در شمال خلیج فارس حفظ کرد و کشورهای منطقه و فرا منطقه به توان دریایی جمهوری اسلامی ایران پی بردند ضمن اینکه یک تغییر روحیه عظیمی در رزمندگان ایجاد کرد.

امیر دریادار سیاری یادآور شد: وقتی در طول جنگ تجهیزات عراق از بین می رفت، کشورهای غربی دوباره تجهیزات جایگزین می کردند اما زمانی که  قصد داشتند تجهیزات دریایی کمک کنند ما اجازه ندادیم چراکه این تجهیزات می بایست از طریق تنگه هرمز رد می شد اما آن ها نیز باتوجه به این مشکل مجبور بودند تجهیزات هوایی را جایگزین تجهیزات دریایی کنند تا بتوانند به اقتصاد ما آسیب برسانند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه آن ها قصد داشتند جزیره خارک ما را منهدم کنند تا ما نتوانیم نفت صادر کنیم و همچنین قصد داشتند مسیر ورودی بندر امام را ببندند تا واردات و صادرات ما نیز مختل شود گفت: در این شرایط نیروی دریایی 150 عملیات تحت عنوان عملیات اسکورت جهت تامین امنیت کشتی های نفتکش و تجاری تا پایان دفاع مقدس انجام داد که در این عملیات حدود 10 هزار کشتی نفتکش و تجاری را اسکورت و 300 میلیون تن کالا وارد کشور کردیم تا اقتصاد کشور آسیب نبیند.

وی درباره اهمیت اعزام ناوگروه ۴۴ کشورمان به آب های اقیانوس اطلس نیز اظهار داشت: نزدیک به بیش از یک سوم تجارت جهان در این منطقه ( یعنی از سواحل چابهار تا جنوب هندوستان و خلیج عدن) انجام می شود به ویژه اینکه خطوط انتقال انرژی جهان نیز در این منطقه قرار دارد.

امیر دریادار سیاری ادامه داد: مسیر تمام صادرات و واردات جنوب شرق آسیا به سمت غرب و شرق این منطقه است لذا برای جمهوری اسلامی ایران گلوگاه بسیاری حساسی است. ضمن اینکه تمامی صادرات و واردات کشورمان به محض اینکه از بنادرمان جدا می شود، در شمال اقیانوس هند است و یا به سمت جنوب شرق آسیا و یا غرب می رود، پس منطقه حساسی است و باتوجه به این حساسیت، فرمان فرماندهی معظم کل قوا بر این مبنا قرار گرفت که باید در آب های آزاد جهان به ویژه شمال اقیانوس هند تا مدار ده درجه حضور داشته باشیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: چرخه اقتصادی ما در این منطقه می چرخد و مسیر تمام صادرات و واردات ما در این منطقه صورت می گیرد لذا اگر نتوانیم امنیت منطقه را تامین کنیم کاروان تعطیل است ضمن اینکه از سال ۸۷ تاکنون نیز شاهد پدیده دزدی دریایی نیز در این منطقه هستیم.

وی ادامه داد: همچنین منابع غذایی فراوانی ( ماهی و میگو) در شمال اقیانوس هند وجود دارد که تا قبل از حضور ما در این منطقه، کشورهای جنوب شرقی آسیا این منابع را می بردند ولی حالا که هستیم جلوگیری می کنیم ضمن اینکه در عرصه دریا،  منابع زیر کف دریا را داریم که یکی پس از دیگری شناسایی می شود.

امیر دریادار سیاری تصریح کرد: استفاده از ظرفیت گردشگری، تجارت، منابع غذایی و انرژی های نو در جای خود اهمیت دارد اما با حضور در منطقه اعلام موجودیت کردیم که در منطقه هستیم و از منابع خود دفاع می کنیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی اظهار داشت: تاکنون ۴۹ ناوگروه اعزام کردیم که ۴۴ مورد از آن ها ماموریت رزمی و اطلاعاتی داشته و 5 مورد دیگر تنها با هدف ماموریت ارسال پیام صلح و دوستی به کشورهای مختلف اعزام شدند.

