سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

285 پرنده شناسنامه دار در خوزستان

معاون محیط زیست خوزستان گفت: از تعداد 530 گونه پرنده ثبت شده در کشور 285 گونه پرنده مربوط به استان خوزستان است که 55 درصد از گونه های پرنده کشور را شامل می شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،سیدعادل مولا معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به سوم آذر روز ملی 'پرنده نگری' با بیان اینکه 285 گونه پرنده ثبت شده کشور مربوط به خوزستان است اظهار کرد: پنج سایت پرنده نگری در تالاب های خوزستان پیش بینی شده اما به دلیل کمبود اعتبار هنوز راه اندازی نشده اند.

وی افزود: از پرنده های ثبت شده در خوزستان 2 گونه در لیست گونه های بحرانی، پنج گونه در فهرست گونه های در خطر انقراض و 10 گونه در فهرست گونه های آسیب پذیر قرار دارند.

مولابیان داشت: استان های شمالی کشور به عنوان نخستین توقفگاه پرندگان مهاجر و استان خوزستان به عنوان آخرین توقفگاه این پرندگان اهمیت بسزایی به عنوان کریدورهای پروازی دارند.

وی افزود: اکوسیستم متنوع و وجود چهار اقلیم متفاوت در خوزستان همچنین وجود آبگیرها و رودخانه ها و تالاب های متعدد باعث شده تنوع گونه های پرونده را اعم از پرندگان آب های شیرین، آب های شور و آب های لب شور در این استان شاهد باشیم.

مولا گفت: پنج سایت پرنده نگری در تالاب های خوزستان شامل تالاب شادگان (2 سایت)، تالاب بامدژ، تالاب هورالعظیم و تالاب میانگران پیش بینی شده و طرح آنها تحت عنوان 'برج پرنده نگری' در سازمان حفاظت محیط زیست مصوب شده است اما به دلیل محدودیت منابع مالی تا کنون نتوانسته ایم برای جذب گردشگر برای این سایت ها جایگاهی بوجود بیاوریم.

وی با تاکید بر استفاده علمی و تحقیقاتی و گردشگری از سایت های پرنده نگری افزود: هم اکنون یکی از مراکز بازدیدکنندگان تالاب شادگان در آبادان به عنوان سایت پرنده نگری فعال است اما به صورت برج نیست و تلسکوپ و تجهیزات کافی در اختیار ندارد.

به گفته وی محققان و دانشجویانی که برای طرح های خود به تالاب های استان مراجعه می کنند، به دلیل نبود امکانات و زیرساخت لازم، با استفاده از دوربین های شخصی و دستی کار می کنند.

مولا اظهار کرد: هم اکنون 9 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی، 12 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 2 نفر در مقطع دکترا مشغول تحقیق و بررسی در مورد پرندگان از جمله بلبل خرما، کاکای صورتی، دراج، هوبره، سلیم خرچنگ خوار، بازهای شکاری، اردک مرمری و سسک نیزار بصره هستند.

معاون محیط زیست خوزستان با اشاره به تاثیر راه اندازی برج های پرنده نگری در بازدارندگی شکارچیان متخلف گفت: این برج ها مانند چشم بینا به صورت شبانه روزی می توانند محل استقرار پرنده ها را پایش کنند.

وی تاکید کرد: ایجاد محیط امن برای پرندگان و راه اندازی سایت های پرنده نگری، علاوه بر جذب گردشگر، می تواند بر اقتصاد مردم محلی بسیار موثر باشد.

انتهای پیام/ص

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.