سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعلام موجودیت شورای جهانی هزاره ها در آلمان

شورای جهانی هزاره ها که اعضای آن از کشور های اروپا، استرالیا و امریکا جمع شدند، در شهر ایسن آلمان اعلام موجدیت کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، گفته می شود که اولین جلسه انتخابات اعضای نمایندگان شورای جهانی هزاره در کشور آلمان روز شنبه ۱۹ نوامبر در شهر ایسن برگزار شد که در آن ۷۰ تن از افراد با نفوذ جمع شده بودند.

در این نشست ۷۰ تن از افراد با نفوذ، عالمان دینی، شخصیت های علمی و دانشگاهی از شهرهای مختلف آلمان تشریف آورده و روی موضوعات مختلف و راهکارهایی برای بهبود فعالیت هایی شورای جهانی هزاره بحث و تبادل نظر کردند.

آقای شاران در اولین جلسه شورای هزاره های جهان گفت: از سال ۲۰۱۰ تلاش هایی برای تشکیل شورای جهانی هزاره آغاز گردید و با شخصیت های مختلف علمی و سیاسی مشورت های متعددی پیرامون شکل گیری این شورا صورت گرفته است.

گفته می شود که در سال ۲۰۱۳ شورای جهانی هزاره ها با حضور شخصیت هایی از کشورهای اروپایی، استرالیا، کانادا و آمریکا طی یک کنگره سراسری به صورت رسمی تشکیل و اعلام موجودیت کرد.

اعضای این شورا بحث های در مورد این که آنان باید میکانیسمی را تعریف کنند که وابسته به شخص و یا اشخاص نباشد بحث و تبادل نظر کرده و شش ماه بعد آنان روی اساسنامه شورای کار کرده اند.

بعد از بحث و گفتگو ها شورا برای اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۴ به صورت رسمی در کشور بلژیک بعنوان یک تشکل بین المللی به ثبت رسید.

گفته می شود که این شورا طی هردوسالی نشست مجمع عمومی خود را دارد و از بیست کشور جهان به میزان حضور قوما در هرکشور مهمان دعوت می شود.

در این مجمع رییس شورا و رئسای کمیته های چندگانه شورا براساس رای گیری انتخاب می شوند و روی دورنمای اینده شورا بحث صورت می گیرد.

معرفی فرهنگ و رسوم هزاره ها به جهانیان

شورای جهانی هزاره ها در بخش فعالیت های فرهنگی که در این بخش سایت شورا به دو زبان انگلیسی و فارسی فعال است، اهداف شورا بیان می شود و اعضا مقالات خود را ارایه می کنند.

شورای جهانی هزاره در کنار این فعالیت ها سعی شده است فرهنگ و رسوم قوم هزاره به کشورهای جهان معرفی شود و در کنار آن تلاش شده است که مراسم سالگرد رهبر استاد مزاری با برنامه های بهتری در سطح جهان برگزار شود.

گفته می شود که شورا در زمینه تهیه جزیات؛ زندگی نامه و فیلم مستند با زیر نویس به زبانهای مختلف در باره استاد مزاری، تلاش کرده است. همچنین بیوگرافی رهبر شهید به ده زبان ترجمه و نشر شده است.

از دیگر کارهای فرهنگی شورا تدوین دانشنامه قوم هزاره می باشد که چند سال است کار روی آن جریان دارد و تاکنون بیش از ۱۷ هزار مدخل رویش کار شده که زیر نظر شورای دانشنامه به کارخود ادامه می دهد.

ثبت حوادث و رخداد ها در افغانستان و جهان بالای هزاره ها


طاهر شاران رییس شورای هزاره های جهان در آلمان می گوید که با شمردن فعالیت های شورا در زمینه حقوق بشرو مهاجرت یکی از فعالیت های شورای ثبت حوادث و رخداد هایی است که در افغانستان و دیگر نقاط جهان برای هزاره ها اتفاق می افتند.

تا کنون گزارش جامعی در مورد حوادثی که بر هزاره ها رخ داده و نیز میزان مشارکت هزاره ها در حکومت های مختلف طی یک و نیم دهه اخیر، تهیه شده است.

مسایل حقوق بشری و مهاجرت هزاره ها


در ماه دسمبر ۲۰۱۵ کنفرانسی در مورد مهاجرت و مسایل حقوق بشری هزاره ها در وین اطریش بر گزار شد و نیز در ماه سپتامبر ۲۰۱۶ در ساختمان سنای پاریس کنفرانس حقوق بشری هزاره ها برگزار گردید که در آن چند سناتور از سنای فرانسه شرکت کرده بودند.