وی یادآور شد: برای اولین بار که از کانال سوئز عبور کردیم، خیلی از کشورهای دنیا باور نمی کردند که این توانمندی را داشته باشیم و تحلیل های متفاوتی نیز در دنیا صورت گرفت و در همان مقطع بود که رژیم صهیونیستی از ناو گروه ما سوال می کند چه کسی هستید اما علی رغم سوال مکرر آنها، همکاران ما جواب نمی دهند و در نهایت عنوان می کنند که ما تو را نمی شناسیم که چه کسی هستی.

امیر دریادار سیاری همچنین درباره اهمیت حضور  کشورمان در اقیانوس اطلس نیز عنوان کرد: اولین هدفی که دنبال می کنیم جلوگیری از پروژه ایران هراسی است چون تا زمانی که منزوی باشیم و در عرصه های بین المللی حضور نداشته باشیم و ما را نشناسند ایران هراسی هم وجود دارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه ما باید دست بلند را در دریا داشتن باشیم گفت: امروز محدود به آب های سرزمینی خود نیستیم و نیروی دریایی راهبردی هستیم که در آب های جهان حضور دارد.

آمریکا را کدخدای جهان نمی دانیم

وی در واکنش به تلاش کنگره آمریکا مبنی بر عدم حضور ایران در آبهای آزاد نیز اظهار داشت: پاسخ بنده خنده است.چراکه او گمان می کند که کدخدای جهان است که ماقبول نداریم؛ ما یک ملت انقلابی و سرافراز هستیم که هیچ گاه زیر بار ظلم دشمن نمی رویم و تاکتیک ما عاشورایی است.

امیر دریادار سیاری با تاکید بر اینکه آنها کسی نیستند که بتوانند در مورد آبهای آزاد جهان تصمیم بگیرند خاطر نشان ساخت: این آبها متعلق به همه ملت هاست و همه می توانند در این آب ها حضور داشته باشند و اگر قرار. باشد کسی جلوی ما را بگیرد تا در این آب ها حضور نداشته باشیم ما نیز مانع حضور آنها خواهیم شد.

وی با اشاره به حضور دزدان دریایی در منطقه خلیج عدن عنوان کرد: اگر ما نتوانیم امنیت را برای کشتی های مان برقرار کنیم  چه کسی امنیت آنها را تضمین می کند  ضمن آن که در شان ما نیست که دست نیاز به کشورهای غریبه دراز کنیم تا امنیت کشتی های  ما را برقرار کند.

امیر  دریادار سیاری اعلام کرد: بر اساس آخرین آمار تا امروز توانسته ایم ۳ هزار و ۸۴۴ کشتی را  از این منطقه به سلامت عبور دهیم تا چرخه اقتصاد کشورمان سالم بماند.

امیر دریادار سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه، اجلاسیه همایش فرماندهان نیروی دریایی حاشیه اقیانوس هند در سال 2018 در ایران برگزار می شود گفت: ایران میزبان 40 هیات از کشورهای جهان خواهد بود.

وی با بیان اینکه، در این همایش موضوعاتی از جمله تامین امنیت برای اقتصاد جهان و مبارزه با تروریسم بررسی خواهد شد افزود: به 25 کشتی از سایر کشورهای جهان کمک کرده ایم و لذا این مسئله سبب افزایش جایگاه ایران و انقلاب در مبارزه با تروریسم شده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه، جایگاه نیروی دریایی ایران در میان کشورهای اقیانوس هند جایگاه والایی است عنوان کرد: در استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان اقدام به آموزش صیادان کرده ایم به طوری که، آموزش ها با توجه به شرایط فعلی جهان انجام می شود.

امیر دریادار سیاری با اشاره به اینکه، 3 هزار و844 کشتی را سالم جابه جا کرده ایم افزود: دولت و نیروی دریایی به دنبال پیدا کردن سر نخی از دستگیری صيادانمان است.

وی با اشاره به اینکه، یک ناوشکن15 روز لنچی را نگهداری کرد و در نهایت آن را در بنادر عمان پهلو داد اظهار داشت: قبل از انقلاب نگهداری و  تعمیر تجهیزات به دست کارشناسان خارجی انجام می شد و اما پس از انقلاب شروع به نگهداری، تعمیر و تعویض قطعات کردیم و در نهایت به سمت ساخت پیش رفتیم.

تمام تجهیزات ناوشکن هایمان بومی است

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه، تمام تجهیزات ناوشکن هایمان بومی است خاطرنشان کرد: بعد از بومی کردن تجهیزات به سمت ساخت ناوشکن رفتیم لذا اولین ناوشکن جماران بود.

وی با بیان اینکه، ناوهای موشک انداز در خط تولید است  ادامه داد: توانمندی جوانانمان در عرصه تولید و ساخت بی نظیر است و همه جوانان در عرصه دریا به خوبی کار کرده اند.

امیر دریادار سیاری با بیان اینکه، امروزه از نظر ساخت ناو و ناوشکن به جایی رسیده ایم که طرحی برای خرید نداریم افزود: باید اذعان داشت که برای ساخت دارای طرح هستیم.

نیروی دریایی به دنبال اشتغال زایي است

وی با تأکید بر اینکه، نیروی دریایی به دنبال اشتغال زايي است عنوان کرد: قیمت اجناس تولید شده یک سوم قیمت خارجی است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه، قبل از انقلاب زیر دریایی نداشتیم ادامه داد:  سال  1371 اولین سالی بود که به علم زیر دریایی دست يافتيم لذا  جوانان این کشور شروع به ساخت قطعات زیر دریایی آن هم با چند برابر با کیفیت تر از خارجی کردند.

ایران در تامین تجهیزات دفاعی و در عرصه دریایی به خود کفایی رسیده است

وی با بیان اینکه، ایران در تامین تجهیزات دفاعی و در عرصه دریایی به خود کفایی رسیده است افزود: توانمندی ساخت همه تجهیزات مورد نیاز را داریم.

وی یادآور شد: نیروی انسانی کشور مان متناسب با ویژگی های در نظر گرفته شده توانمندی خدمت کردن و  ساخت تجهیزات در بدترین شرایط را دارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه، توانایی ساخت ناوشکن را داریم گفت: کدام کشور شرقی، غربی و جنوبی منطقه توان ساخت تجهیزات دفاعی را دارد؟ 

9 آذر از چند محصول نداجا رونمایی خواهیم کرد

وی با اشاره به اینکه،  نهم آذر از چند محصول نداجا رونمایی خواهیم کرد گفت: از پروژه های ارزشمندی چون  ساخت رادار، پروژه کنترل آتش ناوشکن‌ها و ساخت شبیه سازهای نیروی دریای رونمایی خواهد شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه،  تا نیمه اول سال آینده به امید خدا چند محصول مهم سطحی و زیر سطحی را به ناوگان دریایی کشورمان الحاق خواهیم کرد اظهار داشت:  ناوشکن خلیج فارس از نظر تناژ از بقیه ناوشکن‌ها بزرگ‌تر است اما تاریخ دقیق الحاق این ناوشکن مشخص نیست.

امیر دریادار سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه با اشاره به اینکه، ناو جمهوری اسلامی ایران خارک  بعد از حدود 36 سال خدمت ظرف دو سال و نيم تعمیر اساسی شد بیان کرد: البته این ناو بزرگترین ناو منطقه است که تمام دستگاههای غیر بومی آن نیز بومی شده است.

وی با تاکید بر اینکه، البته نباید به ناوشکن جماران بسنده کرد گفت: نسل های بعدی آن باید با علم روز دنیا منطبق باشد لذا بعد از جماران به ترتیب دماوند، سهند و خلیج فارس الحاق شد یا در حال الحاق شدن است.

امنیت نتیجه اقتدار نیروی دریایی است

وی در ادامه برنامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه، نقش نیروی دریایی در سواحل مکران چگونه است گفت:  بحث توسعه سواحل مکران و اقتدار نیروی دریایی اهمیت بسیار زیادی دارد و  لذا امنیت نتیجه اقتدار نیروی دریایی است.