کمپین حقوق بشری که در مورد اسارت ۳۰ تن از مسافران هزاره صورت گرفت و نامه هایی متعددی از سوی شورا به نهادهای بین المللی ارسال گردید.

همچنان این شورا تا کنون دو باردر پارلمان انگلیس موضوع حقوق بشری هزاره ها مطرح گردیده و نیز ۱۳۰ نامه به وکلای پارلمان و مقامات اتحادیه اروپا و نهادهای بین المللی در مورد جنبش روشنایی و پناهندگان ارسال شده است.

شورای هزاه های جهان در سال ۲۰۱۵ نشستی با وکلای ولایتی پارلمان ایالت بایرن المان دایر گردیده و نیز شورای جهانی هزاره در تنظیم و هدایت تظاهرات ها در سطح اروپا نقش کلیدی داشته است.


اولین جلسه انتخابات اعضای نمایندگان شورای جهانی هزاره در کشور آلمان روز شنبه ۱۹ نوامبر در شهر ایسن برگزار شد که در آن ۷۰ تن از افراد با نفوذ جمع شده بودند.

این شورا همزمان در مورد مظاهرات سیاست گزاری کرده و شعارها و قطعنامه را تهیه کرده است که از آن جمله می توان به مظاهرات برلین، ورشو و بروکسل اشاره کرد.

به گفته آقای شاران، شورا سعی دارد نهاد های مختلفی که فعالیت دارند بین مردم آنها را جهت بدهد و هماهنگی بین آنها ایجاد کند و شورا چتری است که می تواند همه انجمن های قوما را باهم ارتباط بدهند.

شاران می گوید این شورا در راستای اهداف مشترک حرکت می کند و به همین دلیل در شورای جهانی هزاره تاکنون ۴۰ انجمن و نهاد عضو هستند و هدف ما از تشکیل شورای جهانی دفاع از حقوق هزاره ها و مبارزه با تبعیض و بی عدالتی است و ما می خواهیم هزاره ها نیز از حقوق مساوی انسانی برخوردار باشند و هدف ما برتری قومی و نژادی نیست.

بحث روی موضوعات مختلف در شورا

گفته می شود که بعد از نشست ها و ورکشاب ها روی موضوعت مختلف در شورا بحث شده که یکی از آن ها حل مشکلات پناهدگان و جلوگیری از اخراج آنان است.

دومین مورد، معرفی هزاره ها و مطرح کردن وضعیت حقوق بشری آنها به مقامات و جامعه آلمانی می باشد.

مرتضی رحیمی که خود یکی از فعالان مهاجران افغان در آلمان است می گوید که مورد سوم، جستجوی پشتوانه دوامدار مالی برای فعالیت های شورای نمایندگی؛ راه های تامین مالی پروژه ها بود که روی آن در ورکشاپ بحث شد.

شفقنا نوشت: چهارمین مورد، بررسی راه های انتگراسیون موفقانه هزاره ها در جامعه آلمان؛ حضور هزاره ها به عنوان یک گروه قومی موفق در عرصه های علمی، اقتصادی، فرهنگی، هنری و سیاسی در آلمان است.

مورد پنچم فعال کردن جوانان، متخصصین و انجمن های هزاره برای مشارکت موثر در فعالیت های اجتماعی و ایجاد هماهنگی و انسجام بین آنان می باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: افغانستان ، آلمان ، هزاره
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
حمیده سروری
۱۴:۵۱ ۰۸ دی ۱۳۹۸
به نطر من ای عالی است که مروم ما همچین انسجامی در سراسر دنیا داشته باشند.از دست اندر کاران می خواهم که ای بیشتر به مردم ما شناسانده شود .من در شهر لینگن ایالت نیدرزاکسین هستم اینجا هیچ از ای برنامه های فرهنگی نیست مه چطور می توانم در ای انجمن سهم بگیرم ودر برنامه های شما شرکت کنم .باتشکر
ادریس رحیمی
۲۳:۱۶ ۲۸ اسفند ۱۳۹۵
با عرض سلام و خسته نباشید
من متولد ایران و الان ۱۵ ماه است که در المان هستم و نیاز به یک تسکیره دارم و به سفارت افغانستان هم مراجعه کردم اما نتوانستم تسکیره بگیرم در افغانستان هم کسی را ندارم که برایم جور کند پدر مادر من هم ۳۰ سال است که در ایران زندگی میکنند و تسکیره ندارند سوال من از شما محترمان این است که ایا راهی است که من تسکیره بگیرم متشکر میشم اگر مرا راهنمایی کنید