امیر دریادار سیاری با اشاره به اینکه، اگر امنیت در دریا نداشته باشیم کاری نمی توان انجام داد افزود: در صورت عدم امنیت نمی توان از منابع دریایی استفاده و از منافع کشور دفاع کرد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه، در صورت امنیت است که می توان در دریا و سواحل برای پیشرفت کشور کار کرد ادامه داد: اگر سواحل مکران آباد شود می توان یک اقیانوس کار برای این بخش تعریف کرد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر ضرورت توسعه سواحل و دریا گفت: در سواحل مکران منابع متعددی وجود دارد که باید از ظرفیت های این بخش استفاده کرد.

دولت طرح های ارزشمندی برای توسعه سواحل مکران در نظر دارد

وی با بیان اینکه، دولت طرح های ارزشمندی برای توسعه سواحل مکران در نظر دارد افزود: امیدواریم این طرح ها در برنامه ششم توسعه اجرایی شود.

امیر دریادار سیاری با اشاره به ساخت مناطق مسکونی و پادگان در این منطقه گفت: 30 هزار نفر در شهرک مسکونی به سر می برند و از سوی دیگر، 20 هزار نفر کارمند در این سواحل مستقر هستند.

امیر دریادار سیاری با اشاره به اینکه، کشورهای قدرتمند بر دریا تکیه کرده اند اظهار داشت : باید در دریا و سواحل امنیت برقرار شود تا بتوانیم توسعه دریا محور داشته باشیم.

وی با بیان اینکه، دو سوم کشورهای جهان در کنار دریا زندگی می کنند افزود:  استعمار ما را از دریا دور کرده است لذا باید نظریه بازگشت به دریا را که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده را مورد توجه قرار دهیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه، برای دست یافتن به این مهم باید فرهنگ سازی از سوی صدا و سیما و نهادهای دیگر انجام شود ادامه داد: باید در سواحل مستقر شویم زیرا آزادترین و مهمترین شهرهای دنیا کنار دریا هستند.

وی با بیان اینکه، در طول سال 25 رزمایش تخصصی انجام می دهیم افزود: این درحالی است که تمرینات تخصصی و تاکتیک های  عمومی هم نیز انجام می شود.

امیر دریادار سیاری با اشاره به اینکه، تمرین مشترکي تحت عنوان رزمایش بزرگ دریایی ولایت در شمال اقیانوس هند در بهمن ماه صورت می گیرد گفت: در این رزمایش جمهوری اسلامی ایران قدرت خود را به جهانیان نشان می دهد.

وی ادامه داد: اعتقاد و اطمینان ما به جوانان است لذا در نیروی های دریایی و مسلح از جوان ترین تا مسن تر ین مشغول خدمت هستند و هر کسی در جایگاه خود ارزش خاصی دارد و جواناني که به بدنه نیروی دریایی تزریق می شوند  موجب پویایی سازمان می شوند.

وجود اختلاف و رقابت میان نیروی دریایی ارتش و سپاه را تکذیب می کنم

وی با اشاره به رابطه نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه گفت: تعاملات دوجانبه به صورت هم افزایی است و روابط هر دو مستحکم تر خواهد شد و لذا هر یک از نیروها دارای شرح وظایف مشخصی هستند به طوری که تعامل مناسبی در بحث آموزش، فنی و رزمایش صورت می پذیرد .

وی تاکید کرد: وجود اختلاف و رقابت میان نیروی دریایی ارتش و سپاه را تکذیب می کنم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان افزود: از هم رزمانمان در بخش های مختلف، خانواده شهدا، خانواده های کارکنانمان به دلیل صبر و شکیبایی قدر دانی می کنم.

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۵۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۵
امیرمحترم وسرافرازمامردم جنابعالی وامثال جنابعالی رادوست دارم
وتمام کسانی که صادقانه زحمت می کشندآرزوی توفیق الهی وعافیت وعاقبت بخیری آرزومندیم
ناشناس
۰۸:۳۸ ۰۷ آذر ۱۳۹۵
امیرواقعاامیری ودوستت داریم وبه امیران مثل جنابعالی وامثال جنابعالی افتخارمی کنیم.
وهمواره تمام نیروهای مسلح که صادقانه قدم برمی دارنددعای خیرداریم